SUV do cca 30k,bencinar,avtomatik

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
443
141
43
Kako so kaj KIA Sportage 118kW? Model 2025 pride pod 30k zdaj, ko je v prihodu model 2026?! Kakšne izkušnje glede ba to, da ni alter premium znamka pa niti kitajc ni...
Kaj točno te zanima? Jaz imam osnovnega bencinarja (160KM), pa nimam nekih pripomb. Sedeži udobni, kabina prostorna, prtljažnik zadovoljiv. Poraba pa čisto odvisno - na relacijah med 5 in 6, na kratkih mestnih razdaljah (do nekaj km) hitro pokaže med 8 in 9. Povprečje na računalniku mi trenutno kaže 6.7. Priznam pa, da vozim zelo umirjeno.

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.763
4.661
113
50
Na sončni strani ALP
Kaj točno te zanima? Jaz imam osnovnega bencinarja (160KM), pa nimam nekih pripomb. Sedeži udobni, kabina prostorna, prtljažnik zadovoljiv. Poraba pa čisto odvisno - na relacijah med 5 in 6, na kratkih mestnih razdaljah (do nekaj km) hitro pokaže med 8 in 9. Povprečje na računalniku mi trenutno kaže 6.7. Priznam pa, da vozim zelo umirjeno.
Ja čisto uporabniška izkušnja. Berem, da ni nekih težav, ima 7 let garancije in glede na to, da kupujem avto za naslednjih 10+ let pač sprašujem in iščem čim več informacij.

Na primer, kakšni so stroški servisov?

jezek

Guru
24. jul 2008
4.638
1.998
113
Ja čisto uporabniška izkušnja. Berem, da ni nekih težav, ima 7 let garancije in glede na to, da kupujem avto za naslednjih 10+ let pač sprašujem in iščem čim več informacij.

Na primer, kakšni so stroški servisov?
Odokativno in na podlagi servisov onega najmocnejsega dizla z avtomatom....od 450 do jurja (glede na to, da se verjetno menjajo sveče kar pogosto).

• Všeč mi je

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
443
141
43
Uh, tale uporabniška izkušnja je zeeelo subjektivna; daj ga zapelji kak krog, da vidiš, kako se sploh pelje. Meni recimo je vožnja udobna, avto za moj tip vožnje dovolj poskočen (imaš celo neke 3 režime vožnje - eko, normalen in športni), čeprav jaz vsaj med eko in normalnim nisem opazil neke večje razlike. Infotaiment je pregleden in dovolj intuitiven, napak oz. nekonsistentnega delovanja zaenkrat nisem opazil. Cen servisov zaenkrat ne morem komentirati, ker ima avto prevoženih 10k in še nisem prišel do servisa, obljubljeno je bilo pa nekje okoli 240 eur. Nekateri znanci se strinjajo s to ceno, drugi ne (iz česar sklepam, da so razlike med cenami med posameznimi avtohišami). Še najbolj me je zmotila homologirana dimenzija gum, ker je v kombinaciji z zahtevano nosilnostjo manj izbire, kot sem jo navajen (prej sem imel klasiko 205/55/16, ta sedaj ima 265/65/17 103).

• Všeč mi je

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.763
4.661
113
50
Na sončni strani ALP
Zanimivo glede gum, na vseh gledanih kateri sedijo na R17 so bile gume 215/65. Je bla verjetno tipkarska napaka?!

Screenshot_20250729_121639_Firefox.jpg

Jst odkrito v glavi še nisem preklopil iz 195/65-15. Sanjska dimenzija glede cen...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.763
4.661
113
50
Na sončni strani ALP
Sem klical lokalnega dilerja in pravi, da so servisi za Sportage tam 200-250€, če so pa še filtri ali svečke pa tam okol 350€....

Bom pa verjetno vzel ročni šalthebel. Sicer zagotavlja, da avtomatu nima kaj bit. Suha sklopka in 7 let garancije...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.606
4.426
113
1.6 T-GDI je ok motor, zdrži skozi garancijo če ti je to cilj. Poraba 8l/100km je realnost. Avtomat je suha sklopka kot rečeno in načeloma ni slab, je pa vseeno po udobju nivo nižje od VAG DSGja (če damo to kot referenco). In pri VAGu imaš za "malo več" mokro sklopko z 2.0TSI, ki je pomojem boljša opcija.

Če bi trenutno jemal od korejcev bi sam vzel HY tucsona hibrid, ker za razliko od Kie ima aisin klasični 6 stopenjski avtomat.

(če gledaš ta rang avtomatike poglej še za "šangjongom" (kg-m po novem), ta ima tudi 6 stopenjski aisin avtomat z 1.5T benz motorjem)

• Všeč mi je

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.606
4.426
113
Kot referenca za delovanje.7 stopenjski suhi "nemški" DSG šalta enostavno boljše od korejcev. Sicer med samo vožnjo težko da opaziš razliko, ampak pri parkiranju na mm je pa razlika opazna. Glede zanesljivosti so pa pomojem tam-tam, ni posebno za hvalit pa tudi ni za grajat. Je pa res da "nemški DSG" danes zna popravit že vsak kozolčar oz. zagotovo lažje dobiš servis kot za korejca.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.763
4.661
113
50
Na sončni strani ALP
Če bi trenutno jemal od korejcev bi sam vzel HY tucsona hibrid, ker za razliko od Kie ima aisin klasični 6 stopenjski avtomat.

(če gledaš ta rang avtomatike poglej še za "šangjongom" (kg-m po novem), ta ima tudi 6 stopenjski aisin avtomat z 1.5T benz motorjem)

Mau me skrbi kako bo 10+ let stare hibride za šraufat...
Korandona ima daljni žlahtnik, se ne spomnim kaj me je zmotlo, eno je, da ima dnevne led luči, dolge pa halogenke kot pti dačiji. Hundaj mi pa oblikovno ni všeč, drgač sta pa s KiO kar blizu...

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec