Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.915
2.466
113
Pomurje

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113

in kaj se bo zgodilo če/ko bo bakrotirala?
bo prišel rubežnik s kombijem in nuke naložu? :cool:

• Ljubezen
Reactions: Kamele0N

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pa od tega je že 90 let. Kdo se še to spomni, to sedaj vlečejo ven samo zato, da bi očrnili ruse. A kaj novejšega se ne najde? Sicer ne razumem, kako moraš bit v najbolj kmetijski in rodovitni državi lačen, ampak ajde.... To mi izgleda kot da bi žejen preplaval čez vodo.

Ukrajinci so že 30+ let samostojni, pa jim gre najslabše v Evropi. Kljub mnogim naravnim virom. Tko da niso ravno perle bi rekel, pa po 30+ letih samostojnosti tudi ne moreš krivit druge za neuspeh. .
Njihovi famozni viri so še več ali manj pod zemljo.

disc

Guru
4. feb 2011
2.485
605
113
Sam res, zakaj bi se držali dogovorov, kdo jim pa kaj lahko?

Sicer si res želim, da se tole konča in da se ruski državljani obrnejo proti vladi in se stvar kar se da mirno konča.

Mi pa ne da miru, ker razmišljam, kaj pa če obstaja plan B (upam, da to ni jedrski spopad). Kaj če je imel Putin predvidene določene sankcije in se je na njih dobro pripravil. sem gledal nek filmček, kjer nek angleški ekonomist govori, da se je zgleda Putin več let pripravljal na tole. Da je podvojil pridelavo žit, povečala rezerve zlata...

Pa tudi tisti zemljevid, par strani nazaj kaže, da rusi nekako obvladujejo že tretjino ukrajine? Je res, da napredujejo očitno počasneje, ampak napredujejo pa. Pa če sem prav razumel, so nekaj časa nazaj govorili, da ima Putin dovolj denarja samo za 10.dni vojne??

Je pa sigurno takšno vojskovanje čist nekaj drugega, kot tisto v siriji, kjer so tolkli z avijoni in raketami, vojakov pa niso pošiljali na fronto.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ma kakšno tretjino
glej zemljevid:

zasedli so herson 230k prebivalcev pa melitopol 150k
in to je to zaenkrat

• Všeč mi je
Reactions: 8888

disc

Guru
4. feb 2011
2.485
605
113
Poiščite si slike iz mesta Fallujah (Irak) na koncu, ki so ga 'osvobajali' ZDA marinci s 155mm havbicami.
Aja, twitter takrat še ni obstajal.

Stanje 7.3 2022

Poglej priponko 53608
Tale zemljevid sem imel v mislih.

Tole se mi ne zdi tako zelo slab deal.

In kaj naj bi Putin ponudil Zelenskemu? Če gre verjeti izraelskemu časniku, bi Ukrajina lahko ostala neodvisna država, "vendar bo za to morala plačati visoko ceno". To, kot nadaljuje Jerusalem Post, pomeni, da bi se morala odpovedati regiji Donbas, uradno priznati proruske separiste, se zavezati, da ne bo vstopila v Nato, zmanjšati svojo vojsko in razglasiti nevtralnost.

In, kdo jim bo lahko garantiral, da jih ne bojo pol spet čez 5. let napadli??

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.365
1.417
113

Drink to the “death” of Russia’s stock market due to sanctions after Russia's attack on Ukraine.​

Interviewer: Hello, today with us is Alexander Butmanov, economist and founder of invest club Soyzniki, he's an expert in investment strategies

Guest: Hello, won't say a good day Interviewer: Yes, no one says it anymore. Today, stock exchange strategies is an atavism today or you're hoping to stay in this profession

Guest: Ehm, in the worst-case scenario I will be working as Ded Moroz (Santa Claus) as I did 25 years ago

Interviewer: Well, it's only once a year

Guest: Jokes aside, let me do something quickly. I just wanna say hi to Sergey Usichenko who drank 12-13 years ago for the death of the stock exchange market. I'm drinking sparkling water today. Dear stock exchange market, you were dear and interesting. Rest in peace, dear comrade!

Interviewer: I'm not going to comment on this flesh mob and don't want to believe in this.

Optimizem zgleda drugače.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

photo_2022-03-08_19-03-51.jpg

Rusi navlekli IL-22PP v bližino meje... Američani mu pravijo "Satellite Zapping Powerhouse", nobeden pa točno ne ve, česa je zmožen. Rusi so že dokazali, da lahko z motenjem GPS signala "parkirajo" ladje na celino ter prestrašijo cele flote ameriške mornarice. IL-20M je vohunsko letalo...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.