Letos so zahtevale naše gore 46 žrtev.
Do danes, 6. oktobra 2025, je na slovenskih cestah v prometnih nesrečah umrlo 78 oseb. To je 21 več kot v enakem obdobju lani, ko je bilo smrtnih žrtev 57.
Če k temu dodaš število "udeležencev", se statistika precej spremeni. Od koliko ljudi na cesti jih je umrlo 78 in od koliko v gorah 46... podatkov ni, ampak procent v gorah je precej višji. Turistov je vedno več, slikce na omrežjih so lepe... na dan te nesreče je azijski turist v hostlu pri kolegu spraševal, kje se pride iz Bohinja na sedmera... na opozorilo o razmerah je odgovoril - saj bi šel "samo do prvega jezera, po krajši poti (čez Komarčo....). Pa se pejt potem...Letos je v gorah umrlo 46 ljudi, kar je skoraj isto kot lani na cestah v istem obdobju (57 oseb, indeks 124 %). (glede na letos ja pa na cesti indeks 169 %). Toliko, da se številke postavijo v kontekst.
Še ena primerjava: "Do danes, 6. oktobra 2025, je bilo v Sloveniji zabeleženih 17 delovnih nesreč s smrtnim izidom."
Tesla to zmoreZ letnimi gumami.
Ti antikrist ti...![]()
Tudi tako lahko... Na cesti je veliko več ljudi, % ponesrečenih precej manjši. Kljub temu, da je procent idiotov in egoistov na obeh koncih enak. Turistov, ki nimajo pojma, tudi. To sem hotel povedat.Torej da povzamem kontest: v gore hodimo skoraj tako radi kot se vozimo po cestah in seveda precej raje kot v službo.
Saj si to hotel povedati?
Trend na cestah bo najbrž še malček padal. V gorskem svetu pa bo trend zagotovo še naraščal.Tudi tako lahko... Na cesti je veliko več ljudi, % ponesrečenih precej manjši. Kljub temu, da je procent idiotov in egoistov na obeh koncih enak. Turistov, ki nimajo pojma, tudi. To sem hotel povedat.
Kar na jok mi gre ko to berem. V kaj se spravljajo ti mladi ljudje, da bi pomagali drugim. Pa besedilo sploh ne potencira dramatičnosti, ravno nasprotno...