A zdej si nosečnice našel? Pa dobr no dec, zresni se. Al se pejt že cepit, al se pa ne it cepit, ni važno, sam daj že mir no, zadost je bilo teh bedarij. Za nosečnico ni fajn če faše katerikoli virus, tud gripa ni glih nedolžna za njih. In ja, tudi jaz bi premislil, če bi bila moja noseča. Bi se pa definitivno cepil jaz še prej, da zmanjšam možnosti, da ona faše.
Seveda se da pospesit, temu se rece napredek. Ideja je, da se zadev sploh ne bo vec testiral nekoc, ker bodo simulacije predvidele vse mozne tezave. Nismo se tm, gremo pa ke.
Na čem pa misliš da lovijo številke?Jaz bi temu rekel, da PCT ne deluje. Očitno.
Saj je vsako leto isto, več ukrepov dajo bolj se širi. Najbolj se je širil takrat ko je bila policijska ura in omejitve na občine.Jaz bi temu rekel, da PCT ne deluje. Očitno.
Ma btk... Katerega je strah se je lahko že 100x cepil, na razpolago ima tudi 3. dozo, enako je s prebolevniki,... Zdaj pa naj narava svoje mrdne....Kar sicer, če si priznamo, ni tako slabo, itak povsod že vsi čivkajo, da se moramo prekužit, da cepivo ni rešitev.
Če le bolnice zdržijo in ne bo trupel na ulicah.
Na čem pa misliš da lovijo številke?
Kar sicer, če si priznamo, ni tako slabo, itak povsod že vsi čivkajo, da se moramo prekužit, da cepivo ni rešitev.
Če le bolnice zdržijo in ne bo trupel na ulicah.
Morda sem pa dramaQueenStopnjuj dramo na forumu. Pravi pristop...
Saj korona je viroza, virus ki jo povzroča pa se imenuje takoMorda sem pa dramaQueen
Drugače pa hitri testi so bili Siemens Clinitest. Čez noč me je skuhalo in prešvicalo, danes se razen malo kašlja že počutim odlično, je pa danes bil prvi pozitiven hitri test, tako, da čakam na klic za PCR in je to to. Vonja in okusa nisem izgubil. Praktično gledano, če ne bi imel hitrih testov doma sploh ne bi posumil na korono ampak kakšno 1 dnevno virozo.
Ko bo priznal vse svoje zablode in zavajanja lohk pa o nosečnicah piše. On ni nosečnica.Sorry, zdajle se s tem pa brezveze vtikate v Andyja. Pustimo ob strani druge njegove fore, vseeno pa ni razloga, da vsakič vsi skočite ko vam s čem pomaha pred nosom.
Frendica je bila cepljena pred nosečnostjo s prvo dozo Pfizera, osebni zdravnik in ginekologinja odsvetovala cepljenje po zanositvi. Torej neka uradna doktrina je.
Veleumen post, že majo je bilo jasno, da bo tako kot na Portugalskem, Španiji itd.včeraj 1000+ novo okuženih... lepo nam gre, 6-mesečni lockdown na ne uide, hvala vsem necepljenim in zanikovalcev virusa...
Kolikor poznam stvari neposredno od okuženih sorodnikov in prijateljev, simptomi se pojavijo v roku 2-3 dni od okužbe. Vsi, ki so imeli vročino, je ta bila 1 do 2 dni. Parkrat sem že omenil, da nekateri odrasli v skupnem gospodinjstvu sploh niso kazali simptomov, čeprav so bili vsi skupaj v karanteni. Otroci pa so sploh posebna zgodba. Situacija je podobna kot jo je že opisal Trigger. Otroci sorodnikov večkrat hospitalizirani zaradi respiratornih okužb pred kovidom, tj. pred 2020. Jeseni 2019 odsotni od pouka zaradi gripe, medtem ko so živeli s starši pozitivnimi na kovid, pa se jim ni zgodilo nič. En mladoletnik je bil celo 2x izpostavljen kovidu, doma in še prej na "počitnicah" pri drugem sorodniku, ki je bil pozitiven in s simptomi. S tem da druga odrasla oseba v istem gospodinjstvu prav tako ni imela nobenih znakov. Ta mladoletnik je svojevrsten medicinski fenomen (v bistvu ni, če se pogleda neke javne statistike o gripi in kovidu pri otrocih), že 2x hospitaliziran zaradi respiratornih virusov, jeseni 2019 teden ali dva precej bolan zaradi gripe, nato pa 2x bil s kovid simptomatičnimi, njemu pa nič. Sedaj ga država pritiska, da se cepi, da slučajno ne pomori učitelje in starejše. Pa hoče ga cepiti z eksperimentalnimi cepivi za stari sev, sam pa se je najbrž že srečal z 2 različnima in novejšima sevoma.Partnerka praktično zdrava kot riba, brez simptomov in s potrjenim PCR, mene pa je zakuhalo, 38 stopinj, bolečine v grlu in podobne nevšečnosti. Hitri test 2 uri nazaj še zmeraj negativen. Meni popolnoma nerazumljivo. Držimo se v stanovanju.
Bil pravkar na PCR testu, rezultat bo najbrž zvečer ali jutri. Je pa sedaj dilema, na katero je očitno razmeroma težko dobiti odgovor. Torej ali sedaj po potrjeni okužbi par dni po prvem cepljenju iti po drugo dozo ali raje počakati do konca poteka prebolevnosti in iti po njo takrat. Koliko bo takrat druga doza sploh še funkcionalna? Klical na NIJZ - 23ti v čakalni vrsti, nimam toliko časa. V lokalnem cepilnem centru pa zaenkrat zvoni v prazno.Kolikor poznam stvari neposredno od okuženih sorodnikov in prijateljev, simptomi se pojavijo v roku 2-3 dni od okužbe. Vsi, ki so imeli vročino, je ta bila 1 do 2 dni. Parkrat sem že omenil, da nekateri odrasli v skupnem gospodinjstvu sploh niso kazali simptomov, čeprav so bili vsi skupaj v karanteni. Otroci pa so sploh posebna zgodba. Situacija je podobna kot jo je že opisal Trigger. Otroci sorodnikov večkrat hospitalizirani zaradi respiratornih okužb pred kovidom, tj. pred 2020. Jeseni 2019 odsotni od pouka zaradi gripe, medtem ko so živeli s starši pozitivnimi na kovid, pa se jim ni zgodilo nič. En mladoletnik je bil celo 2x izpostavljen kovidu, doma in še prej na "počitnicah" pri drugem sorodniku, ki je bil pozitiven in s simptomi. S tem da druga odrasla oseba v istem gospodinjstvu prav tako ni imela nobenih znakov. Ta mladoletnik je svojevrsten medicinski fenomen (v bistvu ni, če se pogleda neke javne statistike o gripi in kovidu pri otrocih), že 2x hospitaliziran zaradi respiratornih virusov, jeseni 2019 teden ali dva precej bolan zaradi gripe, nato pa 2x bil s kovid simptomatičnimi, njemu pa nič. Sedaj ga država pritiska, da se cepi, da slučajno ne pomori učitelje in starejše. Pa hoče ga cepiti z eksperimentalnimi cepivi za stari sev, sam pa se je najbrž že srečal z 2 različnima in novejšima sevoma.