Eden ki je priznal in omenil da je EV stres. Drugi se jajčka 100 da prileze do polnilnice. Ajme kam smo prišli...Zakaj je Tesla najboljši EV.
Ker je uporaba nestresna.
Na aplikaciji nastaviš pot, daš telefon v žep se usedeš v avto in odpelješ.
Ne razmišljaš kje boš polnil, kakšno aplikacijo rabiš, kakšno plačilno kartico... avto vse izračuna sam, te napoti kam moras... tam vtakneš notr kabel, avto ti pove kdaj imas dovolj...
Avto dela. Servisov ni. Pa notr je špartanski brez milijon blink blink led lučk trakov nepotrebnih podatkov itd. Samo navigacija in hitrost.
Aplikacija dela, avto dela, zame je to vse kar je pomembno
Ne vozim EV pa bom vseeno komentiral: Sam peljem ponavadi 110 po AC, ampak občasno mi zapaše it tudi 130+,... ampak več kot 150 se na naših AC ne uspem peljat niti 1km, ker vedno se najde ena 3.14zda ki skoči na prehitevalnega... nevem kje vi šumaherji v Prassatih TDI (vse rdeče) 4 motion peljete 250 povprečno?Eden ki je priznal in omenil da je EV stres. Drugi se jajčka 100 da prileze do polnilnice. Ajme kam smo prišli...
eni jih dodajoBte, vse rdece oznak na padatih ni ze kake četrt stoletja pomoje....
Saj se ni treba več kot 150 peljat. Niti ni varno. Samo je pa to vseeno 50% več kot lagana 100tka.Ne vozim EV pa bom vseeno komentiral: Sam peljem ponavadi 110 po AC, ampak občasno mi zapaše it tudi 130+,... ampak več kot 150 se na naših AC ne uspem peljat niti 1km, ker vedno se najde ena 3.14zda ki skoči na prehitevalnega... nevem kje vi šumaherji v Prassatih TDI (vse rdeče) 4 motion peljete 250 povprečno?
Ker lahko trenutno v živo spremljam privajanje in vožnjo s Teslo Y in Hyundai Ioniq 5 - oba kupljena nova, moje ugotovitve:
- Y je kot so predhodniki omenili, za vožnjo nestresen, predvsem pa je vsaj zame idealen preskok iz ICE na EV (pustimo ceno!). Avto je toliko drugačen, da enostavno niti enkrat nisem "dal v prvo" tam kjer dajem na Citroenu ali Mercedesu (pri obeh se mi kontra dogaja, da šarim po sredinski konzoli ali ročki za brisalce). Tiste 4 tipke na volanu sem osvojil v 10 minutah, enopedalna vožnja pa me je ravno zadnjič v Citroenu skoraj stala "ritnega poljuba" s spredaj vozečim. Drugega enostavno ni, oz. ne rabiš. Aja, manjka mi nekaj predalov/polic za odlagat šato/daljince spredaj okoli voznika.
- Ioniq 5 - precej bolj podoben ostalim ICE vozilom, tako vizuelno znotraj kot po logiki; edino "menjalnik/vklop vožnje" ima neko svojo logiko oz. način ob volanu. S polnjenjem na poti se še ne ukvarjamo, ker ima doma za ritjo polnilnico, torej se lahko polni vsako noč, razen ko mu ICU ne dela.
Pri polnjenju pa je bistvena razlika med obema tudi v tem, da na Tesli se za vsako posamično lokacijo lahko nastavi režim polnjenja (amperaža in ure) in ostane v spominu, medtem ko Ioniq tega nima, oz. nastaviš enkrat za vse.
Za Y (starega, verjetno tudi juniperja) dobis pri Kitajcu take in drugacne "predalcke" ki jih postavis v obstojece "luknje"v sredinski konzoliKer lahko trenutno v živo spremljam privajanje in vožnjo s Teslo Y in Hyundai Ioniq 5 - oba kupljena nova, moje ugotovitve:
- Y je kot so predhodniki omenili, za vožnjo nestresen, predvsem pa je vsaj zame idealen preskok iz ICE na EV (pustimo ceno!). Avto je toliko drugačen, da enostavno niti enkrat nisem "dal v prvo" tam kjer dajem na Citroenu ali Mercedesu (pri obeh se mi kontra dogaja, da šarim po sredinski konzoli ali ročki za brisalce). Tiste 4 tipke na volanu sem osvojil v 10 minutah, enopedalna vožnja pa me je ravno zadnjič v Citroenu skoraj stala "ritnega poljuba" s spredaj vozečim. Drugega enostavno ni, oz. ne rabiš. Aja, manjka mi nekaj predalov/polic za odlagat šato/daljince spredaj okoli voznika.
- Ioniq 5 - precej bolj podoben ostalim ICE vozilom, tako vizuelno znotraj kot po logiki; edino "menjalnik/vklop vožnje" ima neko svojo logiko oz. način ob volanu. S polnjenjem na poti se še ne ukvarjamo, ker ima doma za ritjo polnilnico, torej se lahko polni vsako noč, razen ko mu ICU ne dela.
Pri polnjenju pa je bistvena razlika med obema tudi v tem, da na Tesli se za vsako posamično lokacijo lahko nastavi režim polnjenja (amperaža in ure) in ostane v spominu, medtem ko Ioniq tega nima, oz. nastaviš enkrat za vse.
Meni je glavna razlika, da se z 120+ pelješ na prehitevalnem, s 100 pa na voznem med šleparji kar pa se mi ne zdi povsem varno. Če hočeš prehitevati je pa tudi stresno, ker vsakič pospešuješ in iščeš luknje.Saj se ni treba več kot 150 peljat. Niti ni varno. Samo je pa to vseeno 50% več kot lagana 100tka.
dokaz bralnega nerazumevanjaEden ki je priznal in omenil da je EV stres. Drugi se jajčka 100 da prileze do polnilnice. Ajme kam smo prišli...
Na običajni avtocesti v EU je to maksimalna legalna hitrost.Le pravim, da 130 km/h na običajni avtocesti ni nobena velika hitrost. Na dobri AC niti 200 km/h (Nemčija) ni nič posebnega. Tam na prekmurski je pa itak omejitev 110 km/h ne?
dokaz bralnega nerazumevanja