Tega se nisem zasledil na forumu, zato sem spisal tale vodic, ki vaso zanimivo POI tocko naredi se bolj zanimivo, sploh ce jo komu priporocate in mu jo posljete kot .GPX format. Ker se bo zacela sezona dopustov, ima skoraj vsak zraven digitalca ali telefon, s katerim slika, zato lahko naredi tudi zanimivo sliko, ki opisuje doloceno lokacijo, shrane koordinate te lokacije in se doma loti dela
Prikazan je primer za kamp ADRIA ANKARAN, ker sem jo ravno delal;
1 - prikljuci GARMIN konzolo na PC
2 - zazeni MapSource
3 - iz naprave uvozi tocke poti, za katere zelis narediti slikovni in informacijski prikaz ( primer: ADRIA ANKARAN )
4 - na tocko klikni z desnim miskinim gumbom
5 - pojdi na LASTNOSTI TOCKE POTI in klikni z levim miskinim gumbom
6 - odpre se vam podatkovno okno, kjer vpisete zeljeno ime (1) in dodate ustrezen simbol (2)
7 - pod KOMENTAR (3) vpisite majhne lastnosti tocke ( info, tel.stevilka, naslov...)
8 - dodajanje slike (4); klikni PREBRSKAJ in priklici sliko, ki opisuje tocko
POMEMBNO - slika naj ne bo vecja od 640 x 480, mora biti .jpeg format in imenovati se mora natancno tako, kot se bo imenovala .GPX datoteka !!
9 - klikni OK
10 - pojdi na DATOTEKA - SHRANI KOT - izberi format .GPX
ne pozabi; .GPX datoteka se mora imenovati isto, kot se imenuje slika ( korak 8 ) in shranjena mora biti v isti mapi !
11 - shranjeno tocko nalozite s POI LOADER programom na vaso garmin konzolo,kjer jo najdete pod MOJE LOKACIJE / UPORABNISKE POI
Upam, da sem komu pomagal pri ustvarjanju zanimivih POI tock, ki jih bo shranjeval na dopustu

Prikazan je primer za kamp ADRIA ANKARAN, ker sem jo ravno delal;
1 - prikljuci GARMIN konzolo na PC
2 - zazeni MapSource
3 - iz naprave uvozi tocke poti, za katere zelis narediti slikovni in informacijski prikaz ( primer: ADRIA ANKARAN )
4 - na tocko klikni z desnim miskinim gumbom
5 - pojdi na LASTNOSTI TOCKE POTI in klikni z levim miskinim gumbom
6 - odpre se vam podatkovno okno, kjer vpisete zeljeno ime (1) in dodate ustrezen simbol (2)
7 - pod KOMENTAR (3) vpisite majhne lastnosti tocke ( info, tel.stevilka, naslov...)
8 - dodajanje slike (4); klikni PREBRSKAJ in priklici sliko, ki opisuje tocko
POMEMBNO - slika naj ne bo vecja od 640 x 480, mora biti .jpeg format in imenovati se mora natancno tako, kot se bo imenovala .GPX datoteka !!
9 - klikni OK
10 - pojdi na DATOTEKA - SHRANI KOT - izberi format .GPX
ne pozabi; .GPX datoteka se mora imenovati isto, kot se imenuje slika ( korak 8 ) in shranjena mora biti v isti mapi !
11 - shranjeno tocko nalozite s POI LOADER programom na vaso garmin konzolo,kjer jo najdete pod MOJE LOKACIJE / UPORABNISKE POI
Upam, da sem komu pomagal pri ustvarjanju zanimivih POI tock, ki jih bo shranjeval na dopustu