Seat Ateca menjava akumulatorja

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
674
4
18
Zdravo,

na Seat Ateca moram zamenjati akumulator in me zanima kaj moram še narediti oz nastaviti ?
Kabel za programiranje imam.

Hvala

jezek

Guru
24. jul 2008
4.879
2.116
113
Rekel si da imas kabel za programiranje, torej sem sklepal da imas tudi ustrezen sw. Le-ti imajo navadno bližnjico do registracije nove baterije. Glede na vrsto kabla bos moral poiskat istrezen sw. AI pa ti bo povedal vse ostalo.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.587
386
83
35
Zadnjic sem ga menjal na Tasovcu Golf 7 2019. Samo zasukas volan skrajno levo in desno in je. :)

• Haha
Reactions: Bucko

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.549
76
48
Kranj
Sem šel v trgovino z avtodeli po akumulator. Prodajalec brezplačno odstrani starega in montira novega ter avtu "pove" do je sedaj drug acu.
Prej sem po netu poiskal kje imajo najnižjo ceno za aku katerega sem hotel.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.879
2.116
113
A to je neka nova uradna procedura? Registriral s tem gotovo nisi in aku ne bo drzal kot bi. Edino kar si dosegel je reset senzorja kota volana

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: Hondi in Bucko

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.680
527
113
če se ne vpiše novega akuja, ga ne polni z ustrezno napetostjo
vpisuje se vedno napolnjen aku, se pravi 12.7V
ponavadi se da kataloško in spremeni serijsko, ponavadi si serijsko izmislimo, mora biti samo različna od vpisane
kataloška pove, kater tip akuja in koliko Ah je le-ta
novejši testerji in krmilniki imajo možnost, da izberemo samo tip in Ah iz dropdown menija in vpišemo neko serijsko

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.808
5.188
113
če se ne vpiše novega akuja, ga ne polni z ustrezno napetostjo
vpisuje se vedno napolnjen aku, se pravi 12.7V
ponavadi se da kataloško in spremeni serijsko, ponavadi si serijsko izmislimo, mora biti samo različna od vpisane
kataloška pove, kater tip akuja in koliko Ah je le-ta
novejši testerji in krmilniki imajo možnost, da izberemo samo tip in Ah iz dropdown menija in vpišemo neko serijsko
Kolker sem se jaz zanimal glede tega vnašanja novega accuja....naj bi sistemi po določenem casu/parih polnjenjih sam zaznal da je accu nov in se ponastavil.

MB B.....

jezek

Guru
24. jul 2008
4.879
2.116
113
Ne verjamem. Tezko da bo voznik se obnasal skladno z neko vgrajeno logiko, tako da nikakor tak morebiten reset ne more bit optimalen