Planet Golob

sad

Guru
24. avg 2007
21.758
10.365
113
bLRpJ.gif
Kaj češ lepšega kot videti dobro obdelano in srečno osebo.
Kako bi šele izgledalo, če bi bila zagrenjena.
Jaz ji privoščim. In nam tudi.

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in jonny77

erikson

Guru
25. avg 2007
23.148
6.896
113
Možgani nam zaradi visokih davkov bežijo v tujino, bomo pa frizerska velesila.

Kandidati imajo še do jutri do 15. ure čas, da prijavo za vpis v srednjo šolo prenesejo na katero koli drugo srednjo šolo. Na srednjih šolah pričakujejo ogromno klicev, saj je NPZ precej višje postavil marsikoga, ki prejšnja leta na najbolj zaželenih gimnazijah ne bi imel nobenih možnosti. A niso le gimnazije tiste, kjer bo štela vsaka točka in vsak odstotek. Tudi Srednja frizerska šola Ljubljana ima denimo še vedno več kot 100 preveč prijavljenih, tam pa na prvem mestu najdemo kandidatko, ki bi se s svojimi točkami zlahka vpisala tudi na Gimnazijo Bežigrad.

• Haha
Reactions: jonny77

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.509
438
83
Možgani nam zaradi visokih davkov bežijo v tujino, bomo pa frizerska velesila.

Kandidati imajo še do jutri do 15. ure čas, da prijavo za vpis v srednjo šolo prenesejo na katero koli drugo srednjo šolo. Na srednjih šolah pričakujejo ogromno klicev, saj je NPZ precej višje postavil marsikoga, ki prejšnja leta na najbolj zaželenih gimnazijah ne bi imel nobenih možnosti. A niso le gimnazije tiste, kjer bo štela vsaka točka in vsak odstotek. Tudi Srednja frizerska šola Ljubljana ima denimo še vedno več kot 100 preveč prijavljenih, tam pa na prvem mestu najdemo kandidatko, ki bi se s svojimi točkami zlahka vpisala tudi na Gimnazijo Bežigrad.
...avtorica teksta ne dojema da oseba z max pikami zeli biti frizerka i ne gimnazijka. Tezko razumljivo za visokoletece starse in " dobronamerne".

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in sad

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
494
-3.315
28
Malo trezne in načelne politike:

Kultura je srce in duša slovenskega naroda. Umetniki niso zgolj ustvarjalci – so varuhi našega narodnega duha in glasniki naše skupne zgodovine, vrednot ter prihodnosti.
Pred nami je priložnost, da naredimo pomemben korak naprej – da z novim zakonom omogočimo dostojno priznanje izjemnim ustvarjalcem na področju umetnosti.
Ta zakon nadomešča zastarelo ureditev iz leta 1974, uvaja jasna in poštena merila ter strokovno odločanje o dodeljevanju dodatkov k pokojnini. Gre za napredek, za priznanje resničnih zaslug, ne pa za ustvarjanje novih privilegijev.

Referendum kot politično orožje​

Žal referendum, s katerim se soočamo, ni nastal v interesu kulture in umetnosti, pač pa ga predlagatelji zlorabljajo za svoje politične obračune, pri čemer napadajo ustvarjalce in kulturnike ter rušijo pomembne vrednote našega naroda.
Cena te politične igre? Kar 6,7 milijona evrov – denar, ki bi ga lahko namenili za podporo ustvarjalnosti, za mlade talente in za ohranjanje kulturne dediščine.
Ta referendum ni vprašanje o umetnosti. Ni vprašanje o pokojninah. Gre za vprašanje politične manipulacije.

Bojkot​

Odločitev za bojkot ni znak pasivnosti. Nasprotno – je jasno, glasno in ponosno sporočilo! S tem, ko se odločimo za bojkot, sporočamo:
  • da zavračamo zlorabo demokratičnih mehanizmov;
  • da verjamemo v stroko, ne v politikantstvo;
  • da branimo kulturo, umetnost, skupne vrednote slovenskega naroda.
Demokracija pomeni tudi pravico do neudeležbe, kadar so vprašanja pred nami zlorabljena za ozke politične cilje.
Vaš glas šteje – tudi, ko ga zavestno in odgovorno zadržite!
Ta referendum ni napad samo na umetnike – je napad na nas vse, ki verjamemo v moč ustvarjalnosti, znanosti, športa in kulture.
S svojim bojkotom izražamo ljubezen do tega, kar nas povezuje, kar nas krepi in kar nas navdihuje.
Bodimo pogumni. Branimo, kar šteje.

speaker.svg

Alex

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
494
-3.315
28
Še osebni zapis članice GS:

Ne, ne bom šla na referendum 11. maja. In naj vas ne bo sram, če tudi vi ostanete doma.

Moj bojkot je politična izjava. Pomeni: nočem, da se s tem cirkusom ukvarjamo vsakih 6 mesecev. Dovolj imamo!
Vem, kaj boste rekli: »Referendum je temelj demokracije.« Se strinjam. Ampak ta referendum? To ni demokracija. To je cinična zloraba demokracije za politično maščevanje, in ne bom mu dala legitimnosti. Zato bom 11. maja ostala doma – in vas pozivam, da storite enako.

Kaj je sploh na mizi?

Zakon, ki ga poskušajo zrušiti, NE uvaja privilegijev. Nasprotno: vzpostavlja jasna, pregledna in poštena merila, po katerih se izjemnim umetnicam in umetnikom – tistim, ki so soustvarjali našo kulturno identiteto – priznajo zasluge tudi s pokojninskim dodatkom.

Do zdaj so ti dodatki nastajali v megli, po zakonodaji iz leta 1974 (!), brez natančnih kriterijev, brez reda, brez spoštovanja do sistema. Nova zakonodaja prinaša red in dostojanstvo. In ker nekomu ta red ni po volji, bi zdaj rušil celoten sistem. Kako tipično.

To ni glasovanje – to je izsiljevanje

Referendum ni tukaj zato, ker bi se ljudje množično uprli zakonu. Tukaj je zato, ker SDS zlorablja ustavo za sabotažo.

Ker niso zmagali na volitvah, bodo zdaj rušili vsako stvar, ki jo poskušamo popraviti, postaviti, urediti.

Danes je na vrsti kultura, jutri bo prav gotovo zdravstvo, pojutrišnjem ponovno javni mediji. Vsem je jasno: to ni referendumsko vprašanje – to je orožje v vojni proti progresivni Sloveniji.

Bojkot ni umik. Je upor.

Ne bom legitimirala sistema, kjer politiki iz frustracije predlagajo referendume samo zato, da testirajo svojo propagando. Ne bom sodelovala v igri, kjer so umetniki razglašeni za zajedavce, kultura pa za odvečen strošek.

Referendum ni tukaj zato, ker bi se ljudje množično uprli zakonu. Tukaj je zato, ker SDS zlorablja ustavo za sabotažo.
Moj bojkot je politična izjava. Pomeni: nočem, da se s tem cirkusom ukvarjamo vsakih 6 mesecev. Dovolj imamo!

Kultura ni luksuz. Je temelj.

Zato ker vem, da umetnost ni okras. Je naš jezik, naša zgodovina, naše duhovno jedro. Zato ker sem del gibanja, ki verjame v svobodo. V resnično svobodo – ne v krinke, ne v sovražni govor zavit v “skrb za narod”, ne v referendum, ki bi ljudi delil in žugal umetnosti, ki nas definira.

Naj bo 11. maj dan razuma, ne populizma.

Če bodo številke udeležbe nizke, bo to močno sporočilo: Slovenija ni padla na finto. Slovenci in Slovenke znamo ločiti med odgovornostjo in sabotažo. In čeprav bomo tisti dan tiho, bomo s tem povedali vse.

Zato: ostanem doma. In stojim za tem. Brez sramu, brez dvoma.

»Svet je ena sama klavnica. Zgodovina človeštva je ena sama klavnica, eno samo zlo, samo nasilje – in samo umetnost je tisto, ki je nad tem.« Svetlana Makarovič

erikson

Guru
25. avg 2007
23.148
6.896
113
Vsem je jasno: to ni referendumsko vprašanje – to je orožje v vojni proti progresivni Sloveniji. Ne bom legitimirala sistema, kjer politiki iz frustracije predlagajo referendume samo zato, da testirajo svojo propagando.
Tu si pravzaprav lepo opisal mnoge referendume, ki ste jih organizirali sami (tudi s pomočjo "nevladnih" organizacij, sponzoriranih iz tujine) v času te in prejšnjih vlad.

V štiriletnem programu trenutne koalicije spodbujate udeležbo na volitvah in referendumih. Zapisali ste tudi "Preučili bomo možnosti spletnega glasovanja in digitalizacije volilnih procesov ter podprli digitalno demokracijo."

Kje se je zataknilo, ali bo tudi to ostalo samo pri obljubah in dvignjenih loparčkih na Trgu republike?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.707
5.326
113
Vse, kar se imenuje "pokojnina" in izplačuje ZPIZ, bi v normalni zakonodaji sodilo v en in edini zakon z malo posebnostmi, ne pa da imamo ~ 20 zakonov po katerih se lahko izplačuje pokojnina.
Zakaj bi rabili kulturniki svoj zakon, poslanci svojega, policija svojega?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.543
2.675
113
SV SLO
Še osebni zapis članice GS:

Ne, ne bom šla na referendum 11. maja. In naj vas ne bo sram, če tudi vi ostanete doma.

Vem, kaj boste rekli: »Referendum je temelj demokracije.« Se strinjam. Ampak ta referendum? To ni demokracija. To je cinična zloraba demokracije za politično maščevanje, in ne bom mu dala legitimnosti. Zato bom 11. maja ostala doma – in vas pozivam, da storite enako.

Kaj je sploh na mizi?

Zakon, ki ga poskušajo zrušiti, NE uvaja privilegijev. Nasprotno: vzpostavlja jasna, pregledna in poštena merila, po katerih se izjemnim umetnicam in umetnikom – tistim, ki so soustvarjali našo kulturno identiteto – priznajo zasluge tudi s pokojninskim dodatkom.

Do zdaj so ti dodatki nastajali v megli, po zakonodaji iz leta 1974 (!), brez natančnih kriterijev, brez reda, brez spoštovanja do sistema. Nova zakonodaja prinaša red in dostojanstvo. In ker nekomu ta red ni po volji, bi zdaj rušil celoten sistem. Kako tipično.

To ni glasovanje – to je izsiljevanje

Ker niso zmagali na volitvah, bodo zdaj rušili vsako stvar, ki jo poskušamo popraviti, postaviti, urediti.

Danes je na vrsti kultura, jutri bo prav gotovo zdravstvo, pojutrišnjem ponovno javni mediji. Vsem je jasno: to ni referendumsko vprašanje – to je orožje v vojni proti progresivni Sloveniji.

Bojkot ni umik. Je upor.

Ne bom legitimirala sistema, kjer politiki iz frustracije predlagajo referendume samo zato, da testirajo svojo propagando. Ne bom sodelovala v igri, kjer so umetniki razglašeni za zajedavce, kultura pa za odvečen strošek.

Kultura ni luksuz. Je temelj.

Zato ker vem, da umetnost ni okras. Je naš jezik, naša zgodovina, naše duhovno jedro. Zato ker sem del gibanja, ki verjame v svobodo. V resnično svobodo – ne v krinke, ne v sovražni govor zavit v “skrb za narod”, ne v referendum, ki bi ljudi delil in žugal umetnosti, ki nas definira.

Naj bo 11. maj dan razuma, ne populizma.

Če bodo številke udeležbe nizke, bo to močno sporočilo: Slovenija ni padla na finto. Slovenci in Slovenke znamo ločiti med odgovornostjo in sabotažo. In čeprav bomo tisti dan tiho, bomo s tem povedali vse.

Zato: ostanem doma. In stojim za tem. Brez sramu, brez dvoma.

»Svet je ena sama klavnica. Zgodovina človeštva je ena sama klavnica, eno samo zlo, samo nasilje – in samo umetnost je tisto, ki je nad tem.« Svetlana Makarovič
Ker ne spoštujem GS bom po njenih navodilih šel na referendum in bom glasoval PROTI!!!!!

2. okt 2007
3.946
2.453
113
Ravno zaradi tega, ker mi nekdo v demokraciji govori, da naj bojkotiram nekaj, kar nekomu ni všeč, se bom udeležil referendoma. Mogoče oddal neveljavno glasovnico, ampak samo da bo udeležba kot kvota štela.

Sem pa ranvo zaradi arogance te vlade, kot pa samega zakona, ki ga niti nisem točno bral, nagibam, da bi glasoval PROTI. In ravno ta aroganca vlade, bo marsikoga vzpodbudila, da bo šel na referendum, pa čeprav zakona sploh ne pozna.

In s tem bojkotom, vlada sama sebi dela škodo...

sad

Guru
24. avg 2007
21.758
10.365
113
Niti ne. Žal so Slovenci tako leni, da kvorum ne bo dosežen.
Jaz tudi grem na volišče, ampak vem da je brez veze.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.152
768
113
tu in tam
Ravno zaradi tega, ker mi nekdo v demokraciji govori, da naj bojkotiram nekaj, kar nekomu ni všeč, se bom udeležil referendoma. Mogoče oddal neveljavno glasovnico, ampak samo da bo udeležba kot kvota štela.

Sem pa ranvo zaradi arogance te vlade, kot pa samega zakona, ki ga niti nisem točno bral, nagibam, da bi glasoval PROTI. In ravno ta aroganca vlade, bo marsikoga vzpodbudila, da bo šel na referendum, pa čeprav zakona sploh ne pozna.

In s tem bojkotom, vlada sama sebi dela škodo...
Nisem bral, ne vem, zakaj se gre, grem pa vseeno na volišče, ker ne maram Goloba, tince, urške.:bonk:
Samo, da sem proti, čeprav ne vem zakaj.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.466
11.447
113
kod Džej-Zija
Jaz bom šel zaradi laži Goloba v parlamentu. Direktno nam je v faco lagal, da zakon tangira samo 4 konkretne osebe. Izkazalo se je, da je že nagrad, ki štejejo bistveno več, torej gre tudi za bistveno večje število upravičencev. Grem zato, da tem arogantnim pezdetom povem, da se z njihovim načinom operiranja ne strinjam.

• Všeč mi je
Reactions: koliko in Matey

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.152
768
113
tu in tam
Jaz bom šel zaradi laži Goloba v parlamentu. Direktno nam je v faco lagal, da zakon tangira samo 4 konkretne osebe. Izkazalo se je, da je že nagrad, ki štejejo bistveno več, torej gre tudi za bistveno večje število upravičencev. Grem zato, da tem arogantnim pezdetom povem, da se z njihovim načinom operiranja ne strinjam.
Vsak ima pravico, da se odloči in naredi, kar se mu zdi, da je prav-ampak, nekateri pa imajo take razloge in še trdno verjamejo vanje, da mene boli ob njihovi omejenosti.. :oops1:

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.152
768
113
tu in tam
Če je to res, ima poslanka čisto prav_ Musarjeva očitno še zdaj ni dojela, da je bila izvoljena samo zato, da volitev ni dobil Janša (ok, Logar, kdo je že to?)