Chromecast ali Android box?

raners

Majstr
4. mar 2008
1.929
104
63
Hej vsem...

Rabil bi napravico, ki bi mi omogočala, da na katerokoli napravo s HDMI vhodom (TV, monitor) brezžično povežem tablico (ali telefon) in potem stream-am sliko tablice/telefona na TV (screen mirroring). Temu verjetno zadostuje Chromecast (mislim, da podpira full screen mirroring in ne samo mirroring določenih aplikacij)..

Zaželjeno bi bilo mogoče tudi, da bi imel na tej napravici nameščene določene aplikacije (siol TVIN, telemach EON in podobne) - Android box; vendar je verjetno lažje za navigiranje (iskanje vsebine, izbiranje in podobne akcije), da na tablici pač klikaš s prstom po zaslonu in potem pač preko screen sharing gledaš sliko na TV...

Vendar pa verjetno večina sodobnih Android Box podpira screen mirroring, torej Android Box vključuje funkcionalnosti Chromecast + omogoča še druge funkcionalnosti...

Od napravice bi si torej želel naslednje:
-priklop na HDMI (po možnosti brez dodatnega napajanja)
-popolni screen mirroring
-mogoče tudi Android OS (torej Android Box)

Ker neprestanoma izhajajo nove naprave (google home, xiaomi ??? itd), me zanima, katero napravo bi mi priporočali za do 100 eur - čim manj tem bolje... ;)

Najlepša hvala za morebitne predloge že vnaprej ;)
 

damirj

Majstr
9. maj 2012
1.648
164
63
Najprej si zamisli, da čisto popolno streamanje na TV pač ni. Dela bodisi z malim zamikom, bodisi kakšen artefakt, bodisi popačene barve ipd. Torej če misliš za filme, potem je to bolj tako-tako, saj gre, ampak je malo omejitev. Če misliš za prezentacije, potem OK. Cromecast je 40€, Xiami Mibox je 70€, pa si lahko še nalagaš aplikacije, ker gre za od googla požegnano napravo imaš gor Android TV 6, ki bo v kratkem posodobljen na verzijo 8. Imaš youtube in netflix v 4k resoluciji ipd, kar druge kitajske napravice za 40€ pač nimajo, čeprav bi to zmogle. Ravn otako na teh kitajskij napravicah cromecast ni podprt, ga pa lahko imaš, če namestiš kakšno aplikacijo iz storea (recimo Airpin ali podobne), ampak včasih kaj frizne.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Zerly

Steve

Guru
13. avg 2007
8.945
638
113
Sem v podobni dilemi, s tem da chromecast že imam. Če misliš EON gledat, potem bi jaz box vzel, konkretno mi box. Iz kitajske za 55€. Ker EON na androidu in cast na chromecast je polomija. Beta, v glavnem fail.
Pa tudi če nebi bil fail, mi gre blazno na jetra da moram po telefonu drkat za bilokaj naredit. Daljinec je zakon.
Torej mi box je to kar iščeš, ima pa tudi vgrajen chromecast
 

raners

Majstr
4. mar 2008
1.929
104
63
Super odgovora... ;) Hvala... :)

Za Xiaomi Mi Box me zanima še naslednje:
1.) Screen mirroring z drugimi android napravami deluje? Sam uporabljam tablico Samsung Galaxy Tab Pro (10.5)...
2.) Kaj pa naprimer v kakem hotelu? Kaj se moraš povezat preko wifi routerja al lahko povežeš tablico na Mi Box kako drugače (npr.: preko wifi-direct)?
3.) Ali potrebuje zunanje napajanje ali se napaja preko HDMI kabla?
 

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.370
357
83
www.jernej.org
1.) Screen mirroring deluje z vsemi android aplikacijami, na katere se da naložiti Google Home app. S 3rd party aplikacijami deluje celo AirPlay screen mirroring (iOS).
2.) Sem skoraj prepričan, da nujno potrebuješ WiFi.
3.) Zunanje napajanje... tudi chromecast potrebuje zunanje napajanje... nič se ne napaja preko HDMI-ja... kvečjem preko USB-ja.
 

raners

Majstr
4. mar 2008
1.929
104
63
Ok. Bom torej nabavil Xiaomi mi box.

Ima kdo mogoče letošnjo verzijo xiaomi mi box 4? Malo čudno mi je, da google po večini najde samo informacije in specifikacije, skoraj nikjer pa se ne prodaja (amazon in podobni)...

Bi kupil novejšo verzijo (mi box 4) al preizkušeno (mi box 3)?
 

damirj

Majstr
9. maj 2012
1.648
164
63
Mibox 4 je za kitajski trg verzija Mibox 3. Mibox 3 je to kar iščeš. Uradno se kliče tako ali tako samo Mibox (brez 3). Išči pa seveda international verzijo MDZ-16-AB
 

sass

Majstr
1. sep 2007
4.647
264
83
na geekbuyingu piše, da se pošilja iz nemčije/španije/italije, torej naj ne bi bilo carinjenja
 

munja

Zelenc'
16. jun 2009
21
1
3
Imam Xiaomi mi box 3 in me zanima, kako gor inštalirati TVIN, ker se iz Google stora v boxu ne da? Preko USB-ja mogoče? Ampak mi ne gre in ne gre.
Hvala za pomoč!
 

WeWatchingYou

Majstr
22. jul 2007
10.775
367
83
121
Sem našel eno staro verzijo probaj mogoče še deluje, potrebno jo je sideloadad-torej omogočit dostop nepreverjenim virom in inštalirat.
klik