Covid-19 Ali se boste cepili proti covid-19?

ALi se imate namen cepiti proti COVID.19?

• DA

Glasovi: 162 65,9%
  • NE

Glasovi: 84 34,1%

• Skupaj glasov
    246

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.528
7.265
113
darjan Lahko bi bi preživela brez zapletov, lahko ne, glede na to, da smo imeli v družini resno Covid pljučnico se ne bi hecali več in testirali kaj bo če bo.
Sicer pa so cepiva ena izmed boljših zadev za človeštvo v zadnjih 100 letih in so pomagala, izkoreninit marsikatero bolezen zaradi česar je preživelo veliko ljudi. Nič pa ni 100%, tudi z avtom na cesti ni 100%, da bomo prišli živi na cilj, pa ga vseeno vsak dan uporabljamo.
Sam še zmeraj bolj zaupam znanosti in tistim, ki so leta svojega življenja posvetili medicini, kot pa tistim, ki so svoje medicinsko znanje dobili na socialnih omrežjih.

Pravilno. Pomeni ne upostevas vecine nonsense ukrepov, ker jih niso znanstveniki podprli ampak so produkt nesposobne vlade?
Ali je govora samo o cepivu, ko se gre za zaupanje? Kako pa ocenis kateri znanstvenik ima bolj prav?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Moja je imela po AZ 1. dan vročino, bolečine podobne gripi, pa celotnem telesu jo je koža pikala al ona je opisala kot, da bi ji nekdo slačil kožo. Slabo počutje itak, tako da je bolj ali manj ležala cel dan. Danes 2. dan po cepljenju je večina zgoraj opisanega mimo, edino utrujenost je še prisotna, ampak manj kot včeraj. Sicer je imela dobra polovica njenih sodelavk in sodelavcev podobne ali malo hujše težave (vročina do 40 recimo), ne glede na njihovo starost in fizično pripravljenost.
Sklep: 1 dan slabega počutja ni nič v primerjavi 10 ali več dni hudo slabega počutja če zboliš...vsaj pri starših je npr. bilo tako, da je en pristal v bolnici, drugi preboleval doma.
pri moji enako, v petek cepljena, včeraj boga, danes 38 temp. veliko sodelavk ima te težave.

vprasanje1

Pripravnik
18. jul 2020
139
10
18
Nekdo je pred dnevi izjavil (predvidevam da g. Kacin), da so močnejši stranski učinki posledice reakcije dobrega imunskega sistema na cepivo. Je torej pri kroničnih bolnikih, srednji generaciji in starejših ljudeh (50-75 let) pričakovati blažje stranske učinke (pri ljudeh, ki nimajo odličnega imunskega sistema), je na to temo narejena kakšna raziskava, pač pri katerih generacijah glede na starost ter glede na zdravstveno stanje so bili zaznani močnejši stranski učinki in pri kateri blažji? Sprašujem, ker me zanima, če imajo ljudje, ki so bili hospitalizirani po cepljenju kaj skupnega (npr. neko kronično bolezen, ki bi bila enaka pri teh posameznikih, zdravstvene težave, ki bi bile tem posameznikom skupne)?

S kom se je možno posvetovati o cepljenju, poleg osebnega zdravnika? Je kakšen preverjen strokovnjak/zdravnik, ki na podlagi opisa zdravstvenega stanja osebi svetuje (ali odsvetuje) cepljenje? Po možnosti da odgovarja na mail, se mi zdi kar pomembno posvetovati o tej temi z več strokovnjaki.
Sprašujem zato, ker nisem nikjer našel seznam s skupinami oseb glede na kronične bolezni/zdravstvene težave, katerim se odsvetuje cepljenje. Obstaja kak link, katerim skupinam se odsvetuje cepljenje. Zanima me konkretno za osebe s slabo prekrvavitvijo ravno zaradi strdkov, je to lahko kako povezano? Je pri mlajših osebah in srednji generaciji s podobnimi težavami pričakovati močnejše stranske učinke? Se je mogoče kdo s podobnimi težavami, torej slaba prekrvavitev, cepil, in če da, kakšni so bili stranski učinki?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.262
3.617
113
Marlbor
Nekdo je pred dnevi izjavil (predvidevam da g. Kacin), da so močnejši stranski učinki posledice reakcije dobrega imunskega sistema na cepivo. Je torej pri kroničnih bolnikih, srednji generaciji in starejših ljudeh (50-75 let) pričakovati blažje stranske učinke (pri ljudeh, ki nimajo odličnega imunskega sistema), je na to temo narejena kakšna raziskava, pač pri katerih generacijah glede na starost ter glede na zdravstveno stanje so bili zaznani močnejši stranski učinki in pri kateri blažji? Sprašujem, ker me zanima, če imajo ljudje, ki so bili hospitalizirani po cepljenju kaj skupnega (npr. neko kronično bolezen, ki bi bila enaka pri teh posameznikih, zdravstvene težave, ki bi bile tem posameznikom skupne)?

Sprašujem zato, ker nisem nikjer našel seznam s skupinami oseb glede na kronične bolezni/zdravstvene težave, katerim se odsvetuje cepljenje. Obstaja kak link, katerim skupinam se odsvetuje cepljenje. Zanima me konkretno za osebe s slabo prekrvavitvijo ravno zaradi strdkov, je to lahko kako povezano? Je pri mlajših osebah in srednji generaciji s podobnimi težavami pričakovati močnejše stranske učinke? Se je mogoče kdo s podobnimi težavami, torej slaba prekrvavitev, cepil, in če da, kakšni so bili stranski učinki?
Vsi bi neke raziskave. A noben več ne verjame in zaupa našim strokovnjakom?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.772
17.169
113
Ne ne, to ze nima nobene povezave s cepljenjem z AZ.

Seveda da nima :p Saj baje tudi smrt nekoga z okvaro srčno-žilnega sistema ali kakšno drugo kronično boleznijo nima veze s covidom, tak bi šel pod zemljo prej ali slej in s covidom je šel pa pač "malenkost" prej :D

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.772
17.169
113
Ytbnd - morda nisi najbolje razumel mojega posta - IMHO ima lahko marsikaj (več kot bi si želeli priznati) veze s covid cepivom kot tudi s samim covid obolenjem ampak če eno (obolenje) absolutno nima veze s tem pa naj še drugo (cepljenje in posledice) nima.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.152
4.123
113
Ytbnd - morda nisi najbolje razumel mojega posta - IMHO ima lahko marsikaj (več kot bi si želeli priznati) veze s covid cepivom kot tudi s samim covid obolenjem ampak če eno (obolenje) absolutno nima veze s tem pa naj še drugo (cepljenje in posledice) nima.
Standard so postavili 'strokovnjaki', ki so dolocili, da kdorkoli umre 28 dni po pozitivnem testu, zaradi cesarkoli, lahko tudi zaradi vnetega mehurja, se steje pod Covid smrt.
Ce ni v nebo vpijoce, da drzave ustavljajo cepljenje z AZ, vam ni pomoci. Izvolite se cepiti z AZ. Sam ne pol jokat.

Ko postane cepivo huje kot bolezen.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.772
17.169
113
Šteje se pod smrt s covidom in ne smrt zaradi covida oziroma covid smrt, to ni ravno isto. Zavajajoči PR pa to res uporablja kot prikaz smrti zaradi covida.