SUV do cca 30k,bencinar,avtomatik

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.606
4.426
113
Mau me skrbi kako bo 10+ let stare hibride za šraufat...
Korandona ima daljni žlahtnik, se ne spomnim kaj me je zmotlo, eno je, da ima dnevne led luči, dolge pa halogenke kot pti dačiji. Hundaj mi pa oblikovno ni všeč, drgač sta pa s KiO kar blizu...
Čez 10 let bo marsikaj drugače, koneckoncev naj bi samo EVje prodajal takrat in bomo vsi na istem. Hyundai vem da ponuja daljšo garancijo na hibridni sklop kot na klasičen motor (7 vs 5 let) tako da nekaj vseeno stavijo na te pogone.

Poglej še prej kaj je dejansko dobavljivo, meni hjundaja brez hibrida (pa ne tisto mild verzijo) niso hoteli prodat, pa sem se precej trudil z denarnico. Za Kio domnvam da je podobno.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.113
7.789
113
1.6 T-GDI je ok motor, zdrži skozi garancijo če ti je to cilj. Poraba 8l/100km je realnost. Avtomat je suha sklopka kot rečeno in načeloma ni slab, je pa vseeno po udobju nivo nižje od VAG DSGja (če damo to kot referenco). In pri VAGu imaš za "malo več" mokro sklopko z 2.0TSI, ki je pomojem boljša opcija.

Malo offtopic, ampak vseno. 200 konjski 1.6 T-GDI z avtomatikom v Koni pije pod 6l pri vsakodnevni vožnji. Povprečje sprintmonitor za i20N z njim je 7,5l...
Če se prav spomnim po sprintmonitorju je že razlika med Sanderotom in Stepway Sanderotom skoraj 1l na 100km - pri istem motorju. Pa razen plastik je edina razlika oddaljenost od tal.

TL;DR - če upoštevamo porabo se bolj izplača kupiti limuzino ali karavana.

• Haha
  • Objave ne odobravam
Reactions: ViLiam in novaa

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.724
72
48
Zdaj tudi sam gledam za nov avto ampak težko dam čez ženin seznam zahtev pa ceno do 25k. Saj ni da hoče S klaso ampak dobim občutek da bo klump za vozit. Jaz bi dal raje 30 ampak njena meja se ne premakne. Zato bi malo prosil samo za feedbacka glede avtov ki so na njenem seznamu..

Hoče avtomatika, pa da je suv, pa da nima umetnega usnja na sedežih. Pa da ni več kot 25 jurjev. Pa ne starejši kot par let in manj kot 50k prevoženih. Pa seveda ji more bit vizualno všeč...

Vozila sva Sportaga ampak 35k za nov avto ki nama je bil ponujen ne dam. Za njen budget so pa samo neki ful basic trimi. A so kitajci za kej al me bo skos srbel da nisem česa bolj preverjenega kupil? Naprimer: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21073356&display=MG HS Pa gledava zdaj enega Tucsona iz 2021. 110kw/150km, avtomatik, 2021 letnik, bencinar, 1.6 T-GDI. A je to za kej? Notr ima še un star dizajn kar mi ni najbolj všeč. V službi vozim Teslo Y tko da sm malo razvajen kar se tiče avtomatika in sem poskušal bit realističen da neelektrik ne bo tak ampak sem bil vseeno malo razočaran nad tistim v Sportage. Ko sem pohodil plin je kar trajal da je reagiral.

• Haha
Reactions: kamela213

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.724
72
48
Tudi jaz nočem.. Saj EV je fun pa zelo kvaliteten za vožnjo. Ampak vidim že pri Y da je hudič. Dokler ne bo vsaj 600-700km dosega v vseh vremenskih razmerah ga ne bi imel. Pozimi sem se skos cijazil po petrolovih hitrih (in dragih) polnilnicah. Še dobro da firma plača.

Se pa točno to bojim, da bo nepremičnina. Ker Y je raketa. Greva jutri testirat tega Tucsona pa da vidim. A kar se tiče pogonskega sklopa ni kakšnih bojazni?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.415
4.824
113

Kaj pa pa ta Kitajc, kmalu bo na voljo..

shift

Guru
20. jul 2007
10.097
2.619
113
za šankom
Malo poglej reviewe teh hyundaiov starih 5 let, v usa imajo precej težav z njimi, tako z motorjem kot z menjalniki, ja vem, danes kupiti ice pa da bo delal do 200k km brez težav je skoraj utopija.
Mogoče kaka mazda cx30, karoq če ti škoda ni dolgočasna notri

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.925
1.196
113

Kaj pa pa ta Kitajc, kmalu bo na voljo..
Kolk ma tole rezervoar 120litrov? Za tak domet? Kolikor toliko realen seveda...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.908
1.361
113
Titograd
Podobna velikost mora biti? Kak Qashqai, Karoq bi jaz najprej gledal... bo malo rabljeno in tudi avtomat bo za tak denar, nov seveda ne. Mogoče še kak Formentor, Alfa Tonale, ki pa je pri 130 konjih mrtvo tele, močnejše za tak budget pa ni... pogojno še Kuga. Drugih ne bi gledal. Kitajcem (še) ne zaupam, korejci mi ne potegnejo, karkoli od PSA ne vzamem niti zastonj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.395
7.764
113
pri taščici
Tudi jaz nočem.. Saj EV je fun pa zelo kvaliteten za vožnjo. Ampak vidim že pri Y da je hudič. Dokler ne bo vsaj 600-700km dosega v vseh vremenskih razmerah ga ne bi imel. Pozimi sem se skos cijazil po petrolovih hitrih (in dragih) polnilnicah. Še dobro da firma plača.

Se pa točno to bojim, da bo nepremičnina. Ker Y je raketa. Greva jutri testirat tega Tucsona pa da vidim. A kar se tiče pogonskega sklopa ni kakšnih bojazni?
Na fb grupah imajo tezave s hy bencinskimi motorji,