Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

sad

Guru
24. avg 2007
21.799
10.423
113
No ja, pa je zgleda “mali clovek” vseeno nekaj dosegel, zal na grd nacin, ampak drugace zgleda ne gre?

V prodajalno lahko še vedno vstopajo le tisti s potrdilom, so pa zaradi tehničnih težav ter zaradi napadov in groženj zaposlenim, sprostili točilna mesta.
A pa si ti tudi kaj naredil ali spet le bil glasen za tipkovnico?

• Všeč mi je
Reactions: Matey in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.154
7.193
113
Gotovo je, le da se mi ne da iskati še te statistike. Kdor jo hoče brati, jo bo poiskal sam.

In še: a je kakšna razlika, če virus kašlja okrog 20 letnik ali 90 letnik?
Ja, ker 90 letnik bo praviloma imal hujse simptome in bo dlje bolan, 20 letnik pa samo malo kihnil in bo prebavil virus v krajsem casu.
Podobno torej baje kot cepljen.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.896
-4.963
113
Gotovo je, le da se mi ne da iskati še te statistike. Kdor jo hoče brati, jo bo poiskal sam.

In še: a je kakšna razlika, če virus kašlja okrog 20 letnik ali 90 letnik?
20-letnik se druži in je v stiku z bistveno več ljudmi, kot pa 90-letnik.
20-letnik se v enem tednu prelizari več kot se je 90-letnik v zadnjih 40-tih letih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.960
7.481
113
pri taščici
Še n-tič. Od cepljenja proti Covidu je umrlo 6 ljudi, od Covida pa 4500. Koga bolj skrbi za zdravje?

Če si imel od včeraj plačo jurja evrov, od jutri pa 750.000 EUR, boš prav tako rekel, da se tega pa ne greš, kajne?
Dajmo pocakat se na rezultate prihajajoce sezone. Bomo napisali razmerje maja se za to zimo.
Aja, nekaj mi pravi da je stevilka 6 za lase privlecena. Ampak dobro razmerja kljub vsemu ne bi bistveno spremenila. To je res.
Me zanima kaj bodo naumili kot razlog smrti ce slucajno cepljeni zacnejo umirat za covidom. Nekaj mi govori da bo (je) to mozno.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.136
4.648
113
To je to, saj ne moreš verjeti da je to res. Glej sliko.
FB_IMG_1631767907742.jpg

19. jul 2007
2.941
1.658
113
Aja, nekaj mi pravi da je stevilka 6 za lase privlecena. Ampak dobro razmerja kljub vsemu ne bi bistveno spremenila. To je res.
Me zanima kaj bodo naumili kot razlog smrti ce slucajno cepljeni zacnejo umirat za covidom. Nekaj mi govori da bo (je) to mozno.

Bojim se da se motiš. USA nas prehiteva za en mesec gledano strm dvig okužb. Hospitalizacije in smrti sledijo z zamikom, za USA se vidi, da število hospitalzacij in smrti proporcionalno narašča okužb, ni kakšnih čudežnih rešitev (itak so večinoma hopsitalizirani necepljeni).

Žal je kar "varna" napoved, da bodo te številke 1300 okužb na dan, ~ v parih tednih rezultirale na nivo 10 smrti na dan.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.259
3.281
113

Samo vprasanje časa, tiste ki so plačevali za potrdila in plačevali klošarje in đankije da so se cepili namesto njih bi verjetno lahko šteli v stotine če ne več. Če so med njimi tudi starejši se zna narediti da bo 2x ceplej tudi umrl. Sem skoraj prepričan da bo prej eden od teh kot pa dejansko 2x cepljen. Ampak tudi taki na imunosupresivih ki je cepljen ima dobre možnosti ker ima malo protiteles če sploh kaj.

tony

Guru
23. jul 2007
9.987
1.671
113
Dajmo pocakat se na rezultate prihajajoce sezone. Bomo napisali razmerje maja se za to zimo.
Ta strah je ba sred votel, okrog kraja ga pa nič ni. Čas je, da nehamo s temi izmišljotinami.

Če je kaj vidnega učinka od cepiva proti Covidu je najbolj jasno viden ta, da cepljeni od Covida umirajo 1000x redkeje od necepljenih.

In btw., nekaj podatkov iz ZDA za včerja:
zaradi necepljenih s Covidom je zmanjkalo *vseh* bolniških postelj v zvezni državi Idaho.

V Teksasu, Oklahomi in Arkansasu ni več proste ene postelje z intenzivno nego. Ljudje umirajo zaradi rutinskih stvari, kot so vnetja slepiča in komplikacije žolčnih kamnov, ker preprosto ni prostih bolnišnih kapacitet, da bi lahko prišli do urgentne oskrbe. Ko tak človek pride na urgenco, iz te kličejo po treh kurčevih sosednjih zveznih državah, če je kje kakšna postelja frej. Ni je. Nato kličejo še dlje, v države z večinsko Demokratskimi politiki, ki so ljudem povedali, naj se grejo cepit, in imajo še proste bolnišnične kapacitete. Prečudno.

Ker je Amerika še bolj zabačena vukojebina od nas, nas zdajle prehiteva za kak mesec. Tole čaka tudi Slo.

Nehajte se zajebavati. Obleči bo treba hlače za ta velike fante in se iti cepit s prvim cepivom, ki ga še imamo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
do kdaj imaš plačano, da trosiš oz. osveščaš Slovence z novicami, ki tebi pašejo iz svetovnega spleta?