visek_izobrazbe
Guru
gt line sekaMejbi Kia Sprotič? Za 40k je kar blizu vsej opremi....
gt line sekaMejbi Kia Sprotič? Za 40k je kar blizu vsej opremi....

Časi ko so(m)o se Korejcem smejali so mimo. Dans je clo tko da lažje kupiš kakega nemca kot korejca. Poglej cene npr rabljene kje ceed karavan pa enga golfa karavan isti letnik. KIA al pa Hyundai ni to kar je bilo 20, 30 let nazaj. Ne cenovno ne po kvaliteti.Sam še vedno je KIA. In to je kot kur*a. Saj ko si noter je fajn, ko pa stopiš skozi vrata ti je malo nerodno![]()
Zato pa obstajajo ventilirani sedeži..... milinaJaz sem imel v prejsnjem avtu alkantaro in delno usnje. Poleti sem imel vedno moker flek na hlačak ko je bil sedež iz strani v usnju. Pa v kratkih hlačah je v vročini vedno "peklo", ko sem šel iz službe in je bil avto 8h na soncu.
Je pa tako, da sam osebno samo usnje ne bi nikoli vzel. Pač osebna predispozicija. Edino prednost vidim v tem, če se kaj osvinja lahko enostavno pobrišeš. Če že pol delno usnje z alkantaro. Tudi zgleda mi bolje kot samo usnje.
Jaz imam svojo makino dost močno tko, da ne rabim več konjev v avtu.V kratkih hlacah se ne hodi v sluzbo. Pa nek mini moras bit, da imas tako kratka stegna, da se dotikajo sedeza. Razen ce imas kratke hlace se prekratke...neke minimalke? Ob pripeki se šipe odprejo na daljavo za 2 min, potem je pa itak klima. Bolje švic na usnje kot v tkanino. Sploh pa se za volanom ponavadi švica, ce si zafrustriran zaradi impotentnega motorja. Kupi mocnejsega.
Večina ventiliranih usnje sedežev in luknjice čez katere piha klima "izpod sedeža" in tiste luknjice so najslabša stvar za čiščenje, ki jo želiš v avtu. Boljše polivinil, najlon, whatever, samo ne tistih luknjic "ki dihajo".Zato pa obstajajo ventilirani sedeži..... milina
Večina ventiliranih samo ventilira.... zrak iz kabine sesa v sedeže in nič ne piha klima. Torej ne pihajo po tebi ampak odvajajo zrak vstran.Večina ventiliranih usnje sedežev in luknjice čez katere piha klima "izpod sedeža" in tiste luknjice so najslabša stvar za čiščenje, ki jo želiš v avtu. Boljše polivinil, najlon, whatever, samo ne tistih luknjic "ki dihajo".
Skratka ja usnje z ventilacijo in hlajenjem je čisto ok za preživet poleti, celo bolj udobno je od klasične sintetike ... je pa daleč po uporabnosti kot klasično usnje. Če ne verjameš polij deci jogurta* po sedežu pa potem tisto očisti (nekaj jogurta gre preko teh mikroluknic v notranjost sedeža in milina je ko piha po postaranem jogurtu še celo leto).
* jogurt zamenjaj s kakšno drugo tebi priljubljeno tekočino, recimo bruhanje od otrok ali pa pivo od kolega ... v vseh teh pogledih je tako usnje za potenco bolj zahtevno za (oči)čiščenje kot pa klasična sintetika/blago.
Redki.... in po mojih izkušnjah nepotrebno.Nekateri tudi vpihujejo klimatiziran zrak