Trgovina TEMU

_jfk_

Fizikalc
23. jul 2007
173
33
28
Ali je kdo že kaj naročil/dobil iz temuja, aliexpresa, ebaya...? Kakšen je sedaj ta postopek?
Na Temu-ju so mi dodatno zaračunali uvozne dajatve v vrednosti 3 EUR + DDV, kaz znese 3,66 EUR. Za dva različna izdelka je torej kar Temu na koncu pribil še 7,32 EUR. Naročil sem 5.7.26, sedaj pa piše na sledenju, da je postopek carinjenja že končan in da lahko pričajum dostavo v naslednjih dneh.

• Všeč mi je
Reactions: Mirc4u2c

Mirc4u2c

Fizikalc
19. okt 2019
137
25
28
Tukaj delim prispevek iz druge skupine, upam, da komu pomaga:

PROSIM, PREBERITE, PREDEN KOMENTIRATE.
V zadnjih dneh je v skupini ogromno zmede glede novih pravil, zato prosim, da ne mešamo različnih stvari.

✅ Poštnina na Temuju ostaja brezplačna (ob izpolnjenih pogojih Temuja).

❌ Nova dajatev, o kateri vsi govorijo, ni poštnina, ampak uvozna/carinska pristojbina, ki jo je uvedla Evropska unija. Temu tega ni uvedel, ampak mora nova pravila upoštevati, tako kot ostale spletne trgovine.

Carina se plača že ob nakupu, tako da ob prevzemu ne bo dodatnih stroškov.
Kar pride pa iz lokalnega skladišča pa carine ni.

Prosim tudi, da pod objavami ne predstavljate svojih domnev kot dejstev. Če nečesa ne veste z gotovostjo, je bolje vprašati ali počakati na uradne informacije.

Ta skupina je namenjena pomoči, izmenjavi izkušenj in koristnim informacijam – ne prepiranju, žaljenju ali širjenju napačnih informacij. Takšni komentarji ne pomagajo nikomur in bodo po potrebi odstranjeni.

Spodaj sem pripravila pregled najpogostejših kategorij izdelkov in osnovne informacije o novi carinski pristojbini. Upam, da bo marsikomu olajšal razumevanje in odgovoril na večino vprašanj.

Še pojasnilo glede naročil NAD 150 €:

Ker se to vprašanje pogosto pojavlja – za naročila **nad 150 €** ne veljajo nova pravila o 3 € pristojbini.

Za takšne pošiljke že velja običajen carinski postopek, kot je veljal tudi do zdaj. Ob uvozu se lahko glede na vrsto blaga obračuna carina, DDV in morebitni stroški carinskega postopka.

Zato prosim, da ne mešamo pravil za pošiljke **do 150 €** in **nad 150 €**, saj gre za dva različna sistema.

Če naročiš oblačila v vrednosti 200 €:

carina (če je stopnja 12 %): 24 €,

nato se obračuna še 22 % DDV na vrednost blaga skupaj s carino (in morebitnimi drugimi uvoznimi stroški).

Skupni strošek je zato lahko približno 70–75 €, odvisno od vrste izdelkov in morebitnih stroškov carinskega postopka.

V priponki še dodajam sliko za lažjo predstavo v katere skupine sodijo določeni izdelki glede dodatnega davka.

Priponke

• FB_IMG_1783883748416.jpg
    FB_IMG_1783883748416.jpg
    379,7 KB · Ogledi: 89

javr

Guru
6. dec 2011
2.118
1.217
113
narocim na Aliju original makita baterijo (seveda za cetrtino Yu cene)
link, prosim? In kako, po čem, veš da gre za baterijo ki ti ob polnjenju ne bo zažgala hiše? Ker na Aliexpressu je ogromno ponudnikov poceni baterij; nekako jih moraš znati sfiltrirati kdo ponuja kvalitetne in kdo samovžigalne

jezek

Guru
24. jul 2008
6.261
2.877
113
Neverjetno, tudi drug paket (Makita od drugega prodajalca je prisel pred vrata ravnokar, narocen v pon. zvecer