Imam težavo z Android Auto, in telefonom Xiaomi MI 10T lite 5G, zadeva je najprej delovala OK, sedaj pa ob povezavi utripa zaslon telefona ????
kabel je 100% ok
--zasledil sme da ima xiaomi neke težave, ki naj bi se jih dalo rešiti, je že kdo do sedaj imel takšen problem, kašen nasvet ?
Imel sem enako težavo s telefonom Xiaomi (prav tako model iz serije Mi 10T) in Android Auto, kjer je ob povezavi prek kabla zaslon začel utripati. Po kar nekaj testiranju in brskanju po forumih sem našel nekaj rešitev, ki so meni pomagale, mogoče pride prav tudi tebi.
Najprej preveri nastavitve glede varčevanja z baterijo. Xiaomi MIUI zna biti zelo agresiven pri zapiranju aplikacij v ozadju, kar lahko vpliva tudi na Android Auto. Pojdi v nastavitve baterije, poišči Android Auto in mu nastavi, da deluje brez omejitev (nastavitev mora biti na "brez omejitev", ne "varčevanje" ali "pametno").
Druga stvar, ki je meni pomagala, je bila sprememba privzete USB povezave. Vklopi razvijalske možnosti (v O telefonu večkrat klikni na verzijo MIUI, dokler ne dobiš obvestila, da si razvijalec), nato pojdi v razvijalske nastavitve in tam nastavi privzeti način USB povezave pri meni je bolje delovalo, če sem izbral "Prenos datotek (MTP)", pri nekaterih pa naj bi pomagalo tudi "samo polnjenje".
Še to – če uporabljaš kakršenkoli USB hub ali vmesnik med kablom in avtom, poskusi povezavo narediti direktno. Čeprav praviš, da je kabel OK, zna biti, da ga avto ne mara meni je šele originalni kabel rešil zadevo, čeprav so vsi drugi delovali za polnjenje brez težav.
Upam, da kaj od tega pomaga meni je kombinacija zgornjih nastavitev rešila utripanje.