Avto izpit v Ljubljani

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.018
7.040
113
in polna prikolica zadaj.

Če se voziš na dolge razdalje, potem to ni tako neverjetno.
Mestna (kratka) vožnja med semaforji in kolone, hribi in prikolica je druga zgodba.

Ali če vozi ženska (velja za precejšen delež njih).

Copy&paste iz oglasa

ZARADI NEZMOŽNOSTI PODALJŠANJA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA NAŠE BABICE PRODAMO C3 Z 86.000KM
Z NOVO SKLOPKO MENJANO 20.000KM NAZAJ

Torej menjana na 66 000 km.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.826
121
63
Pozdravljeni,
no tamal je tokrat padel, je pa bolj zanimivo kako - po koncu vožnje mu je inštruktor dejal, da se mu zdi, da je vse naredil prav, tudi pri glavnem razlogu padca (ni se popolnoma ustavil pri trikotniku, čeprav tam ni bilo STOP znaka) mu je rekel, da se mu zdi, da je naredil pravilno. Ni pa imel inštruktor toliko jajc, da bi to rekel izpitniku.
Vprašanje - ali na koncu res ne dobiš nobenega zapisnika in nimaš nobene možnosti pritožbe. Skrivajo tudi ime in priimek izpitnika.

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
658
135
43
Zaka pa mislis, da bi moral tvoj mladic takoj v prvo naredit? Ne gre to kar tako, izpitnik vidi tisto, kar tudi instruktor ne, kandidat pa se manj..jes sem b naredil v drugo, prej sem pa ze eno leto imel a kategorijo, prevozil z motorji precej km ipd, pa tud avte sem vozil, avtomatike al pa rocne, pa me je ena fora zajeb.ala..hvala k, da take daje se mal potrenirat, nimam nic proti.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.018
7.040
113
Pozdravljeni,
no tamal je tokrat padel, je pa bolj zanimivo kako - po koncu vožnje mu je inštruktor dejal, da se mu zdi, da je vse naredil prav, tudi pri glavnem razlogu padca (ni se popolnoma ustavil pri trikotniku, čeprav tam ni bilo STOP znaka) mu je rekel, da se mu zdi, da je naredil pravilno. Ni pa imel inštruktor toliko jajc, da bi to rekel izpitniku.
Vprašanje - ali na koncu res ne dobiš nobenega zapisnika in nimaš nobene možnosti pritožbe. Skrivajo tudi ime in priimek izpitnika.
Zaradi enega trikotnika ne padeš,drugo je prevožen stop znak.
Napake se točkujejo.

Bočno parkiranje, speljevanje v klanec ?
Stranska ogledala je potrebno gledati, prvič pred spremembo pasu, nato še 1x pred dejansko spremembo.
Na kakšni AC tudi glavo obrniti, da nimaš koga v mrtvem kotu.
In med vožnjo stalno sredinsko ogledalo.

Ta AŠ in njeni zaposleni so pravi mojstri, ki skrbijo, da imajo vedno dovolj dela :fredi: .

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.018
7.040
113
Kot da je kaj takega ... Je pa res, da je tudi PP, teorijo in izpit naredila v prvo.
Jo moram še mal vmesnega plina in heel&toe naučit.
Vmesni plin (međugas) je bil za menjalnike brez sinhrona.
heel&toe je rally tehnika.

OP
Ko boš imel papirnato pokrito vožnjo z spremljevalcem, se usedi zadaj desno (kot komisija) in snemaj vožnjo.
Po par minutah se vidi, kdo vozi in kdo se lovi (premalo vaje).
Nato prilepi link.

Kdo je v komisij nihče ne skriva, če je problem ime vprašaš kdo je.
In zakaj kdo je/ni naredil enako.
Vprašaš.

Tvoj Sonček te pelje željnega čez vodo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.224
9.422
113
Zakaj pa bi? Doma so sami avtomatiki, EV so itak avtomatiki ...
Ročnega.se je lotila za zabavo.

Zato, da se lahko rocnega loti za zabavo. Ali pa ko bo kaki pocen rent-a-car hotela. Ali ne sme nikamor ali bo oči razliko poravnaval, ker se gre nek statement, ali se delamo pametne, dokler nas ne dobijo, pol pa glupe?

Mater, da namerno poinvalidiš voznisko dovoljenje, ker "mi imamo samo avtomatike". Tebe kmalu v tem "mi" ne bo več.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.018
7.040
113
Jure Šebalj in vmesni plin na avtu, praktični prikaz

To boš statistično uporabljal samo 1x in nikoli več v življenju.

Nekaj podobnega je na mopedu, če nimaš quickshifterja/auto-blipperja (prestavljanje navzgor/dol je bolj zafrknjeno).

Prestavljanje navzgor brez sklopke uporabljam, za dol raje s sklopko.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.997
1.464
113
Jure Šebalj in vmesni plin na avtu, praktični prikaz

To boš statistično uporabljal samo 1x in nikoli več v življenju.
Hja, moram priznat, da do pred par meseci nisem sedečl v manualu ene par let, ampak ko sem pa imel spet priliko, mi je bilo pa to avtomatsko. Ne brez sklopke, nobene potrebe, ampak mi je pa, to sem bil prav vesel, osalo v navadi. Tako da stastistično viozim celo življenje tako (plu H&T v avtih, ki so ga kolikor toliko omogočali).

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.969
1.977
113
V študentskih časih (30+ let nazaj) sem imel Yugo 55A.
Ko sem se vračal en petek domov, mi je na uvozu na AC na Rudniku v tistem dolgem ovinku sklopka "dol padla". Zajla se je utrgala.
Kratka panika, ustavil na odstavnem. Po hitri oceni situacije je padla odločitev, da nadaljujem. Pač študent, ni denarja, ni AMZS.
Menjalnik v 2. in prižgal motor. Zaganjač je zavergla in premaknil avto. Malo skakanja, ampak sem speljal.
Potem pa lepo po AC, međugas do 5. prestave.
Sem mislil, da bo šlo do doma, ampak me je malo panika zagrabila, kako bom čez semaforje in križišča vozil.
Pa sem v Trebnjem (?) dol zavil, tam kjer je včasih direkt ob izvozu ena diskoteka bila.
Pa tam v baru nafehtal telefon in našel enega lokalca, ki mi je v petek popoldne zajlo zamenjal.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.969
1.977
113
V študentskih časih (30+ let nazaj) sem imel Yugo 55A.
Ko sem se vračal en petek domov, mi je na uvozu na AC na Rudniku v tistem dolgem ovinku sklopka "dol padla". Zajla se je utrgala.
Kratka panika, ustavil na odstavnem. Po hitri oceni situacije je padla odločitev, da nadaljujem. Pač študent, ni denarja, ni AMZS.
Menjalnik v 2. in prižgal motor. Zaganjač je zavergla in premaknil avto. Malo skakanja, ampak sem speljal.
Potem pa lepo po AC, međugas do 5. prestave.
Sem mislil, da bo šlo do doma, ampak me je malo panika zagrabila, kako bom čez semaforje in križišča vozil.
Pa sem v Trebnjem (?) dol zavil, tam kjer je včasih direkt ob izvozu ena diskoteka bila.
Pa tam v baru nafehtal telefon in našel enega lokalca, ki mi je v petek popoldne zajlo zamenjal.