SUV do cca 30k,bencinar,avtomatik

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.256
3.670
113
davorinm.wordpress.com
Na Superbu se ne skrije in se umaže. Ima pa čistilno šobo, ki naj bi jo očistila. Večinoma jo, se pa zgodi tudi, da ne.
Mi pa prosim razloži, kako je zadnje steklo suho, ko rikvercaš s hitrostjo 5km/h. Hvala.

Ker med vožnjo naprej je zadeva še približno sprejemljiva, ko si pa enkrat na mestu ali rikvercaš, si pa fertik.

Kamera?
 

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.111
438
83
Na Superbu se ne skrije in se umaže. Ima pa čistilno šobo, ki naj bi jo očistila. Večinoma jo, se pa zgodi tudi, da ne.
Mi pa prosim razloži, kako je zadnje steklo suho, ko rikvercaš s hitrostjo 5km/h. Hvala.

Ker med vožnjo naprej je zadeva še približno sprejemljiva, ko si pa enkrat na mestu ali rikvercaš, si pa fertik.
Na srečo imam še stranska ogledala :eek:
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.192
3.821
113
Seveda, ker Alterjevec vsak dan tako vozi do službe :cool:

To ne. Samo če pa že pride do situacije, ko je treba na hitro "odviti", je pa fajn imeti avto, ki ga ob takem manevru ne bo odneslo nekam vstran ali počez. Vsaj dvakrat sem že znašel v situaciji, ko me je samo dobor podvozje (in skoraj miljon prevoženih km) rešilo pred katastrofo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: tony

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.223
5.240
113
In pa ker sem analitik po duši,

no, dejmo tole analizo in razumskost malce preleteti, ker imam cajt pa mi je malo dolgcajt.

na eni strani imaš SUV (ki si si ga najprej želel), ki:
- je, kot rečeno, SUV - to ti sede
- je bencinar
- je avtomatik (aisin, kot ga daje VAG grupa na tem področju zahtevnejšim američanom, če sem enkrat prav ujela tu na alterji)
- je pod 30k€
- ima vse možne asistenčne sisteme v tej ceni
- ima večji kufer kot superb
- je bolje opravil moose test, kot večina omenjenih v tej temi (bi rekla vse, ker vse, ki sem jih pregledala, je nesel, nisem pa najbrž pregledala vseh omenjenih na 46 straneh)
- pride celo v sivi barvi
- zadnji brisalec je v ceni


In tvoj analitični in razumski um izbere kaj? superba, ker bolje ustreza na začetku postavljenim kriterijem? ali morebiti, ker sta značka in poreklo bolj všečna, pa kao se bo kdo za njim obrnil, ker je superb, pa čeprav na račun limuzine požreš svoje prvotno zastavljene želje. Za zgoraj omenjenim SUV, ki ima vse, kar ti praviš, da ti je pomembno, se nihče ne obrne. Tvoj izbor je ravno tako racionalen kot izbor barve. Pa s tem nič narobe, samo recimo bobu bob oziroma Y pa ustrezno ime fanta, moškega ali Moškega (pa ne na račun načina izbire, ampak priznavanja zakaj tako)
 
Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.256
3.670
113
davorinm.wordpress.com
Bom napisal, mogoče še komu kaj prav pride.

Na začetku iskal SUV, ker sem bil navajen sedenja iz MPV. Bencinarja želel in avtomatik s ceno 30k +- 3k. Pa da je kufer vsaj 500 litrov. Se igral s konfiguratorji in šel v živo gledati predvsem Ateco, Karoq in Tiguana, tudi 3008. Ugotovil, da tudi v najvišjih nivojih opreme, kar nekaj stvari manjka pri opremi, pri teh vozilih in ko to dodaš, greš s ceno hitro visoko. Npr pri Karoqu moraš povsod doplačati LED žaromete, kamera vzvratna, velik del asistenčnih sistemov, digitalni infotainment itd... In potem prideš kar naenkrat na 35k eur po konfiguratorju. Pri Ateci je bila ista zgodba. Pri Tiguanu enako. Po drugi strani pa sploh Karoq in Ateca mi nista dajala feelinga, da je avto vreden takega denarja.

Slučajno šel gledat Toyoto Corollo TS, cena 30k, kul, zanimivo. Isti dan pogledat še Passata, ok to je bilo takoj par nivo boljši feeling glede vsega, razlika v ceni pa 3k. Potem videl, da Passat odpade, ker je 4 vratni in je kufer neuporaben. Videl v salonu Superba, ogromno prostora, na videz super, materiali izdelava notri. Ni sicer VW, Audi, BMW in podobni, ampak glede na to, da sta bila zadnja avta Toyota in Citroen, pol veš kok me skrbi za brand in imidž. Šel stestirati Superba limuzino in Octavio Karavan. Feeling vožnje, na vseh tipih ceste, tudi pri parkiranju veliko boljši v superbu, se ne more primerjati. Vožnja in položaj sta mi bila super v superbu. Sploh feeling, da ne peljem glamoznega avta, kot sem imel feeling pri Octavi karavan. Edina slaba stran so bili sedeži Style oprema, vsaj za ta cenovni rang. Pogledal L&K, ki ima vso mogočo opremo od usnja, vseh asistenc, DCC, hudo ozvočenje (Canton 12 zvočnikov), gretje, hlajenje zicov, udobno vožnjo, pa še presneto dobro zgleda in zgleda resen avto, ne igračka. Sem rekel, če bo več kot 5k razlike pri podobni opremi med Atecami, Karoqi in na drugi STrani superbom L&K, vzamem Ateco, Karoq pa je. Če bo manj kot 5k razlike, vzamem Superba. Dobil dobro ponudbo za Superba in ni kaj za razmišljati. Razen barve seveda. :valjamse: Enostavno najboljši value4money. Gledal še Leona ST, enostavno mi ni bil všeč, sploh zadek. Mazda CX5 - zastarel infotainment ,slaba izbira pri motorjih. Ford Kuga - drago in težko 2 tone. Rav 4 predrag z dobro opremo.

PS: Drugače mislim, da se več ljudi obrne za lepo Ateco FR, Tiguanom Rline, kot pa Superbom. Ker so SUV-i IN. Ker zgleda KUL. Čeprav ni nujno najbolj racionalen nakup.
 
Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.397
482
83
::1/128
Lool, crknil od smeha skoraj :).

Moje mnenje o zadnjem brisalcu je pa takšno: BMK, če izgleda grdo, važno da bom jaz videl nazaj. In ja, sem imel avto brez zadnjega brisalca in nikoli več.
Izgleda sem navaden kmet, ne pa metroseksualec in so mi te debate o lepoti zadnjega brisalca popolnoma nerazumljive.
Kolk limuzin pa sploh ima opcijo brisalca zadaj? Bolj kot ne so izjeme. Od teh kar sem jih imel sam, nobena ni mela niti opcije niti ga nisem pogrešal. Razni hatchbacki in karavani so seveda popolnoma druga zgodba, ker je tudi šipa drugače postavljena.
 

sad

Guru
24. avg 2007
20.462
9.154
113
Precej nepomembno. Če nimaš izbire potem pač nimaš izbire. Če imaš izbiro mi pa dol visi, kako izgleda :).
Je pa res, da je smešno videt zadnji brisalec na listi za doplačilo. Loool. Čakam, da bodo brisalci spredaj dodatna oprema, pa kljuka za vrata odpret.
 

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.403
113
Počakaj, da Apple začne avte delat, pa bo direkt tako. Apple Car SE, brez brisalcev in kljuk. :p