SUV do cca 30k,bencinar,avtomatik

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.606
4.426
113
Mau me skrbi kako bo 10+ let stare hibride za šraufat...
Korandona ima daljni žlahtnik, se ne spomnim kaj me je zmotlo, eno je, da ima dnevne led luči, dolge pa halogenke kot pti dačiji. Hundaj mi pa oblikovno ni všeč, drgač sta pa s KiO kar blizu...
Čez 10 let bo marsikaj drugače, koneckoncev naj bi samo EVje prodajal takrat in bomo vsi na istem. Hyundai vem da ponuja daljšo garancijo na hibridni sklop kot na klasičen motor (7 vs 5 let) tako da nekaj vseeno stavijo na te pogone.

Poglej še prej kaj je dejansko dobavljivo, meni hjundaja brez hibrida (pa ne tisto mild verzijo) niso hoteli prodat, pa sem se precej trudil z denarnico. Za Kio domnvam da je podobno.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.113
7.793
113
1.6 T-GDI je ok motor, zdrži skozi garancijo če ti je to cilj. Poraba 8l/100km je realnost. Avtomat je suha sklopka kot rečeno in načeloma ni slab, je pa vseeno po udobju nivo nižje od VAG DSGja (če damo to kot referenco). In pri VAGu imaš za "malo več" mokro sklopko z 2.0TSI, ki je pomojem boljša opcija.

Malo offtopic, ampak vseno. 200 konjski 1.6 T-GDI z avtomatikom v Koni pije pod 6l pri vsakodnevni vožnji. Povprečje sprintmonitor za i20N z njim je 7,5l...
Če se prav spomnim po sprintmonitorju je že razlika med Sanderotom in Stepway Sanderotom skoraj 1l na 100km - pri istem motorju. Pa razen plastik je edina razlika oddaljenost od tal.

TL;DR - če upoštevamo porabo se bolj izplača kupiti limuzino ali karavana.

• Haha
Reactions: novaa