Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Kitajska se v Ukrajinsko Rusi spor ne bo vmešavala, lahko pa da ga bo izkoristila za svoj obračun z Tajvanom. ZDA pa je že napovedala, da če bo prišlo do tega, se bodo vojaško vmešali (na stran Tajvana). Tukaj pa potem lahko res pričakujemo sranje.

Od koda vam ideja, da če se ZDA in EU odpovesta Kitajski, ta crkne? Pa to smo že pri Rusiji poslušali, da bo crknila v parih dneh... Če bi prišlo do takšne polarizacije (torej EU in ZDA se povsem odpovesta Rusiji/Kitajski) so lahko Kitajska/Rusija/Indija sami sebi zadostni, kar pa je še najbolj pomembno, te države imajo praktično na svojem ozemlju ali nadzor nad vsemi najbolj pomembnimi surovinami za proizvodnjo česarkoli - barvne kovine, redke kovine in minerali, proizvodne zmogljivosti, delovno silo, energente. EU in ZDA sta brez Rusije/Kitajske mrtvi veliko prej, kot obratno.

Pa nobeden ni "za Rusijo" (ker to bi pomenilo povsem drugačno retoriko, kot jo bereš zdaj), odgovarja se samo na neosnovano glorificiranje Ukrajine in demonizacijo Rusije. Tako vojaško, kot gospodarsko. Slikanje Ukrajine kot nek herojski, zgodovinski boj, v katerem zmagujejo in radirajo rusko vojsko, a dan za dnem Rusija zavzame več ozemlja. Vse kar nato dobimo iz Ukrajinske strani je jokanje in fehtarjenje. Izpostavljanje teh PR stuntov ni "navijanje za Rusijo" ali "biti proti Ukrajini" temveč samo prikazovanje zavajanje določene strani. In sorry, tukaj pač Ukrajina prevladuje. Z naskokom. Morda je to tudi zato, ker smo odrezani od ruskih medijev (demokracija in svoboda govora je očitno v EU postala postranskega pomena). Sem 100%, da podobne neumnosti lahko zasledimo na ruskih kanalih, ampak "kar ne veš, ne boli."

China sees Taiwan as a breakaway province that should be reunited with the mainland - if necessary with military force. The US is pursuing a line of "strategic ambiguity" on this issue. In doing so, they assure Taiwan of support in building up its defense capabilities, but do not expressly promise to come to the island's aid in the event of war.

I

Izbrisan uporabnik 474

China sees Taiwan as a breakaway province that should be reunited with the mainland - if necessary with military force. The US is pursuing a line of "strategic ambiguity" on this issue. In doing so, they assure Taiwan of support in building up its defense capabilities, but do not expressly promise to come to the island's aid in the event of war.

Ni nedvoumno rekla, da bo vojaško posredovala, ker zunanja politika fura še vedno politiko "ene Kitajske." Je pa bil govor Sleepy Joe-a na to tematiko zelo velik pokazatelj odmika od politike "ene Kitajske" in tudi ni izključil vojaškega vmešavanja. Nikoli pa nisem zasledil, ali je bil to samo spet še en izpad v seriji Sleepy Joe-a ali je se dejansko spreminja zunanja politika ZDA.

I

Izbrisan uporabnik 474

Seveda. Pa Američani tudi v SSrbiji kradejo nafto in zato imajo SSrbi kjub lezenju v ruSSko putinovo rit dražjo nafto kot v Sloveniji.
Vse štima v Murglah.

Kam si se ti zagnal z Srbijo, Rusijo, Putinom, Murglami? Tim imaš neke komplekse v življenju, ni ti lahko. Govora je o kraji iraške nafte s strani ZDA.

Dick Cheney
The good Lord didn't see fit to put oil and gas only where there are democratically elected regimes friendly to the United States. Occasionally we have to operate in places where, all things considered, one would not normally choose to go. But, we go where the business is.

B81

22. jul 2007
38.664
11.611
113
Neverjetno vse skupaj... en zlocin se opravici z drugim, podobno, kot se rece, jankovic je spalamudil 30 ali 40 mio, pa reces, saj jj tudi za 200k ne ve, od kod jih ima...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.030
7.182
113
Sicer lepo da debatirate široko, ampak svet in vsak posameznik bi moral iskati način kako se rusa odstrani iz ukrajine in pahne v abyss, dokler se ne resijo putina ipd, potem pa da vidimo ce so pripravljeni spet nazaj v razvih svet

• Všeč mi je
Reactions: B81

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
Sicer lepo da debatirate široko, ampak svet in vsak posameznik bi moral iskati način kako se rusa odstrani iz ukrajine in pahne v abyss, dokler se ne resijo putina ipd, potem pa da vidimo ce so pripravljeni spet nazaj v razvih svet
Saj se dela na tem ampak na žalost Ukrajincev nekako ne najbolj efektivno oz. so kot vedno tudi tu v igri še razni obstranski interesi (po zaslužku, kaj pa drugega) kar potem pripelje do tega ne najbolj efektivnega odstranjevanja Rusa iz Ukrajine.

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: msenjur in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.030
7.182
113
Saj se dela na tem ampak na žalost Ukrajincev nekako ne najbolj efektivno oz. so kot vedno tudi tu v igri še razni obstranski interesi (po zaslužku, kaj pa drugega) kar potem pripelje do tega ne najbolj efektivnega odstranjevanja Rusa iz Ukrajine.
Ko berem komentarje po drugih “medijih” me kar postane strah. In si komot predstavljam, ce bi res prislo do kake ww3, kako bi folk ponosno kolaboriral.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

mr_

Guru
20. sep 2007
9.445
2.786
113
Zahod se sekira za denar, bodoče naravne dobrine, ter da Rusijo zaposli z vojno, ko jo bo konkretno izčrpala. Da se lahko v miru posvetijo Kitajski.

B81

22. jul 2007
38.664
11.611
113
IMHO si tole narobe razlagaš - ne gre za opravičevanje enega zločina oz. nesprejemljivega dejanja z drugim (češ če en lahko pa naj še drugi) ampak za željo po enaki obravnavi (obsojanju) vseh takšnih dejanj.
Ni res. Tocno to je, opravicevanje. Jaz napisem rus kolje po ukrajini, nekdo drug napise, usa pa po iraku.
Tocno opravicevanje je to, nic drugega.

Odgovor v enaki obravnavi bi bil: res je, rus kolje po ukrajini isto kot american po iraku.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.508
2.273
113
Emona / Carnium
Ni res. Tocno to je, opravicevanje. Jaz napisem rus kolje po ukrajini, nekdo drug napise, usa pa po iraku.
Tocno opravicevanje je to, nic drugega.

Odgovor v enaki obravnavi bi bil: res je, rus kolje po ukrajini isto kot american po iraku.
A téme o Iraku ni? Poiščeš svoje mnenje v tisti témi in točno veš kje si.
Če te zanima za druge uporabnike, poiščeš njihove komentarje, prešteješ, pregledaš vsebino in imaš profil ter odgovor: gre za komunista ali fašista? Potem odpreš novo témo...

B81

22. jul 2007
38.664
11.611
113
A téme o Iraku ni? Poiščeš svoje mnenje v tisti témi in točno veš kje si.
Če te zanima za druge uporabnike, poiščeš njihove komentarje, prešteješ, pregledaš vsebino in imaš profil ter odgovor: gre za komunista ali fašista? Potem odpreš novo témo...
Ma ja...kolikor sem bral, bi se naj american spravil na huseina, ker bi naj (ali je ze zacel) prodajat nafto v svoji valuti, ne usd. Takrat se je zacelo in vsak nornaln je americana "obtozil".

Btw, kdo je torej fasist in kdo komunist? :D

I

Izbrisan uporabnik 474

Ma ja...kolikor sem bral, bi se naj american spravil na huseina, ker bi naj (ali je ze zacel) prodajat nafto v svoji valuti, ne usd. Takrat se je zacelo in vsak nornaln je americana "obtozil".

Za Libijo vem, da je bil povod neuporaba petrodolarja. Anglija pa Francija pa sta pristavili piskrček, ker sta imela že enormen dolg do Libije za uvoženo nafto.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.030
7.182
113
Tega dolga zdaj ni več? Ampak…nekdo v libiji je ocitno zelel jebat zahod, dvomim da po lastni volji, da ni kak rus/kitajec metal na žerjavico v ozadju?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.