Koliko je % moznosti da zdrav 20 letnik umre zaradi kovida? Koliko da 40 letnik?Težava je v tem, da tega nihče ne more vedeti. Daj, no.
Koliko je % moznosti da zdrav 20 letnik umre zaradi kovida? Koliko da 40 letnik?Težava je v tem, da tega nihče ne more vedeti. Daj, no.
Nehaj filozofirati, ker nisi filozof.kot pričakovano je prvi štartal tony
seveda, gugl je tvoj prijatelj. IN sovražnik.
kako naj človek laično ovrednoti nebroj dizertacij, klub temu da je naredil osnovno šolo in srednjo šolo (ne pa doktoratov...očitno jih prosto po toniju mora imeti vsak prebivalec...), ki mu jih servirajo, pa niti jaz ne morem doumeti. ne zameri, tak pdf ti lahko vsak srednješolec naklamfa v pol ure. z linki vred. pa tudi enega "dohtarja" podpiše. nimamo vsi popolnega spomina na en sam letnik v srednji šoli, ko smo imeli uro biologije. pa še tam smo imeli amebe in paramecije. no, seveda, nevednost ni izgovor. učiti se, učiti, je včasih rekla ena persona non grata. ampak ja, očitno je/bo treba vazelin s sabo nositi...
Ne ti ne jaz nisva stara ne 20 in ne 40 let...Koliko je % moznosti da zdrav 20 letnik umre zaradi kovida? Koliko da 40 letnik?
Ne boš verjel, vendar je eno od cepiv že ven iz eksperimentalne faze, in je v ZDA že v redni uporabi, s popolnoma enakim dovoljenjem, kot če bi ga imeli že 50 let.Vsi eksperimentirajo, ker študije niso zaključene, bodo enkrat konec 2022 ali 2023. Pa še takrat ne bo konec, ker vemo kako je s farmacijo. Poglej si po spletu koliko milijard so odšteli za odškodnine zaradi njihovih substanc po že zaključenih "študijah".
Nehaj s tem poskusom humanitarnosti. Tukaj se ne pogovarjamo o tem, da naj vsi ljudje imajo hiše rdeče barve.Manj jih bo umrlo zaradi cepljenja kot zaradi kovida.
To je za ene normalno in dobrodoslo. Takle mamo.
Kar je, je. Žal je Ameriški kapital s sprejetjem Kitajske v WTO leta 2001 (to so naredili zato, ker so pogruntali, da bodo tako na račun pridnih Kitajskih rok - in na račun Ameriških delavcev, ki naj se je6ejo - več zaslužili) zrihtal globalizacijo, in preprosto preveč robe se vsak dan iz Kitajske prepelje v razviti svet, da zadeva ne bi naredila svetovne epidemije. (S SARSom leta 2003 še ni bilo tako. Imeli smo srečo.)Ne vem zakaj bi razni javri in zlatani nosili neko krivico, ker imam občutek, da ljudje ne jedo netopirjev niti jih ne secirajo po laboratorijih. Pa se mi zdi, da tiste zime tudi niso smučali v Italiji ali letali po svetu. Če bi bili vsi kot oni, se danes o virusu ne bi niti pogovarjali. Sedaj se jih pritiska, da eksperimentirajo s svojim telesom proti svoji volji, medtem ko so drugi zakuhali, da se je virus razširil po svetu in za to ne bodo nikoli odgovarjali. Pa ta virus ni ebola v2, ampak veliko veliko prej gripa v2.
Nehaj brati FB, ker to škodi tvoji znanstveni radovednosti.Ne ni, je samo dobilo redno dovoljenje za uporabo. Raziskava še ni zaključena. Zadnje polemike na FDA okrog busterjev ti vse povedo o zaupanju v eksperimentalna cepiva.
Ampak te se sedaj najbolj sili v cepljenje?Ne ti ne jaz nisva stara ne 20 in ne 40 let...
To vso umiranje in obolevanje bi bilo potrebno dati v stevilke. Potem pa bomo vidli kje smo.Nehaj s tem poskusom humanitarnosti. Tukaj se ne pogovarjamo o tem, da naj vsi ljudje imajo hiše rdeče barve.
Necepljeni umirajo. Samo predvčerjašnjim je umrlo 7 ljudi.
Cepljeni umirajo s 1000x manjšo verjetnostjo. Vse od konca lanskega leta jih je umrlo 6.
ravno pokroviteljski ni treba biti, pa čeprav imaš morda 10 doktorskih nazivov...izražam povsem človeški dvom (ne da bi koga zajebaval...)Nehaj filozofirati, ker nisi filozof.
Pri poskusu diskreditacije "kar enega PDFja" sva zopet sva pri težavi, ko človek ne zna kvalitetno ovrednotiti vrednosti informacij z okolja. Dal sem brezplačen nasvet, kaj se da narediti - tak človek naj gre v knjižnico in začne brati vse po vrsti. Ene 10 let ti bo vzelo, za ta čas ti bomo oprostili, če te ne bo več toliko na forum. Ne bomo te pozabili. (Polico s periodiko pa brez slabe vesti izpusti.)
Jaz stavim avto, da je tale PDF napisal dr. Alojz Ihan. Piši mu na službeni mail, povej da te na enem brezveznem forumu ljudje brez medicinske izobrazbe hecajo, da te daje paranoja, in da bi ti šlo za kak dan na bolje, če bi izvedel, kdo je zares avtor tega PDFja. (O drugih dvomih iz te teme mu raje ne piši, ker nima časa zanje.) Poročaj, kakšen bo odgovor.
Domnevamo lahko, da zato, ker je bilo takrat Covida pri nas še zelo malo in prve verzije Covida niso bile tako zelo nalezljive. Trenutno nimamo tako veliko sreče, slučajno je delta zmutirala v obliko, ki je zelo nalezljiva.danes sem se na kratko pogovarjal z blagajničarko ene večjih trgovin kako jim gre glede na to da so dnevno med desetinami, če ne stotinami najrazličnejših ljudi, z golimi rokami prijemajo artikle, denar, kartice iz rok najrazličnejših ljudi, ljudje jih sprašujejo kje je to ono drugo tretje, itd... ... in ? Nič posebnega - v prvem valu sta bili dve na bolniški, in to je vse. Torej samo maska + razkužilo za roke; na varnostno razdaljo kar pozabi - ali boš od daleč vrgel denar ali kartico na blagajno ? Toliko o smiselnosti uvedbe prikrito prisilnega cepljenja za vse po vrsti, tudi za nas ki imamo glede izida cepljenja zelo slab občutek.
Vesel sem, da to berem. Oprosti, ni moj namen biti zoprn za brez veze, in morda kdaj koga že pomešam s kom, me pa moti, da se pogovarjamo o stvareh, kot so številke, ki se jih da enostavno preveriti na Wikiju, ki je daleč najbolj kredibilen vir, dostopen sleherniku iz fotelja.ravno pokroviteljski ni treba biti, pa čeprav imaš morda 10 doktorskih nazivov...izražam povsem človeški dvom (ne da bi koga zajebaval...)
torej na podlagi napisanega sklepam, da si ti šel v knjižnico in prebral VSE po vrsti? ne, nisi. torej, zakaj naj bi tebi verjel, kar mi hočeš prodati?
pa tudi...nikjer nisem rekel, da tega pdfja NI napisal omenjeni doktor. seveda, vsekakor je strokovnjak na svojem področju. v kar Ti ne dvomiš. in mu popolnoma zaupaš. ampak, ali je on "edini" doktor na svetu glede covida? ni. se mnenja razlikujejo? se. so tudi na drugi strani doktorji? so.
evo ti filozofiranje.
in, ne skrbi....nisem paranoik, nisem antiwaxer, nisem pripadnik trohine skupine. če imam recimo svoj argument, da se ne cepim, imam vso pravico do tega. tebe pa prosim, da mi cepljenja ne tiščiš v vsakem drugem stavku. ker rineš na področje, kjer mi gredo osebki zelo na živce s svojim primitivizmom (čeprav oni mislijo, da niso...) in prepričevanjem. če se pa bojiš, da te bom okužil, ubil ali karkoli hudega z mojim odnosom do tega vprašanja...pa povej, kje se giblješ da ti ne pridem blizu...
Bolj modri od mene so me že prehiteli:To vso umiranje in obolevanje bi bilo potrebno dati v stevilke. Potem pa bomo vidli kje smo.
Se bos lotil tega?
O tem, kaj so busterji iz balkanskega inata ne bom guglal. Privoščil si bom biti neveden, ker sem pač že čipiran.Ne ni, je samo dobilo redno dovoljenje za uporabo. Raziskava še ni zaključena. Zadnje polemike na FDA okrog busterjev ti vse povedo o zaupanju v eksperimentalna cepiva.