Sploh x.333.x.z neTole ne bo šlo, ker 222.333.... ne more bit veljavljen IP.
Sploh x.333.x.z neTole ne bo šlo, ker 222.333.... ne more bit veljavljen IP.
No to ni zunanji IP, ampak link-local naslov, ki si ga je tvoj računalnik sam izmislil (iz v ta namen rezerviranega rangea 169.254.0.0/16), ker ni uspel dobiti naslova od DHCP strežnika v nekem doglednem času. Glede na to, da ti direktno na Teleamachovi opremi dela, preko tvojega Asusa pa, če prav razumem, kakor kdaj, sploh ni nujno, da je kaj narobe nastavljeno, ampak je čist možno, da imaš okvarjen port/kabel/router nekje vmes in se promet pač izgublja. Tukaj je operaterja čisto razumet, da ne bo reševal problemov na tvoji opremi ampak ti bo predlagal, da uporabljaš njihovo. Tudi če IPje nastaviš ročno ali pa spremeniš zadevo v routed konfiguracijo (s tem, da če ne boš dal modema v bridge, boš imel dvojni NAT, kar ni ravno super), stvar ne bo delovala tako kot je treba. Je najprej treba ugotovit, zakaj se stvar obnaša tako kot se.No, tak to izgleda. Po Renew DHCP Leasu, dobiš ta IP, ki pa ni enak mojemu trenutnemu.
Poglej priponko 31876
Bom jutri sledil napotkom, hvala.
Moj problem: imam telemah modem/router (wifi je na off), nanj je priklopljen asus wifi router skonfiguriran kot AP. Naprave so prilkopljene na obe enoti žično in brezžično. Problem je v tem, da naprave dobivajo neke zunanje ip-je in ne notranjih 192.168... Zato se naprave nočejo povezati, razen če ne nastavim vse ročno.
Telemach pravi, da je verjetno kriv dodatni router. Rešitve ne ponudijo. Vezava modem (bridge) + router + wifi točka mi v moji situaciji ne odgovarja, oz. ni mi do dodatne naprave (jih je že preveč).
Morda sta napravi napačno povezani?
Ali je možno dobiti dodatno licenco za EON Smart TV aplikacijo in koliko stane? Prekopal sem vse cenike in tega nisem našel.
Kaj pustim tako, ali dam raje TM router v bridge mode? Sicer dela, vendar ne vem glede varnosti, če je tako ok.Jaz imam zadevo rešeno tako, da sem IP od mojega routerja dal na Telemachovem v DMZ. Na Telemachovem, pa sem izklopil WI-FI.
Glede varnosti je dokaj vseeno, ampak če imaš namen uporabljam samo svoj router kot router, je boljše, če ti dajo njihovega v bridge. Sedaj mora njihova škatla še vedno delat routing, NAT, FW, trackat vse povezve in jih forwardirat na tvoj router, tako da je več možnosti za kak performance bottleneck. Sicer če v praksi nimaš težav, ne bo bistvene razlike, je pa nepotrebno njihovo škatlo obremenjevat s tem (beri manj možnosti za težave saj je naloga njihove škatle v bridge modeu precej bolj enostavnaKaj pustim tako, ali dam raje TM router v bridge mode? Sicer dela, vendar ne vem glede varnosti, če je tako ok.