2.0 HDI odzračenje hladilnega sistema - pomoč

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
470
14
18
sem že ene 5x "odzračil", mogoče pa delam kaj narobe. Tudi pri čepih na termostatu in na cevi za gretje priteče voda ven

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.320
4.805
113
Če daš hladilno noter ko praviš da ti izgine (preden se odpre termostat) se zgodi pa kaj, jo vrže ven ko odpre termostat?

tony

Guru
23. jul 2007
10.930
1.845
113
sem že ene 5x "odzračil", mogoče pa delam kaj narobe. Tudi pri čepih na termostatu in na cevi za gretje priteče voda ven
Ali obstajajo za tvoj avto kakšna posebna navodila za postopek odzračevanja?

Kaj pa če dvigneš sprednji konec avta med odzračevanjem?

tony

Guru
23. jul 2007
10.930
1.845
113
Jaz bi ga raje spustil
Cilj je zrak spraviti ven iz sistema, da bi šel kar sam od sebe višje od vode... Dobro je, če je pečka najnižji del sistema...

OP, kaj pa če kupiš kakšen "power bleeder" orodje, kot jih vidimo na YT, recimo z lijakom, v katerega gre več litrov "vode" in ga vtakneš v raztezno posodo? Ima kdo izkušnje, so ta za kaj?

Kaj pa če kupiš tekočino za preverjanje testnosti glave?

jezek

Guru
24. jul 2008
5.828
2.594
113
Pri nekaterih je najvisja tocka cev za pecko na pozarni steni in tam je ventil za luftanje

• Všeč mi je
Reactions: tony

luka51

Guru
16. avg 2007
15.514
6.834
113
Če bi bil čep slab ne bi bilo pritiska in bi bilo vseeno če je zaprt ali odprt

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.452
6.772
113
Če sam nekaj čaraš in imaš zračni čep v sistemu

Haynes Manuals
How to service the cooling system on a Citroen Berlingo / Peugeot Partner (1996-2010)
2:25

2l motorji, na vrhu ohišja termostata

jezek

Guru
24. jul 2008
5.828
2.594
113
Da ne bo dvoma (morda sem spregledal), a si probal segreti masino z odprto ekspanzijo in kaj se zgodi? Bluehdi 120 se odzraci tako. Ko se segreje odpres ventilcek na zgornji cevi, v ekspanzijo pa dolivas, dokler ga vroc neha goltat. Je pa tam pecka nonstop odprta, ti imas verjetno se mehansko pipico za gretje? Termostat je se klasicen ali inteligenten? Slednji imajo se en cep navadno za luftat.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
470
14
18
Da ne bo dvoma (morda sem spregledal), a si probal segreti masino z odprto ekspanzijo in kaj se zgodi? Bluehdi 120 se odzraci tako. Ko se segreje odpres ventilcek na zgornji cevi, v ekspanzijo pa dolivas, dokler ga vroc neha goltat. Je pa tam pecka nonstop odprta, ti imas verjetno se mehansko pipico za gretje? Termostat je se klasicen ali inteligenten? Slednji imajo se en cep navadno za luftat.
Trenutno je klasičen termostat, pred tem je bil ta s čepom pa je bilo isto.

Ko sem ga probal odzračit je bil čep vedno odprt.

Ko je odrta ekspanzija se voda noter segreje in to je to.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.452
6.772
113
Še vedno nisi odgovoril, kako/kdaj je to tega sploh prišlo.
kopiram iz #7 in #8

Kaj pravi obd diagnostika, ko se pojavi napaka?

Uporabljaš pravo hladilno tekočino ?
Kdaj je bila vodna črpalka menjana ?
Gretje v kabini dela ?

Pri hladnem motorju, preveri kaj točno se skriva v ekspanzijski posodi (da ni slučajno olje zraven), preveri tudi šipko za olje, ne sme dišati po hladilni tekočini.

Problem se je pojavil čez noč ali ?
Kako dolgo imaš avto, so bili pred tem kakšni servisni posegi ?