Covid-19 Ali se boste cepili proti covid-19?

ALi se imate namen cepiti proti COVID.19?

• DA

Glasovi: 162 65,9%
  • NE

Glasovi: 84 34,1%

• Skupaj glasov
    246

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.929
740
113
danes oseba cepljena z astrazeneco. zdaj je vročina 37,6 in boleča roka. ali bi se prevntivno sedaj vzelo 1 aspirin?

Najprej, 37,6 še ni vročina in je ne rabiš zbijati. Boleča roka pa je normalna pri vseh cepljenjih (izvedenih v roko, se razume). Mene tudi od AZ že cel teden boli rama. Manj boš jamral, prej bo minlo :evil:

Aspirina se več ne jemlje kar tako, ampak samo za zelo ozke indikacije, ki tukaj ne pridejo v poštev. Raje lekadol ali nalgesin.

EDIT: proti strdkom načeloma lahko jemlješ aspirin, ker je to ravno ta njegov edini uporabni scenarij. Med prebolevanjem so eni to jemali, pri cepljenju pa mislim da ni nekih priporočil. Če ga jemlješ kak teden verjetno ne bo nič narobe, dosti dlje pa ni pametno ravno zaradi "redčenja" krvi.

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.355
3.369
113
saj zaradi strdkov sprašujem, drugo me ne skrbi, malo vročine in slabega počutja ni problem

Drugače kot sem prejle Štuklja poslušal so od 5 milijonov cepljenih imeli 30 ljudi ki naj bi imeli strdke ampak tudi v splošni populaciji naj bi bilo primer ali dva na 1000 na leto. Kar je rekla Beovicka, kar se mi osebno zdi veliko in precej več kot pa pri cepljenju.
Ampak aspirin nikoli ne škodi.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.021
10.129
113
MB
Kot sem vam ze pisal, jaz sem imel 4 leta nazaj, oblezal z gripo, dobesedno lezal enih 10 dni, pa se mi je naredil strdek v nogi, sel v pljuca, embolija ... skratka cela veselica.

nekega globjega vzroka za nastanek niso ugotovili.

vem pa se za 2 primera z ozjem krogu, en pred mano, mlajsi od mene sportnik od malega strdek v roki, so ga prepricevali da ziher steroide uziva.

pa zdaj pred kratkim en kolega starejsi od mene par let isto v roki. Temu drugemu so celo rekli naj ne sporta tolk pa naj raje kako pivo spije, verjeli ali ne.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.549
-8.867
113
Seveda je. Fitnes, praški, dieta, cigarete in sekiranje, ker zdej ne more v fitnes.
Hudo kritično

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Najprej, 37,6 še ni vročina in je ne rabiš zbijati. Boleča roka pa je normalna pri vseh cepljenjih (izvedenih v roko, se razume). Mene tudi od AZ že cel teden boli rama. Manj boš jamral, prej bo minlo :evil:

Aspirina se več ne jemlje kar tako, ampak samo za zelo ozke indikacije, ki tukaj ne pridejo v poštev. Raje lekadol ali nalgesin.

EDIT: proti strdkom načeloma lahko jemlješ aspirin, ker je to ravno ta njegov edini uporabni scenarij. Med prebolevanjem so eni to jemali, pri cepljenju pa mislim da ni nekih priporočil. Če ga jemlješ kak teden verjetno ne bo nič narobe, dosti dlje pa ni pametno ravno zaradi "redčenja" krvi.
seveda da 37,6 ni vročina. ponavadi je 37,3 pri tej osebi, ko sem pisal post je začela čutiti oslabelost, vročina je bila 37,6, čez 1 uro je pa bila 38,4. cepljena je bila včeraj ob 12. Danes je še počutje kr slabo, boli glava, malo omotice. Ti simptomi bi naj danes izginili.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.152
4.123
113
Ampak zakaj take reakcije na AZ cepivo? Zaradi simpanzovega virusa, ki je uporabljen?
So pri Sputniku tudi taki stranski ucinki?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Ampak zakaj take reakcije na AZ cepivo? Zaradi simpanzovega virusa, ki je uporabljen?
so. reakcija takšne vrste pomeni, da je imunski sistem osebka zdrav in odziven. telo zazna tujek in tvoriti se začno proteini virusa, nato začnejo nastajati protitelesa. bolj kot je reakcija, več bo protiteles. tak nekak je bilo razloženo.

19. jul 2007
2.951
1.664
113
Pomemben je tudi odmerek in posledično imunski odziv.
A so kje podatki o titru protiteles, ko se primerja različna cepiva?
Kot zanimivost, Pfizer ima 30 mikrogramov mRNA; Moderna ima 100 mikrogramov mRNA v enem odmerku (dve primerljivi tehnologiji)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.528
7.265
113
seveda da 37,6 ni vročina. ponavadi je 37,3 pri tej osebi, ko sem pisal post je začela čutiti oslabelost, vročina je bila 37,6, čez 1 uro je pa bila 38,4. cepljena je bila včeraj ob 12. Danes je še počutje kr slabo, boli glava, malo omotice. Ti simptomi bi naj danes izginili.

Ne vem zakaj bi sploh šel zbijat vročino, kar je naravni odziv telesa na viruse...

A imajo eni res tako zjeban imunski sistem al kaj? No saj..tista tabela o 500k kronikih....o bože moj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.528
7.265
113
omg no...kako bolana reklama

Kaj vodi vse te ljudi k temu, mi še zdaj ni jasno...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Ne vem zakaj bi sploh šel zbijat vročino, kar je naravni odziv telesa na viruse...

A imajo eni res tako zjeban imunski sistem al kaj? No saj..tista tabela o 500k kronikih....o bože moj.

če si malo prebral, sem vprašal, če vzeti aspirin zaradi preprečevanja krvnega strdka, če je to smiselno ali ni. niti pomislil nisem, da bi hotel zbijati vročino. za zbijanje bi omenjal lekadol.

• Všeč mi je
Reactions: darjan