Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.126
7.190
113
Mogoče bi bilo pametno izpostaviti najpomembnejšo stvar, Švedi se navodil držijo kot pijanec plota, mi Balkanci pa pač rabimo trše prijeme, kaj misliš kdo bo ta vikend imel več družinskih piknikov? Švedi ali Slovenci? S tem da imajo prvi free life drugi pa lock down

Kako pa to veš, da tam niso imeli piknikov? In da so pri nas bili "nespametni" pikniki ali pač samo ljudje, ki se itak drugače družijo, in se tudi zdaj?

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.887
-4.934
113
Islandija ima gostoto poseljenosti 3.53 prebivalca na kvadratni km, umrlih 36 na 2M, Slo ima 100 prebivalca na kvadratni km (2M / 20 000 km^2), umrlih 45 na 2M.
oz 25% več, s tem da je gostoto poseljenosti 28x večja.
Ali po takšnih statistikah k Danski tudi Grenlandijo prištejejo?
Sej ni point samo kolikšna je gostota poseljenosti po državi, ker ni nikjer enakomerna, ampak tudi kako je ta poseljenost porazdeljena. pa še kaj.

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.777
2.691
113
Ali po takšnih statistikah k Danski tudi Grenlandijo prištejejo?
Sej ni point samo kolikšna je gostota poseljenosti po državi, ker ni nikjer enakomerna, ampak tudi kako je ta poseljenost porazdeljena. pa še kaj.
Statistika je kurb.... v vlogi tistega, ki potrebuje dokaze za svoje trditve. Saj poznate tisto o segedinu?

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.802
-920
83
Mogoče bi bilo pametno izpostaviti najpomembnejšo stvar, Švedi se navodil držijo kot pijanec plota, mi Balkanci pa pač rabimo trše prijeme, kaj misliš kdo bo ta vikend imel več družinskih piknikov? Švedi ali Slovenci? S tem da imajo prvi free life drugi pa lock down

A ni na Švedskem polno balkancev, in od nedavnega tudi migrantov.....ups beguncev?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Hočeš povedat, da naši ukrepi delujejo?
Povedati hočem, da gostota poseljenosti ni ključni faktor.

Glede Slo ukrepov: DSO-ji so že od februarja zaprti za obiskovalce, vendar od tam prihaja glavnina novih okužb, notri so jo v prvi fazi prinesli zdravniki, ki so "smučali" v Dolomitih & podobnih krajih in potem direktno v službo.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.625
2.475
113
Seveda imajo, tudi javna obcila delujejo. Samo to so za odtenek bolj dozoreli ljudje od balkanezerjev pri nas. Ce opozirjo da je v igri nalezljiva bolezen in prosijo prebivalstvo da se ne grupira in ostane doma to velika vecina tudi uposteva. Ni jim treba grozit po Kacinovo "kam pa kam veseli izletnik"...

--------
Švedska je testirala oko 36 000 ljudi, a posebno osobe kojima je potrebna bolnička skrb. U međuvremenu Njemačka testira oko 500 000 ljudi tjedno i vjerojatno će svijetu dati najbolji statistički uzorak onih koji su zaraženi, koji nemaju virus i onih koji su bolest preboljeli takoreći „na nogama“.

Pišući esej za The Conversation, profesori Franks i Nilsson dodali su da će se virus u zemlji širiti „neuredno“, prije svega zbog nedostatka izgrađenih metropolskih područja, što sugerira, barem zasad, da bi se neka područja mogla spasiti od ozbiljne epidemije. Osim toga, takva raspoređenost stanovništva, koje živi u udaljenim mjestima, pa čak i gradskim blokovima, fizički odvojenim jedan od drugog, smanjuju potrebu za blokadom na nacionalnoj razini.
-----------

Pa saj pri nas ne bi bilo veliko težav, če ne bi imeli:
1. Penzijonistov, ki se borijo proti sistemu... Mamu jim nabijem, kamor greš sami penziči, oni so nedotakljivi...
2. Prebivalci bivših republik (velika večina njih) - oni itak ne razumejo, tem tepcem tudi če narišeš ne bodo razumeli. Treba dat čoviku ruku, kad ga sretneš
3. Naši domači avtohtoni prebivalci - tisti določen %, ki je ˝nad ostalimi˝ in ne jebejo ničesar, pač ONI SO, IN LAHKO... pa ne bi naprej

• Wow
  • Žalosti me
Reactions: bpfc in navlixx

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.887
-4.934
113
Statistika je kurb.... v vlogi tistega, ki potrebuje dokaze za svoje trditve. Saj poznate tisto o segedinu?
Sploh tale statistika koronavirusa je pofejkana do amena.
Vseskozi spreminjajo metodologijo štetja okuženih, enkrat štejejo okužene, drugič samo tiste z znaki bolezni, potem vse mrtve pripisujejo koronavirusu, čeprav so bili v zadnjem stadiju raka, prikrivajo starost obolelih in prisotnost drugih bolezni.... spuščajo meglo, In prikrajajo rezultate, da bi očrnili prejšnjo vlado, da bi pokazali uspehe nove, hkrati uspehi tudi ne smejo biti preveliki, ker morajo pokazali resnost situacije, da opravičujejo ukrepe in jemanje človekovih pravic.... svobode gibanje, vohlanje za državljani...

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
v ITA 107 dohtarjev mrtvih in 30 višjih zdr.delavcev. Skoraj 8k ostalih zdr.delavcev okuženih. Lombardija : preko 10k mrtvih do zdaj ... Sicilija je od danes do konca ponedeljka za "civile" po odloku guvernerja "odrezana" od ostanka ITA-prazniki, ki ima potrjenih 150k okuženih etc. ...

Zanimivost : direktorica Doma starejših zraven kraja Vo' v Lombardiji, kjer je bil kao prvi primer koronitisa (oni 38-let športnik ozdravljen, zdej mu je žena rodila froca včeraj) nima niti enega pozitivnega v domu ;) ... zakaj ? Ker je samoiniciativno ZAPRLA dom za vse zunanje obiske, torej se je obnašala preventivno (obratna-karantena), še preden se je država ITA sploh odzvala na problem s koronitisom :zmaga: Ni glih čakala na navodila, kot nekateri pri nas :zavijazocmi: ...
------------------------------------
" ... " The Shit Has Hit The Fan" ! ..." :jezen:

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.887
-4.934
113
Povedati hočem, da gostota poseljenosti ni ključni faktor.

Glede Slo ukrepov: DSO-ji so že od februarja zaprti za obiskovalce, vendar od tam prihaja glavnina novih okužb, notri so jo v prvi fazi prinesli zdravniki, ki so "smučali" v Dolomitih & podobnih krajih in potem direktno v službo.
Nekje na teh straneh sem zasledil, da v Šmarjah od torka razkužujejo prostore.... Ja hudiča a v mestih, kjer ni nobenega okuženega pa v blokih morajo nujno razkuževat stopnišča, stikala, ograje... 2x na dan po zlatarskih cenah :bonk:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Treba je poslušati današnji Radio Ga Ga, ki je seveda coronavirusno obarvan:

Jest sem scal od smeha. :zmaga:

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Robert in LeQuack

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.946
7.473
113
pri taščici
v ITA 107 dohtarjev mrtvih in 30 višjih zdr.delavcev. Skoraj 8k ostalih zdr.delavcev okuženih. Lombardija : preko 10k mrtvih do zdaj ... Sicilija je od danes do konca ponedeljka za "civile" po odloku guvernerja "odrezana" od ostanka ITA-prazniki, ki ima potrjenih 150k okuženih etc. ...

Zanimivost : direktorica Doma starejših zraven kraja Vo' v Lombardiji, kjer je bil kao prvi primer koronitisa (oni 38-let športnik ozdravljen, zdej mu je žena rodila froca včeraj) nima niti enega pozitivnega v domu ;) ... zakaj ? Ker je samoiniciativno ZAPRLA dom za vse zunanje obiske, torej se je obnašala preventivno (obratna-karantena), še preden se je država ITA sploh odzvala na problem s koronitisom :zmaga: Ni glih čakala na navodila, kot nekateri pri nas :zavijazocmi: ...
------------------------------------
" ... " The Shit Has Hit The Fan" ! ..." :jezen:
Šmarski ravnatelj je na lastno pest zaprl šolo, brez soglasja ministra. Naslednje jutro so sprejel sklep o zaprtju vseh šol v SLO

• Všeč mi je
Reactions: bpfc

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
ksz
We are fucked up. :nigladek:
Kdo je dva dni nazaj lajal o komunistih?
Saj če ne bi prispevek izginil na vseh možnih koncih, me niti ne bi tako zanimalo. Zdaj me pa zelo zelo zanima kaj je povedala......
Ima kdo?

1586546680545.png

1586546731183.png