Kateri Smart TV - Philips ali Samsung?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.282
8
38
Izola, Medvode, Ljubljana
Pozdrav.

Trenutno imamo doma Samsungov TV starejši model LE40652 in smo z njim vseh teh 5 let zelo zadovoljni. Ta TV je "na pol" smart, ker sicer ima nek svoj market, ampak so aplikacije zelo okrnjene. Skoraj nobene uporabne. Še youtube, katerega je imel, nima več, ker je Samsung odstranil iz marketa in avtomatično odstranil to aplikacijo. Tako da tega markega na trenutnem TV ne uporabljam. Imam pa Google Chromecast prek HDMI in tam gledam youtube in zrcalim sliko zaslona telefona na TV.

No, sedaj pa je padla odločitev, da trenutni TV prodam naprej, nabavim pa nekaj bolj pametnega. S tem mislim, da bi market na novem TV omogočal več uporabnik aplikacij, med njimi seveda youtube, saj smo kar veliki uporabniki tega kanala
smile-1.gif


Možnosti sta dve:

- nabava Samsunga višjega ranga, ampak starejši model. Recimo kakšen F8500 LED model, iz leta 2013 ali 2014

-nabava Philips nekje serije 7 (recimo PUS7101 ali PUS7181)


Potrebujem vašo pomoč, katerega od teh dveh mi svetujete in zakaj?

Namreč ne trenutne se bolj nagibam h Philipsu zaradi Android sistema, ker bi lahko dobesedno skoraj vsako aplikacijo namestil gor, tudi tiste, katerih v uradnem marketu ni (s tem mislim D3GO, T2 TV, TWIN in HBO GO, Netflix). S tem bi pridobil veliko TV kanalov, katerih mi moj kabelski operater ne ponuja. Poleg tega je Philips 4K TV kar pomeni, da bi lahko youtube video gledal tudi v 4K resoluciji, čeprav vem, da so to bolj predstavitveni videi - marketing. Filmov in serij v 4K je sicer bolj malo, ampak nikoli ne vemo, kaj prinaša prihodnost. Recimo Netflix ima že nekatere vsebine tudi v 4K in če že ponujajo, zakaj potem ne izkoristit
smile-1.gifPol pa spet pridejo trenutki, ko se bolj nagibam na Samsung. To pa zato, ker sem za Philips že slišal in prebral, da ni to to, kar si človek omisli. Veliko je nekih omejitev pri Philipsu in se moreš kar potrudit, da ti uspe, kar si si zamislil
grin1.gif
Samsung pa zato, ker smo do sedaj bili zadovoljni z njim in ker mislim, da vseeno ponuja boljšo sliko, pa čeprav bo to "samo" FULL HD slika. Tisti njihov SMART HUB mi je dokaj všeč, v marketu ponujajo precej aplikacij, ni pa možnosti, da bi namestil T2 TV, D3GO.... kar je velik minus. Vprašanje, če se da v marketu najti HBO GO, govorim za starejšo serijo LED F8500. Ali se v njihovi youtube aplikaciji lahko nastavi FULL HD kakovost slike? Tega podatka nikjer nisem našel na spletu. Na trenutnem Samsungu, katerega imam, ko je še omogočal youtube aplikacijo, ni bilo možnosti izbire kakovosti slike in kljub temu, da je TV FULL HD, je video na youtube aplikaciji predvajal samo do 320p (nekaj takega - se ne spomnim več, ker so aplikacijo odstranili že prej leti). Zdaj pa ne vem, ali tudi model F8500 omogoča predvajanje youtube samo do določene omejitve kvalitete, ali predvaja tako, kot je na voljo - torej tudi 720p in 1080p?

Imel sem tudi te HDMI ključke z Android sistemom priklopljen na trenutni TV, ampak to ni to - vmesnik mi nikakor ni bil všeč, od nobenega ključka. To odpade - Android box-i odpadejo.

Torej mislim, da razumete, kaj želim povedat. Želim TV, ki bo ponujal največ, največ možnosti in lepo sliko.

Ne mi ponujat drugih znamk, ker se odločam samo za ti dve. Hvala za vsako mnenje
smile-1.gif
 

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.282
8
38
Izola, Medvode, Ljubljana
Ja saj tega me je najbolj strah, da bo pri Philipsu več težav kot pri Samsungu.

Tudi nekatere video formate Philips baje ne prebavlja, če bi predvajal iz USB diska, ampak to bi nekako rešil s kakim VLC playerjem, kateri prebavi "vse" formate.

Hmmm torej spet en plus za Samsung
rolleyes-1.gif
 

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Tak TV brez spodobnega hišnega kina je samo polovična rešitev - in LG home cinema mi je zaenkrat prebavil popolnoma vse...

Za Netflix app na Philipsu ne potrebuješ Androida
 

matofill

Majstr
18. sep 2008
3.185
165
63
Jaz ti svetujem, karn koli samo Philipsa ne, se kvarijo..... lahko prideš do mene , ti predstavim vrhunski top of top model 2014, že 2 x menjali plato in sedaj že v 3 tje serje.... dobro, da smo dokupili garancijo 5 let .....

Skratka, Philips razen ambrilighta nima nobene lastnosti, da bi si ga želel, ima pa v ceni že tudi dejstvo, da gre za polizdelek z pogostimi okvarami.
 

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.282
8
38
Izola, Medvode, Ljubljana
Starši so imeli Philips 10 let in delal je brez težav. Sedaj imajo ponovno Philips, s tem da ima ta Android TV (serija 5). Res je, da gledajo samo TV in upam, da bo tudi ta zdržal vsaj nekaj let.

Je pa tudi res, da se je kvaliteta zelo poslabšala v zadnjih letih, še zlati od 10 let nazaj, ko so TV imeli neke kakovostne materiale.

Sem pa danes zvedel eno zanimivost: Philips serije 7 - popravilo ekrana (recimo menjava počenega) stane 1.124,00 EUR, čeprav je sam TV nov stal okoli 800 EUR. WTF...


Torej še ena točka za Samsung.
 

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.282
8
38
Izola, Medvode, Ljubljana
Ker je TOP model po specifikacijah zaradi visoke serije
smile-1.gif
Ker današnji TOP modeli visokih serij niso več to, kar so, zaradi nižjih prodajnih cen.

Kaj je narobe s 4 leta starim TV? Podpira več funkcij kot nek današnji, nov model. Še moj Samsung, ki je star več kot 5 let, prebavi več video formatov in podpira več formatov podnapisov kot nek novi model neke blagovne znamke - recimo Philips višjega ranga.

Ne vem, na glas razmišljam. Lahko pa kakšen novejši, ampak smo spet tam, da je kvaliteta pri ta novih vprašljiva?

V bistvu me bolj zanima, kateri smart tv ponuja največ od tega "smarta", če se razumemo. To, da ima Philips v zadnjih TV-jih veliko težav spoznavam že nekaj časa, ampak sigurno nimajo vsi uporabniki Philips TV takih težav.
 

bpfc

Fizikalc
12. sep 2008
1.449
24
38
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Ker je TOP model po specifikacijah zaradi visoke serije
smile-1.gif
Ker današnji TOP modeli visokih serij niso več to, kar so, zaradi nižjih prodajnih cen.
Kaj je narobe s 4 leta starim TV?
Ali 4 leta star TV podpira kakšen HDR format, 4k, ali ima vgrajen že panel novejše QD LED tehnologije?......
 

baldrick

Pripravnik
27. mar 2012
907
10
18
Predlagam ti da kupi stupid tv z dobro matriko kak LG SONY in zraven android ali IOS TV BoX. Bo cenej boljs in vedno je lazje menjat box za 40-100 eur kot cel tv.
 

bpfc

Fizikalc
12. sep 2008
1.449
24
38
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Iiiin zdaj sem spet za Philips-u
grin1.gif
Zakaj pa zopet na Philipsu, ki je še edina firma poleg Panasonica, ki nista osvojili QD LED tehnologije, kar omogoča višjo svetilnost in širši spekter barv.
 

matofill

Majstr
18. sep 2008
3.185
165
63
Qd, pa Oled, veš, kaj je žalost, ko greš v trgovino gledaš enega super druper LG ja z Oledom in enega vrhunskega Panasonica z Led om, pa se ne moreš odločiti, kateri ima boljšo sliko, kljub vsem nastavitvam in bi celo prisegel, da oni z Led.

Torej vse te super druper tehnologije so žal le marketinški prijemi, ki veliko pomenijo le tistim hudim audiofilom, ki slišijo tudi travo rasti čez steno, za ostale pa le ... nek podatek ne nujno pomemben ......

Mnogi pa dajo veliko na vse te podatke , pa si ne kupijo TV ja z dvojnimi tunerji, kar je sila uporabno, saj lahko med reklamami menjaš kanale in točno veš, kdaj je konec reklam ....... pač dvojni tunerji stanejo, pa da ne omenjam, da lahko potem na enem in istem TV ju gledaš en kanal, snemaš pa povsem drugega, ki je na drugem multiplexu. To je pomembno ne pa vse te ostale neumnosti.
 

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.132
47
48
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Iiiin zdaj sem spet za Philips-u
grin1.gif
Zakaj pa zopet na Philipsu, ki je še edina firma poleg Panasonica, ki nista osvojili QD LED tehnologije, kar omogoča višjo svetilnost in širši spekter barv.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/ez1000-201701044396.htm
Malo preberi.
Drugače je Panasonic znan predvsem po superiorni sliki.