Avto izpit v Ljubljani

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.825
121
63
Pozdravljeni,
konec tedna sin opravlja izpit in ta teden imava v planu, da malce potrenirava križišča v Ljubljani.
Zanima me, če so kakšna taka - javno znana - ki jih imajo izpitniki radi in kjer jih veliko pade? Eno takšno je npr. Parmova/Bežigrad.

Hvala!

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.923
5.237
113
A ga ni inštruktor na izpit pripravljal?

V naših in sinovih/hčerinih časih, so zadnjih par ur drkali samo predvidene ture za izpit.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.825
121
63
Se bojim, da ne.
Ko sem preverjal, ga recimo ni naučili niti bočnega parkiranja, niti speljevanja v klanec.

• Wow
Reactions: aljoman

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.985
7.013
113
Bočno bo skoraj 99.99% na sporedu

Za klanec in bočno lahko potrenira s tabo, nekje na prazni cesti.

Tekočine zna pogledati in odpreti havbo? Za steklo, olje novo, hladilna, zavorna...?

Katera aš ? Da se jim izognemo na daleč.

Ker v prvo itaq ne bo naredil

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
595
194
43
42
Leto dni nazaj sem delal izpit za motor, sem se vozil po Ljubljani z inštruktorjem, pa sem se v tem križišču zaštrikal.
Najprej se ustaviš za stop znak, preden se vključiš na glavno cesto pa moraš bit še pozoren na izvoz iz fabrke. Tu je bilo edinkrat, da me je inštruktor "napizdil".
Ne vem pa če to lokacijo redno preverjajo na izpitni vožnji.

Imaš pa tam po Viču in Trnovem še dosti drugih lepih križišč in cest.

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.162
4.435
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Mene (xx let prej), mojega sina in hčerko je najbolj zezal tu:
Kako obrnit pri ribniku - za vse nas tri je bili OK, zapeljat naprej v eno od levih cest, potem pa vzvratno, pa se obrnit in ven...

sad

Guru
24. avg 2007
23.349
12.176
113
Pozdravljeni,
konec tedna sin opravlja izpit in ta teden imava v planu, da malce potrenirava križišča v Ljubljani.
Zanima me, če so kakšna taka - javno znana - ki jih imajo izpitniki radi in kjer jih veliko pade? Eno takšno je npr. Parmova/Bežigrad.

Hvala!
Naša delala par mesecev nazaj, ni imela parkiranja, kolikor se spomnim. Je pa bilo speljevanje v klanec na Brdu.
Ker v prvo itaq ne bo naredil
To seveda ne drži. Naredila je v prvo, je pa prej slabo leto vozila na L.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.486
6.125
113
Ko je moj zadnji otrok delal izpit, je imel avto avtošole avtomatsko ročno in seveda hill hold, ki sploh ne vem, če bi se dal izklopiti. Kaj točno bi pri takem avtu preverjal na izpitu glede speljevanja v hrib? No možno je, da avtošole v Lj pač furajo kandidate z nekimi zgodovinskimi vozili in da ne menjujejo redno voznega parka na vsakih nekaj let.
Potem je parkrat poskusil z bratovim starejšim avtom speljat z ročno, ko je že imel izpit. Da si predstavlja o čem je govora. V osnovi je danes dokaj težko najti nov avto, ki nima vsaj pripomočka za speljevanje v hrib.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.985
7.013
113
sad
Moj odgovor je bil namenjen uporabniku MUC.
Kjer njegov verjetno ni vozil 1 leto z L oznako.