Covid-19 Ali se boste cepili proti covid-19?

ALi se imate namen cepiti proti COVID.19?

• DA

Glasovi: 162 65,9%
  • NE

Glasovi: 84 34,1%

• Skupaj glasov
    246

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
Po možnosti naj vzam
če si malo prebral, sem vprašal, če vzeti aspirin zaradi preprečevanja krvnega strdka, če je to smiselno ali ni. niti pomislil nisem, da bi hotel zbijati vročino. za zbijanje bi omenjal lekadol.
Seveda je smiselno, po možnosti Aspirin 100. Zbijanje vročine in lajšanje bolečine je pa samo dodana vrednost.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
39
www.lajsta.si
Mah, če bo treba, se bom, ... trenutno sem "zavarovan" saj je večina sosedov okrog mene prebolela, sodelavci tudi ... mogoče sem tudi sam prebolel, kaj pa vem...

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.456
1.481
113
Evo po 24 urah prve doze z AZ nimam nobenih reakcij. Nobenih. Malo me roka boli, niti ni omejene vredno. Nimam vročine in nimam ostalih famoznih stranskih učinkov, ki jih ima prosveta.
Moja je imela po AZ 1. dan vročino, bolečine podobne gripi, pa celotnem telesu jo je koža pikala al ona je opisala kot, da bi ji nekdo slačil kožo. Slabo počutje itak, tako da je bolj ali manj ležala cel dan. Danes 2. dan po cepljenju je večina zgoraj opisanega mimo, edino utrujenost je še prisotna, ampak manj kot včeraj. Sicer je imela dobra polovica njenih sodelavk in sodelavcev podobne ali malo hujše težave (vročina do 40 recimo), ne glede na njihovo starost in fizično pripravljenost.
Sklep: 1 dan slabega počutja ni nič v primerjavi 10 ali več dni hudo slabega počutja če zboliš...vsaj pri starših je npr. bilo tako, da je en pristal v bolnici, drugi preboleval doma.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.528
7.265
113
Saj ne bi tvoja lezala 10 dni ce bi imela kovid, mogoce bi celo imela manj simptomov, kot je imela stranskih ucinkov AZ

nacek

Guru
13. okt 2012
3.029
676
113
Saj ne bi tvoja lezala 10 dni ce bi imela kovid, mogoce bi celo imela manj simptomov, kot je imela stranskih ucinkov AZ

mimogrede

• Všeč mi je
Reactions: sad

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.456
1.481
113
darjan Lahko bi bi preživela brez zapletov, lahko ne, glede na to, da smo imeli v družini resno Covid pljučnico se ne bi hecali več in testirali kaj bo če bo.
Sicer pa so cepiva ena izmed boljših zadev za človeštvo v zadnjih 100 letih in so pomagala, izkoreninit marsikatero bolezen zaradi česar je preživelo veliko ljudi. Nič pa ni 100%, tudi z avtom na cesti ni 100%, da bomo prišli živi na cilj, pa ga vseeno vsak dan uporabljamo.
Sam še zmeraj bolj zaupam znanosti in tistim, ki so leta svojega življenja posvetili medicini, kot pa tistim, ki so svoje medicinsko znanje dobili na socialnih omrežjih.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.355
3.369
113
Daj že enkrat nehaj na pamet nabijat

Iz nijz:
cepljenje posebej ranljivih kroničnih bolnikov starih 18-64 let (lahko tudi za starejše z ali brez kroničnih bolezni, če izrazijo željo za čimprejšnje cepljenje, po presoji izbranega osebnega zdravnika),

"... , saj je to cepivo, za razliko od mRNA cepiv, bolj stabilno in omogoča transport pripravljenega cepiva do mesta cepljenja."

Tole je pa iz navodil cepiva
"Thawed Vials Before Dilution
Thawed Under Refrigeration
Thaw and then store undiluted vials in the refrigerator [2ºC to 8ºC (35ºF to 46ºF)]
for up to 5 days (120 hours)."

Kot sem že rekel samo izgovor zato ker se nekomu nekaj ne da delati. Za kar je tudi plačan in to še 65% dodatno.