Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.551
480
83

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
kaj misliš da bo? da bo putin rekel wot a mistejka in bojo šli kr domov?
bi blo fajn ja, ampak jest na to opcijo ne bi niti 100 rubljev stavil...

No pa poglejmo Binance
Rusi ban
Kitajc napisal citiram "This is out of our hands. Not our decision."
:valjamse:

Putin lahko kr mistjeka govori. Neki pa mi verjemi, konc ljubezni če ni denarja.
Nastali bodo notranji problemi na veliki skali.

Je pa vprašanje kako bo hendlal na način Kim Una, se pravi naredi war zone znotraj države.
Tole me res zanima..

Ampak presenečenje Kitajc, da kajlo Rusu...
Še enkrat Kitajc ni neumen, da bi finaciral to, pobral bo po ameriško leftovers. Ki se itak najbolj splača.

Tak scenarij si pa Putka v najbolj norih morah ni prestavljal!
Kmarl bomo vidl scenarij, ko za rubl ne bodo hotl več kruha dat. Do deviz pa ne morejo, normalno hendlajo z zandjimi močmi rubl.

• Všeč mi je
Reactions: Konec

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
nimam pojma kaj lahko naredijo
doma bojo tiskal rublje, zamrznil cene
česar doma ni, pač ne bo oz. bo tolk drago da bo samo za putina

sej to so deloma že mel pod komunizmom... rusija je ogromna
preden se skuha doma ena poštena revolucija pa lahko komot traja 30 let

itak bi bla najboljša kombinacija s pištolo in ciankalijem, sam to pride na vrsto mal kasneje... morjo bit tanki že na dostrelu :cool:

• Všeč mi je

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
nimam pojma kaj lahko naredijo
doma bojo tiskal rublje, zamrznil cene
česar doma ni, pač ne bo oz. bo tolk drago da bo samo za putina

sej to so deloma že mel pod komunizmom... rusija je ogromna
preden se skuha doma ena poštena revolucija pa lahko komot traja 30 let

itak bi bla najboljša kombinacija s pištolo in ciankalijem, sam to pride na vrsto mal kasneje... morjo bit tanki že na dostrelu :cool:
Imeli smo zelo podoben primer pri nas...
Dobr film
lepa sela lepo gore..

Ampak pri tej situaciji problem še bolj bizaren, ker na dnarju sedijo "energentih" in gredo tam kjer ni muh....
Putinu se uresničujejo želje o veliki Rusiji...

vmes paše še beseda lačni...

• Všeč mi je

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
Omenjal sem da se dogovarjajo o zmanjšanju uvoza plina iz Rusije na EU..

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.365
1.417
113
Pa fuck, a res nobeden več ne premore ene zdrave sive celice za pomigat? ZA 123, 8888, optiplexa mi je jasno, da imajo težave na OŠ nivoju, od ostalih sem pričakoval malo več nevtralnosti, jasno z neko polarizacijo pro UA ali pro RUS...

Nikoli nikjer še nisem zasledil, da je prav, da je Putin napadel Ukrajino. Kolikor vem, smo vsi to obsodili. Ni prav in ni imel nobene pravice tega naredit. Za vojno je kriva Rusija in samo Rusija (in ne samo Putin, ampak celotna Duma, ki je odobrila invazijo, ne glede na to, ali je tam demokracije ali je ni). Ko pa se dotaknemo tematike o razlogih z vse skupaj in kaj je pripeljalo do prelomne točke, pa se stvari zapletejo. Veliko je dostopnega na internetu, še več igric je v ozadju. In govorit, da je do točke preloma krivda povsem na strani Rusije, je malodane bebasto. VSAK nosi svoj križ, eni večjega, eni manjšega.

Razumem, da če spremljaš RTV, Siol, 24ur in ostal zahodne medije, dobi človek izkrivljeno sliko. Preselite se na Telegram, poglejete malo tako pro RUS kot pro UA "bloggerje", v živo iz bojišč, slike, videje... Kako se UA vojaki izživljajo nad trupli, kako prisilijo zajetega ruskega vojaka, da z UA zastavo v roki odpešači na minsko polje, kako ščijejo v lobanje... Jasno, UA vojaki so veliko bolj čustveno vpleteni in temu primerno je sovraštvo, ampak fucking ne mi prodajat, kako je UA v vsem skupaj nedolžna, RUS pa največji sovrag in hkrati največjo tele.
Kolikor se govori ruska Duma sploh ni vedela kaj je odobrila. Mogoče samo izgovori - zna pa biti zabavno če je res.
In v tej zadevi je tako kot si napisal Rusija edini agresor. Ukrajina se brani kakor ve in zna.
Tudi ti bi branil sebe in svoje otroke kakor veš in znaš ali ?

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Enostavno ves uvoz iz rusije prepovedat...€U bo preživela rusi bodo pa stradali in posledično likvidirali rusko bedasto putiko.

• Všeč mi je
Reactions: Konec in darjan

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.498
3.221
113
Lublana
Obišči stran
Se predaš še preden uničiš civilna stanovanja in ubiješ ljudi v njih. Simpl.
Ne ni simpl. Očitno mnogim nima smisla razlagat. Nabornik ne ve točno kaj se dogaja, poslan je v boj, ker so mu generali rekli, da brani svojo domovino. Dokler njegova vojska ne pobija civilov ne more vedeti, da je kaj narobe, preden dojame kaj se dogaja je že prepozno...
Nenazadnje, vsak želi le preživeti in vsak v dani situaciji kaklulira kako preživeti, odločitve so lahko napačne ali pa težko izvedljive.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
Kolikor se govori ruska Duma sploh ni vedela kaj je odobrila. Mogoče samo izgovori - zna pa biti zabavno če je res.
In v tej zadevi je tako kot si napisal Rusija edini agresor. Ukrajina se brani kakor ve in zna.
Tudi ti bi branil sebe in svoje otroke kakor veš in znaš ali ?
Tam ne smejo dvomiti...
Samo poglej si govor Putina in vpletene, ali samo strmijo, ali pa jeclajo...

Vsekakor burleska. Ni čudno, da hoče internet ukint...
Me pa zanima, kako so sposbni tako količino folka zapirat in kam jih dajo?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Konec

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.998
7.177
113
President Biden has confirmed a complete US ban on Russian oil, gas and coal imports.
He says the move means the "American people will deal another powerful blow" to Putin's leadership.
"We will not be part of subsidising Putin's war," Biden adds.

zdaj pa opazujmo domine…

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.998
7.177
113
The UK government is to phase out Russian oil and oil products by the end of 2022.

This transition period will give the market, businesses and supply chains more than enough time to replace Russian imports – which make up 8% of UK demand, it said.

• Všeč mi je
Reactions: Konec in optiplex

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
Kje sem to napisal?
1646757830234.png

• Haha