Tu sem pa brez ideje.greš nazaj pod kouter pa na alterju preveriš kaj ti brane_new svetuje
V Avstriji so verige obvezne samo v zimskih razmerah. Če pa je samo mokro ali suho cestišče pa ne rabiš imeti verig v prtljažniku kot velja pri nas.Da malo obudim to temo.
Za en avto potrebujem ''verige''. Ker se praktično ne bo uporabljal po snegu, rabim več ali manj le nekaj, kar bo zadostovalo zakonu, tako da gledam te tekstilne. Dimenzija je 215/55/18.
Vseeno pa me zanima, če ima kdo praktične izkušnje s temi dvemi zadevami. Cena je praktično ista in če so ene boljše, potem vseeno vzamem raje tiste.
Snežna veriga Sparco Corsa SPT625 | Snežna veriga - LiderPnevmatik.si
Opremite vaše vozilo s snežnimi verigami Sparco Corsa SPT625 za varno vožnjo pozimi. Cene in razpoložljivost si lahko ogledate na LiderPnevmatik.www.liderpnevmatik.si
Kolikor sem iskal, so tekstilne ''verige'' zakonsko nadomestilo za klasične verige le v Sloveniji. Še vedno drži, da v Italiji in Avstriji ne veljajo?
Močno dvomim, da v Italiji niso dovoljene, ker v Dolomitih jih ima "vsak drugi" Italijan gor. Pa nekje v spominu imam, da so tudi v A dovoljene ampak morajo ustrezat nekemu njihovemu standardu.Kolikor sem iskal, so tekstilne ''verige'' zakonsko nadomestilo za klasične verige le v Sloveniji. Še vedno drži, da v Italiji in Avstriji ne veljajo?
In, če se na poti najde sneg in ti verig niti v prtljažniku nimaš? Pa pustimo to, da jih niti namontirati ne znaš.V Avstriji so verige obvezne samo v zimskih razmerah. Če pa je samo mokro ali suho cestišče pa ne rabiš imeti verig v prtljažniku kot velja pri nas.
Odgovoril sem mu samo kako je po zakonu. Seveda pa je razlika kje si v Avstriji. Če si kje na Tirolskem, Koroški boš po zdravi pameti imel zimske + verige. Na Dunaju ali Gradiščanskem pa najbrž ne boš rabil verig.In, če se na poti najde sneg in ti verig niti v prtljažniku nimaš? Pa pustimo to, da jih niti namontirati ne znaš.
Odlično, Avstrije ta avto itak verjetno nikoli ne bo videlMed zadnjimi novostmi glede zimske opreme je, da se v vseh EU državah, izjema je Avstrija, tekstilne verige z oznako EN16662-1 lahko uporabljajo kot zimska oprema. Od leta 2023 so tekstilne verige dovoljene tudi v Švici.
..se lahko uporabljajo.Med zadnjimi novostmi glede zimske opreme je, da se v vseh EU državah, izjema je Avstrija, tekstilne verige z oznako EN16662-1 lahko uporabljajo kot zimska oprema. Od leta 2023 so tekstilne verige dovoljene tudi v Švici.