Ali obstajajo za tvoj avto kakšna posebna navodila za postopek odzračevanja?sem že ene 5x "odzračil", mogoče pa delam kaj narobe. Tudi pri čepih na termostatu in na cevi za gretje priteče voda ven
imaš en šraufek ali dva. Eni HDI-ji so meli 2 šraufka. pa bodi nežn s tem plastičnim sranjem.sem že ene 5x "odzračil", mogoče pa delam kaj narobe. Tudi pri čepih na termostatu in na cevi za gretje priteče voda ven
Cilj je zrak spraviti ven iz sistema, da bi šel kar sam od sebe višje od vode... Dobro je, če je pečka najnižji del sistema...Jaz bi ga raje spustil
če je čep odprt voda ne pade pod minimum, samo ko je zaprta. Ko pade pod minimum, če takrat odprem pride voda gor.Če daš hladilno noter ko praviš da ti izgine (preden se odpre termostat) se zgodi pa kaj, jo vrže ven ko odpre termostat?
Trenutno je klasičen termostat, pred tem je bil ta s čepom pa je bilo isto.Da ne bo dvoma (morda sem spregledal), a si probal segreti masino z odprto ekspanzijo in kaj se zgodi? Bluehdi 120 se odzraci tako. Ko se segreje odpres ventilcek na zgornji cevi, v ekspanzijo pa dolivas, dokler ga vroc neha goltat. Je pa tam pecka nonstop odprta, ti imas verjetno se mehansko pipico za gretje? Termostat je se klasicen ali inteligenten? Slednji imajo se en cep navadno za luftat.
Če ne bo šlo bom seveda to naredil. Prvo pa je treba probat sam.Daj raje odpelji do mehanika, ki ve, kaj dela.
Niso vsi za vse.
Kaj pravi obd diagnostika, ko se pojavi napaka?
Uporabljaš pravo hladilno tekočino ?
Kdaj je bila vodna črpalka menjana ?
Gretje v kabini dela ?
Pri hladnem motorju, preveri kaj točno se skriva v ekspanzijski posodi (da ni slučajno olje zraven), preveri tudi šipko za olje, ne sme dišati po hladilni tekočini.
Problem se je pojavil čez noč ali ?
Kako dolgo imaš avto, so bili pred tem kakšni servisni posegi ?
Je bilo toliko balasta vmes da sem spregledal. Bom potem napisal, ko bom doma.Še vedno nisi odgovoril, kako/kdaj je to tega sploh prišlo.
kopiram iz #7 in #8