Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
President Biden has confirmed a complete US ban on Russian oil, gas and coal imports.
He says the move means the "American people will deal another powerful blow" to Putin's leadership.
"We will not be part of subsidising Putin's war," Biden adds.

zdaj pa opazujmo domine…
Zdej če je to res, potem čakam grožnjo kmerov o zaprtju plina....

Pričakujem srou pa letu, kupte še kaj?
Zvečer bo zanimivo gledat sket papir imenovan rubl....

• Všeč mi je
Reactions: Konec
I

Izbrisan uporabnik 474

Zdaj pa še poišči del, kjer se je nanašalo na pok pok, pa mučenje vojnih ujetnikov, vse skupaj sestavi v celoto in poizkušaj razumet. Dvomim, da bo šlo, ampak probaš pa lahko...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
Zdaj pa še poišči del, kjer se je nanašalo na pok pok, pa mučenje vojnih ujetnikov, vse skupaj sestavi v celoto in poizkušaj razumet. Dvomim, da bo šlo, ampak probaš pa lahko...
pok pok

:valjamse:
Ti ne razumeš kje si to napisal... sem ti samo serviral tvoje sranje....
nič drugega..

očitno spomin k zlata ribica..
več se ne mislim stabo ubadat

obenem pa si brihta ugotovil, če bi ti familijo pobili "bognedaj" ....
rad pametuješ vidim... v zanosu pa požreš kar si napisal...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.365
1.417
113
Majčkeno lahko ustaviš konje, ti imaš privilegij, ker tebi ni še nihče pobil otrok in zato lahko gledaš na stvar bolj humano. Prvo kot prvo noben ne ve, kaj bi in kaj ne bi, dokler ni dejansko v tem sranju in vojna je vedno sranje. In ja, familija, razgnana, ali celo ubita je lahko ogromen trigger za pokop humanosti branitelja in najbolj tragične žrtve vojne so v veliki meri na strani tistega, ki je napaden. Ne pa pozabit, da so žrtve vojne tudi golobradi fantiči v ruskih tankih in da jih ogromno ni po svoji volji tam, zato me mal skrbi tale tvoja retorika.
Mene so skoraj ubili v Avstrijski bolnici ker mi je zaradi epidemije poteklo Avstrijsko zdravstveno zavarovanje, Evropsko ali pa Slovensko pa tako ni uporabno tam.
Nena ti pravi kako je ko ne moreš do zdravnika, ne moreš do vode ne moreš do zdravil dokler ne prenehaš dihati in to v kao travmatološki bolnici graca. Poleg tega pa se derejo na tebe in te žalijo.
BMK če zdaj kdo celo Avstrijo zradira z nukom. Ker sem videl kako se dogaja tam če nisi Avstrijec. Druga kot laži pa tako ne znajo iz sebe spravit. Do trenutka, ko jim začneš pošiljati posnetke in spraševati. Sedaj so pa tiho kot miši.

In kot je razvidno jaz nisem maščevalen znam pa vsem poslati nazaj točno tisto kar sem dobil od njih. In jih pridno snemati. Jim samo vračam njihovo nazaj.

Jaz nisem nevtralen pa nebom dokler se ne umirim in pridem k sebi po teh dogodkih. Kar zna trajati še nekaj časa.

Kar se mene tiče si zaslužijo kamenjanje ker je metka škoda. In ja sem pod vplivom različnih tablet zaradi zgoraj navedenih dogodkov.
In ja trenutno spremljam vojno da vidim kako se bodo pravniki ukvarjali z tem in vidim kaj lahko uporabim proti Avstrijcem.
Trenutno preverjam če jih lahko prijavim v Hag.

In če ruski vojaki mislijo da je ta vojna narobe še vedno lahko dezertirajo in prosijo za Azil.
V kolikor pa se borijo pa tu ni neke meje več.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Oakey

Majstr
3. feb 2016
931
556
93
Javelin in NLAW raketni sistemi so že v rokah Ukrajincev, še posebej zadnji bodo zanimivi. Nenadoma bo premoč Rusov s tanki na tleh zvodenela in bomo zmeraj pogosteje poslušali o zapuščenih tankih, ker enostavno nihče ne bo več hotel sedet v njih.

Problem Ukrajincev ostajajo še Ruske rakete kratkega dosega in premoč Rusov v zraku.

Je pa zahod dobil odgovor glede splošne moči in učinkovitosti Ruske vojske in opreme. Dejansko se jih je zelo precenjevalo, ker so očitno precej slabi. No razen kar se tiče balističnih raket, tam je pa pi*darija.

I

Izbrisan uporabnik 474

Javelin in NLAW raketni sistemi so že v rokah Ukrajincev, še posebej zadnji bodo zanimivi. Nenadoma bo premoč Rusov s tanki na tleh zvodenela in bomo zmeraj pogosteje poslušali o zapuščenih tankih, ker enostavno nihče ne bo več hotel sedet v njih.

Javelin in NLAW imajo že nekaj dni in kar nekaj sistemov je že padlo v ruske roke. Pri Hersonu so zasegli celo skladišče NLAW in Javelin, vendar brez municije...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.365
1.417
113

Problem Ukrajincev ostajajo še Ruske rakete kratkega dosega in premoč Rusov v zraku.

Je pa zahod dobil odgovor glede splošne moči in učinkovitosti Ruske vojske in opreme. Dejansko se jih je zelo precenjevalo, ker so očitno precej slabi. No razen kar se tiče balističnih raket, tam je pa pi*darija.
Kolikor vidim imajo največje probleme z logistiko.
Kakšen pa je načrt odzadaj pa še ne vemo.
Vemo samo so za Putina vsi ti ljudje na obeh straneh kolateralna škoda.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
Kolikor vidim imajo največje probleme z logistiko.
Kakšen pa je načrt odzadaj pa še ne vemo.
Vemo samo so za Putina vsi ti ljudje na obeh straneh kolateralna škoda.
Moramo tudi razumeti, da je poleg logistika tudi infrastruktura stolčena, to ni lih Afganistan. Nimajo pa pod kontrolo ozemlja, da bi recimo naredili začasne mostove itd...

Avione jim pa klatijo...
Še večje sranje pa so naborniki, ki so pod prisilo tam. Vsaj tko je videt.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
baje so poslal v ukrajino 150.000 vojakov
to tud ne gre v noben pameten račun

kako s 150k vojske osvojit 44 milijonsko državo?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.319
1.860
113
40
Ne, ni jim dovoljeno delati karkoli. Obstajajo pravila in dogovori, kako se ravna z ujetimi nasprotnikovimi vojaki, reče se ji Ženevska konvencija.
Lahko smo mi pametni tule za monitorji... Ko pa tvoji ženi granata utrga nogo, ubije ti sina... In se ti skegla v glavi pač ščiješ v lobanju od onga ko si ga zaklal...
Bi js tebi ob taki priliki bral ženevsko konvencijo.. In absolutno želim da nihče od nas tega nikoli ne doživi...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
ZDA prepovedale uvoz ruskih energentov: 'Obramba svobode nas bo stala'

Ameriški predsednik Joe Biden je oznanil prepoved uvoza ruske nafte, plina in premoga. "Obramba svobode nas bo stala," je dejal Biden. Evropska komisija je medtem v odziv na vojno v Ukrajini predstavila načrt za odpravo odvisnosti Evrope od ruske energije, ki predvideva zmanjšanje uvoza ruskega plina za dve tretjini do konca tega leta. "To je zelo težko, a mogoče," je poudaril izvršni podpredsednik komisije Frans Timmermans.

Putin in
Put šlus.....

• Všeč mi je
Reactions: darjan in Konec

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.319
1.860
113
40
In v bistvu se mi zasmilijo oni zajeti piloti, ki pol gledajo z onimi prijaznimi očkami.. Kao.. Sej nism nič hudega hotu..

Ja jebi ga stari.. Pred 5 minutami, ko še ze niso sklatli pa si stiskal jojstick in je letelo vse povprek in kosi trupel so frčali po zraku zarad tebe :p

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Namesto mene SDS obkroži. Vsaj enkrat prav nared.
Bil je v prvi vrsti proti kmerom, je navdih Ukrajincem.

Ni se spraševal, kaj bomo brez YU trga imamo zavidljiv BDP od biših YU držav...
to je to goba

žviganje in kolesarčkanje po trgu gor in dol ti ne bo pomagal...
Drug teden bo šel s našimi petimi pilatusi šel delat nofly cone na Ukrajino. On bo pa vodja eskadrilje (seveda samo z gobcem)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V ukrajini so zgleda pravi deci, ne glede na poklic

Se se spomnite kak so iz juge k nam bezali “estradniki” ker niso imeli jajc?
Morda bi tudi on pobegnil, pa ga niso spustili. :fredi:

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.