Glavni problem je, da se cepiva vsiljuje, po vrhu pa so eksperimetalna. V kontra me težko kdo prepriča, ker zgodbe, ki jih poznam, so od konkretnih ljudi s konkretnimi težavami. Zadnja je izpred par dni, ko sem se menil s prijateljim iz tujine, s kateri se nisva slišala lep čas. Slučajno navrže tema na cepljenje, ker se je moral cepiti zaradi službe, sicer bi se sigurno poslovil od nje. Pa mi šokira z zgodbo o svojem sodelavcu, hudem športniku, prejel 1 dozo pfajzerja na katero je imel tako hudo reakcijo, da so mislili, da je gotov. K sreči se je zmazal. Sedaj pa za delodajalca ni več problem, da ni polno cepljen. Druge doze zanj ne bo, le moral jim je na lastni koži dokazati, da te zanj niso dobre. O morebitnih dolgoročnih posledicah tega preizkusa si noben ne beli glave. Žalostno kam smo prišli, mlade in zdrave ljudi se posiljuje z eksperimentiranjem s svojim telesom, po ne gre za ebolo v2. Bolj na začetku cepilne kampanje pa je od kolegice znanec celo umrl, tudi primer iz tujine. Imel je močno zaupanje v znanost, zato je pohitel med prvimi, da bo zopet lahko potoval po svetu. Poznam tudi cepljene, ki so se razboleli, cela družina. Cepivo jih je rešilo, druge, ki pa niso bili cepljeni, pa jim nič ni bilo, jih je pa rešil vsemogočni, menda. Pa takega, ki je prebolel brez večjih težav in se nato z eno dozo cepil in kmalu po tem dobil neko infekcijo. Bognedaj, da bi pomislili, da je imelo kaj s tem cepivo, oziroma da mu je to prizadelo imunski sistem. Če pa se ne bi busteriral, pa bi ziher bil kriv long covid. Ženske s težavami z menstro jih ima moja na listi znank. Kronična utrujenost cepljene tašče od kolegice, zopet na mojem seznamu. Sorodnik umrl 2-3 meseca po drugi dozi, pa bil sem med zagovorniki njegovega cepljenja. Sedaj upam, da me ne bodo gledali kot tistega, ki je zagovarjal njegovo pospešeno pot k sv. Petru.
Nisem Zlatko, imam precej mali krog znancev in prijateljev, pa kar lepo število neposrednih in posrednih informacij vezanih za nenavadne dogodke kmalu po cepljenju. Dva zelo huda med populacijo, ki jim kovid ne predstavlja takšne nevarnosti.
Pa naj omenim še eno stvar, na katero se pozablja, obdukcije. Kaj je to in kje je znanost? Če bi se hoteli iti znanost in resno iskati odgovore na sleherno vprašanje bi vsako smrt s kovidom in s cepivom, tudi mesece po tem, morali vzeti pod drobnogled.
Kadar me kdo vpraša za mnenje o cepljenju, vedno povem kar vem. Da si naj vsak sam pogleda statistike po populacijah glede nevarnosti virusa, da so tudi ljudje, predvsem mlajši in na izgled zelo zdravi, ki so imeli zelo slabe izkušnje s cepljenjem. Koliko je tega, pa nimam pojma, ker to stroko in znanost prav veliko ne zanima. Najbolje je, da se vsak ravna po svojem vedenju in stvareh, ki jih je zaznal okrog sebe. Strejšim sicer vedno poudarim, da jim je virus nekajkrat bolj nevaren in naj razmislijo o tem kaj jim je storiti. Pri vsem tem je najbolj važno da imamo svobodno voljo in brez kakršnega pogojevanja, s čimer je očitno konec zaradi ebole v2.
Če se že gremo boj z virusom, ima edini smisel testiranja za vse. Pri čemer bi morali razmisliti kakšen test, da bi imeli čim manj lažnih pozitivnih. Nabijanje ciklov multipliciranja nima smisla, razen če je namen kaj drugega. Pa to od kod se jemlje vzorce, se zdi kot zajeb@vanje folka, ali pa stroka in znanost nista to kar se razglašata. Maske moramo nositi, ker je virus vsepovsod in kužen kot 100 hudičev. Ko govorimo, pljuvamo virus kot da smo policijski vodni top. Vendar, ko nas testirajo nam virusov ne morejo zaznati v jeb*nem pljunku, pač pa nam morajo palčko potisniti v nos skoraj do možganov, v usta pa tako globoko kot naš infektolog Bananko svojo banano.
In potem eni čukasto gledajo zakaj ljudje ne verjamemo takšni vladi, stroki in znanosti.