Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.571
2.567
113
Rus je stopil na ozemlje Ukrajine, ZDA na ozemlje Iraka, Afganistana, Turki v Sirijo, Izrael v Sirijo, ZDA v Sirijo, Izrael v Palestino, Turki v Irak, Anglija v Libijo, Francija v Libijo... Daj bodi frajer, pa še za vse te države uvedi isto retoriko, kot se jo zdaj za Rusijo. Izberi iste oznake za njihove predsednike, izberi isto oznake za celoten narod. Postavi se na stran Libije, Sirije, Iraka, Palestine, Afganistana in drugih in se deri "bravo narod, to je herojski boj proti ubijalskemu, posiljevalskemu xy narodu! Svinje svinjske so tam samo zato, da se dokopljejo do njihovih naravnih bogastev! Kradejo, ubijajo, posiljujejo - gamad od ljudi!" Pa nekako ne vidimo tega, a ne? Vse to pa zato, ker je zdaj kot bad guy (kar tudi je) Rusija (in pred tem Srbija, pri čemer se grozote Hrvaške, BiH in Kosova rade pozabijo/zamolčijo) in je super negativec za izlivanje naših frustracij, medtem ko smo pri "tavelikih" (ZDA, Francija, UK) preveč z glavo v riti, da bi si upal kdo piskati. Ne mi, ne UN, ne ostala mednarodna skupnost. Ker če bi veljali isti kriteriji za vse, potem nobena od teh držav več ne bi bila na nobene športnem dogodku in v nobeni mednarodni skupnosti. Poglej Sirijo - Rusija je šla pomagati Siriji in hkrati pomagat dejansko uničit ISIS. Pomagat, potem ko je ZDA skušala narediti prevrat in hkrati praktično ustanovila in financirala ISIS. In na koncu je še vedno Rusija izpadla kot bad guy.

Glede brcanja ležečega pa si pokazal zelo črno belo. Dodaj še k tvoji enostranski zgodbici, da je pretepeni pred tem ukradel torbico/namerno zbil otroka/whatever. Poleg tega imaš skorajda iz vsake države študije, kako so mimoidoči pomagali nekomu v stisku. Nula, nada, niente.

Saj nihče ne trdi, da nimaš prav, ampak da ne zganjamo, vključno s tabo, take galame tudi glede libije, afgaanistana, vietnama ipd, je zato, ker nas v bistvu BK za njih. Sej nas tudi za ukrajino, če smo že posteni.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.512
1.930
113
na temni strani lune
Ja saj sem oz. krivim zda za irak, afganistan, libijo itd...kar je pozrocilo naso evropsko sranje z begunci. Tudi glede WTC pizdarij imam svoje mnenje, ki ga boljse da ne napisem...
Vseeno pa zda ne hodi po hisah in dela takih svinjarij kot rus.

Ampak vseeno, raj imam nad sabo kapitalista, kot komunista, ce ze morm izbirat. Zakaj imas pa ti raje komunista,pa ves samo ti. Kar poglej si moj video v podpisu. Odlicna razlaga.

Zakaj misliš da ZDA ne delajo svinjariji po hišah kot rusi?

Rusi nimajo tako močne globalne propagandne mašine, da poganja lasten PR naprej, za razliko od američanov. Abu Ghraib, Guantanamo, pa cel kup podobnih lokacij. Koliko je bilo raketiranih in porušenih mest, civil objektov, bolnišnic s strani američanov........ Koliko je bilo nasilja nad civilnim prebivalstvom (samo tisto kar je pricurljalo v javnost, kje je še skrito). Tam daleč v nekih puščavah nekje proč od oči z neko "manjvredno" raso. Ogromno je leaked posnetkov takih in drugačnih.

Ne opravičujem in ne upravičujem dejanj katere je storil in jih še dela rus. Vsega obsojanja vredno. Ampak obenem se mi pa poraja vprašanje, zakaj nekateri lahko, drugi pa ne. Za "posvečene" narode ni sankcij ob invazijah, za druge pa....... S tem da ne podpiram popolnoma nobenega agresorja in nobenega nasilja nad bilokom. Pa se mi zdi, da je bila/je agenda američanov popolnoma enaka pri invazijah kot je trenutno ruska, pridobitev vpliva.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
SSrbijo je napadla ter zavzela vse ozemlje da lahko tam črpa ogromne količine nafte in plina ter kopljejo ogromne rudnike zlata..
#serbiapress

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.512
1.930
113
na temni strani lune
Kdaj je pa amerika nazadnje aneksirala kaksno ozemlje? In kdaj rusija?

A ni največji problem v invaziji sami in razlogih zanjo?

A postaviš marionetno vlado ali si pripišeš ozemlje je praktično isto. Civilisti so ga najebali. Čeprav v zadnjih desetletjih so eni in drugi počeli enako. Zame sta tako amerika kot rus vojna zločinca.

Me pa pri rusko-Ukrajinskemu konfliktu čudi ta neverjetna želja po sankcijah in vsa hinavščina povezana z tem. Američana za ogromno žrtev in uničene infrastrukture po svetu nismo sankcionirali nikoli. Pa evropa več kot samo čuti vpliv teh "ekskurzij" po svetu.

Sem tudi za sankcije rusiji. Ampak take katere bodo imele kak učinek in bodo slabile moč rusije in ne EU in njenega prebivalstva/gospodarstva.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.852
5.393
113
Me pa pri rusko-Ukrajinskemu konfliktu čudi ta neverjetna želja po sankcijah in vsa hinavščina povezana z tem. Američana za ogromno žrtev in uničene infrastrukture po svetu nismo sankcionirali nikoli. Pa evropa več kot samo čuti vpliv teh "ekskurzij" po svetu.
American je še vedno pospravil infrastrukturo za, sabo kar je porušil in povrnil državo na isti ali višji nivo.....razen kadar telebani niso bili za sodelovanje per se!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
A ni največji problem v invaziji sami in razlogih zanjo?

A postaviš marionetno vlado ali si pripišeš ozemlje je praktično isto. Civilisti so ga najebali. Čeprav v zadnjih desetletjih so eni in drugi počeli enako. Zame sta tako amerika kot rus vojna zločinca.

Sem tudi za sankcije rusiji. Ampak take katere bodo imele kak učinek in bodo slabile moč rusije in ne EU in njenega prebivalstva/gospodarstva.

treba je tudi priznat, da usa uradno vedno resujejo/pomagajo ljudstvu do nekih demokraticnih norm. zato se zahodni svet nekako strinja z vsemi temi intervencijami.

tukaj je pa napaden "zahodni svet", demokracija... ni napadena neka diktatura, verska sekta, ipd...

ce bi rusija pucala talibane v afganistanu mislim, da bi vsi ploskali.

I

Izbrisan uporabnik 474

American je še vedno pospravil infrastrukturo za, sabo kar je porušil in povrnil državo na isti ali višji nivo.....razen kadar telebani niso bili za sodelovanje per se!

WTF? ZDA je pokradla naravne dobrine napadenih držav, prefukala infrastrukturo, nastavila in podkupila vlado, obnovo pa so delala podjetja držav, ki je napadla. Račun je izstavljen napadeni državi. Ker ne zmore plačati, ji dajo posojilo, ki se bo odplačevalo xyz let. Denarno in v dobrinah. Država pa še vedno razfukana.

Če je to zate povrniti državo na višji nivo, potem... :bonk:

I

Izbrisan uporabnik 474

1654939112098.png
1654939207693.png

Tako si naš moderator predstavlja "boljšo in demokratično državo..."

I

Izbrisan uporabnik 474

Ampak vseeno, raj imam nad sabo kapitalista, kot komunista, ce ze morm izbirat. Zakaj imas pa ti raje komunista,pa ves samo ti. Kar poglej si moj video v podpisu. Odlicna razlaga.

V katerem stoletju ti živiš? Kakšen komunizem? Tako rusija kot Kitajska je turbo-kapitalizem. Komunizem iam še S. Koreja in morda tu pa tam še kakšna država. Od vsega pa mi je še najbližje EU način življenja, nekakšna mešanica kapitalizma in socializma.

I

Izbrisan uporabnik 474

Saj nihče ne trdi, da nimaš prav, ampak da ne zganjamo, vključno s tabo, take galame tudi glede libije, afgaanistana, vietnama ipd, je zato, ker nas v bistvu BK za njih. Sej nas tudi za ukrajino, če smo že posteni.

Točno, če smo pošteni, nas BK za vse našteto. In zato se tudi jaz obnašam točno tako, kot sem se do ostalih. Točno zato se ne derem "slava Ukrajini" in fap fap fap na vsak zrušen ruski (ali ukrajinski) tank/letalo/whatever. Novic iz UA strani o njihovem herojstvu in strašnih ofenzivah je dovolj od naših soforumašev. Jaz pokažem še drugo stran. Na koncu koncev, pa me (vojaško) BK za ene in druge. Nafukal je narod (od obeh strani!) in zato sem tudi pomagal ukrajinskim beguncem.

• Všeč mi je
Reactions: 9999, bizi in mirsi
I

Izbrisan uporabnik 474

Nekdo mora odpeljati pšenico iz Ukrajine in na trg. Ukrajine ne (z)more, si je zminirala pristanišče. Dovoljen samo pretovor na Beograd Sport 350 z Tomos 4.... :evil:

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.