Cene bencina pri ........

disc

Guru
4. feb 2011
2.605
711
113
Jaz se redno vozim po primorki in že zdaj opažam, da se folk cjazi pod omejitvami. Sploh nekateri vozniki EV. Če se pelješ 120 po AC si že med hitrejšimi :)

Pa še tole

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.806
4.206
113
Ljubljana
hmpg.net
"V Benetkah so oblasti sporočile, da bodo prednost imeli medicinski in državni leti ter leti, daljši od treh ur. Za ostale lete, krajše od treh ur, lahko velja omejitev na največ 2.000 litrov goriva na letalo. Podobne določbe vsebujejo tudi obvestila za Bologno in Treviso. Ukrepi veljajo od 2. do 9. aprila."

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.341
4.804
113
Glede na tvoje besede, me čudi, da Avstrijci sploh še obstajajo.
lani sem se peljal z motorjem po avstrijski strani ob celi slovensko-avstrijski meji. Štartal v MB in do meje z Avstrijo skoraj znorel od je… omejitev, na vsakih 100m sprememba od 30km/h naprej.
Pridem čez mejo lepo hribovita cesta in pičim izven naselja ena omejitev in v naselju 50km/h. Potem pa šok, pridem iz hribovja dol in lepe ravne ceste čez polja z omejitvijo 90, tudi kakšen odsek 100km/h, čez raztegnjene vasi (torej ne obvoznice, direkt čez vasi) pa omejitev 80km/h.
In niti ene kritične situacije, morda zato ker vedo, da morajo sami prevzeti odgovornost za svojo varnost in ne, da bo država poskrbela za posledice njihove neumnosti.
Isto čez Slavonijo kakšnih 10 let nazaj. Tekoča vožnja 90km/h, omejitve čez vasi 70km/h. Pridem čez mejo, evo cucka z radarjem izven naselja na sredi polja, na omejitvi 60 ali 70km/h. In ne, me ni snel, ampak še zmeraj žalostno.
Pri nas pa obnovijo cesto čez naselje (Divača) in tam kjer je bila prej omejitev 50km/h, je sedaj 30km/h.
Jodlarji imajo 100 na regionalkah in tam dejansko BP stisneš še 20% več ker so ceste čisto ok (pri nas na večini regionalk je držat 90km/h kar problem). Imaš pa potem naselje in tam ti pride cona 30, seveda pri vstopu v omejitev postavijo "otok" kjer si prisiljen da zmanjšaš hitrost da ne letiš s ceste. Tako da ko si ravno vesel kot radio in si misliš kako je na zahodu vse ok, prideš potem v cono 30 pa lepo kar is prej pri 100km/h+ pridobil potem izgubiš z vožnjo po conah 30 (jasno radarje imajo postavljene pa povsaod kjer je cona 30, tako da po balkansko se it furat, kmalu prideš ne samo ob plačo ampak celo moraš kredit vzet za tiste kazni).

mtl

Guru
19. jul 2007
11.381
1.008
113
Kras
www.mtl.si
Ne vem no, jaz nimam ravno takih izkušenj. So cone 30, ampak tam kjer so smiselne.
Verjetno so tudi naselja z omejitvijo 30km/h, ampak zelo redko, da velja tudi po glavni cesti.
Namreč velikokrat imajo pri znaku za naselje znak za omejitev 30km/h, ampak je spodaj dopolnilna tabla, da velja le za stranske ceste, torej glavna ulica ima kar lepo 50km/h.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in jendomen

mtl

Guru
19. jul 2007
11.381
1.008
113
Kras
www.mtl.si
Ko ste že pri omejitvah hitrosti, ista cesta, druga omejitev brez vinjete

Policisti so pri meritvah hitrosti na nekdanji hitri cesti v minulih treh mesecih na radar ujeli več kot 100 prehitrih voznikov. "Prevladujejo kršitve prekoračitve hitrosti od 20 do vključno 30 km/h od dovoljene. Z meritvami bomo nadaljevali tudi v prihodnje," napovedujejo na Policijski upravi Koper.

Policisti so pri meritvah hitrosti na nekdanji hitri cesti v minulih treh mesecih na radar ujeli več kot 100 prehitrih voznikov. "Prevladujejo kršitve prekoračitve hitrosti od 20 do vključno 30 km/h od dovoljene. Z meritvami bomo nadaljevali tudi v prihodnje," napovedujejo na Policijski upravi Koper.
To je pa spet primer popolne birokratske neumnosti. Ampak za inkasante pa odlična priložnost.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.341
4.804
113
Ne vem no, jaz nimam ravno takih izkušenj. So cone 30, ampak tam kjer so smiselne.
Verjetno so tudi naselja z omejitvijo 30km/h, ampak zelo redko, da velja tudi po glavni cesti.
Namreč velikokrat imajo pri znaku za naselje znak za omejitev 30km/h, ampak je spodaj dopolnilna tabla, da velja le za stranske ceste, torej glavna ulica ima kar lepo 50km/h.
Kar sam poznam jodland, to je več ali manj tisto kar je "naše" (koroška), so naselja kjer imaš cono 30 tudi po 2km in več. Vmes je par hiši, ampak omejitev je 30. Prideš do konca "kraja" si pa na 100. Radarje imajo pa jasno tam kjer se splača, torej znotraj cone 30 kjer nikjer ni nič in vsak normalen voznik pospeši vsaj do 50.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.542
8.692
113
O to pa ne bo drzalo v celoti. Sem mesecno 13 krat v Avstriji pa kolnem vedno te njihove ovinke in bregove. Tako da je povsem odvisno, kje se vozis. Isto velja za Nemcijo.

In ko se vozim pp delu, kjer je res lepo normalno peljati, omejitev 100. Vedno, ampak res vedno se Avstrijci jajcajo 30 pod omejitvijo. Pa to opazam ze deveto leto.
Uh... cesta skozi Shladming... potem cesta skozi Hallstatt, pa Bavarska, ceste Salzburg proti Koenigsee, cesta do Redbull ringa... vse reginalke, vse 80 do 100 omejitev.. užitek v vožnji, gladko, brez stresa. Pa to sem ti naštel reginalk gladko za 400km .. Pol pa prideš na cilj z porabo 4,8 litrov. Pri nas... jebanje na vsakih 50m tabla omejitev 50, gas pa bremza, pa gas pa bremza, 100 ovinkov na faking ravni njivi... ah... pojdite malo gor no....

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in Hanzi

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.740
1.629
113
Uh... cesta skozi Shladming... potem cesta skozi Hallstatt, pa Bavarska, ceste Salzburg proti Koenigsee, cesta do Redbull ringa... vse reginalke, vse 80 do 100 omejitev.. užitek v vožnji, gladko, brez stresa. Pa to sem ti naštel reginalk gladko za 400km .. Pol pa prideš na cilj z porabo 4,8 litrov. Pri nas... jebanje na vsakih 50m tabla omejitev 50, gas pa bremza, pa gas pa bremza, 100 ovinkov na faking ravni njivi... ah... pojdite malo gor no....
Sem ti napisal, da sem 14 dni mesecno v Avstriji. Verjetno je kar odvisno, po katerem delu se vozis.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.708
8.593
113
pri taščici

Torej so ujeli enega na dan. Uspeh, moram priznati.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.708
8.593
113
pri taščici
Nimam veliko izkusenj, lani sel preko Korenskega sedla proti Cortini. Brez njihove vinjete.
Kaj bi dal za take ceste in omejitve pri nas.
Medtem ko sem pri nas najvecji norec saj obicajno jaz prehitevam je bilo tam obratno.
Se pa situacija popolnoma obrne ko vstopis v Italijo. V ita Dolomitih in dol nizje proti Vidmu je pa se huje kot pri nas.
Omejitve kot pri nas ali se nizje (30 cone za vsako "barako" ob cesti) , navigacija stalno piska za radarje, predvidevam da je bila vecina fejk.
Ker normalno da sem se poskusal drzati omejitev, a glej ga hudica italijani za menoj so mi imeli precej "za povedat", dokler me niso prehiteli ali sem se jim umaknil.
Podobno po Romuniji. Samo da tam ni bilo radarjev. In so sleperji me prehiteval cez naselja....
Razen zadnji dan, zadnjih 100km pred Srbijo. Tam pa ene 5 pistolskih kontrol....ampak so lepo blendal....

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.618
950
113
EU
V Romuniji vozniki komunicirajo in se opozarjajo prek CBR postaj (ker je drugače prepovedano slediti radarjem) , tam zato tudi gredo šleperji tako hitro čez vasi. Tako da al slediš njega ali pa avtomobile s tistimi velikimi antenami pa si zmagal :zmaga:

Corvette

Majstr
6. nov 2008
549
467
63
Kar sam poznam jodland, to je več ali manj tisto kar je "naše" (koroška), so naselja kjer imaš cono 30 tudi po 2km in več. Vmes je par hiši, ampak omejitev je 30. Prideš do konca "kraja" si pa na 100. Radarje imajo pa jasno tam kjer se splača, torej znotraj cone 30 kjer nikjer ni nič in vsak normalen voznik pospeši vsaj do 50.
A-ha! Zato Slovenci cijazijo sredi jodlarskih naselij, ker ne znajo brati dopolnilnih tabel:
1775504358100.png

(Nebenstraße - stranska ulica)

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in NekdoK

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.618
950
113
EU
No, upam, da ste počasi vsi natankali vaše jeklene konjičke, da ne bom spet poslušal, da ste čakali v gromozanskih vrstah :p

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
35.571
6.861
113
blizu močvirne prestolnice
Najprej si napisal, da operaterji ne postavljajo nerentabilnih lokacij, za primer si dal pa obmejno območje, ki je specifika. Očitno nimaš pojma o čem govoriš, še več, sanja se ti ne, ampak, naj bo po tvoje, ti že veš. Preden komu daješ domačo nalogo, jih imaš ti kar nekaj za opravit, da si ne boš delal blamaže kot v primeru mobilnih operaterjev.
Ne pametuj. Tudi tvoja firma je katastrofa. O tem da niste sposobni zagotoviti signala tako rekoč v Ljubljani. Da mora človek ki drugem operaterju, da ne govorim o nesposobnosti tvojih, še kabla ne znajo priklopit, če greš na drugega ponudnika, kar se tiče interneta.
Da o tem kako ste medij čisto spremenili v drugo mladino
Kar se tiče nafte. Te je dovolj ampak zopet nekateri odlično služijo, ker lažejo da bo zmanjkalo.