Robotski sesalci

4. maj 2014
1.194
12
38
Dark Chest of Wonders
Evo situacija je taka :D

Vzel sem Xiaomi robot2

70 kvadratov stanovanje

po 30min sesanja pravi da je končal in da je spucal 35 kvadratov.

Potem se ga poslal isto progo z mokro krpo uzadi... enako nimam pripomb. To z mokro krpo bom prakticiru samo na vinil podlagi ne na parketu. Z mokro krpo gre malo bolj počasi, rabil je dobrih 35min.

+res dobro posesa
+ 3 možnosti jakosti sesanja
+ tih
+spremljaš lahko vsak korak na aplikaciji in ga spreminjaš
+lahko ga pošleš samo na consko sesanje po tem ko mas poskeniran cel flet v aplikaciji
+ lahko ga vodiš ročno kot avto na daljinca in sesa
+v aplikaciji lahko vidiš kdaj je treba menjat filtre itd odšteva ure...
+ replacement set krača stranska + krtača+ krpa + filter dobrih 40e na netu
+ lahko nastaviš čas kdaj bo začel delat
+ ni delal nepotrebnih gibov, dejansko je poskeniral prostor in naredil 2x pot po isti progi
+ po končanem delu se da na aplikaciji videt celo pot kje je bil
- slaba navodila za začetek ,
- bomo še vidli kaj bo
 
4. maj 2014
1.194
12
38
Dark Chest of Wonders
še neki o Xiaomi-ju robot 2

- en velik minus si zasluži aplikacija po tem ko robot spet uporabljaš (ugasnu sesalc, ali ugasnu dock pač nasledn dan). Nevem ali jaz delam kaj narobe ali pač tako je - da "ponovno upariš" telefon ruter in sesalc je potreben postopek kot je bil prvič ko sem ga uporabil. Ko ga upariš (postopek ni v prvo šel skoz) potem dela vse BP.

+/- filter v boksu kjer so smeti je pralen, lepo se opere pod vodo, a mokrega ne moreš dat v sesalc... če hočeš poslat sesalc na dock station brez filtra, seveda ne gre :D začne govorit prijazen ženski glas da je treba vstavit filter box in pol bo šel domov.

+ sem namenoma pustu en kup "smeti okrog po stanovanju". Glede pobiranja smeti nimam pripomb. Ala drobtine, mačji pesek neka sveža zelišča ko so padla po tleh. Res pobere vse.

po štirih sesanjih stanovanja tudi z mokro 2x, nimam pripomb. Sem pa se odloču da parketa ne bom z mokro krpo guru, bom samo hodnik in kuhno kjer je vinil.
 

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
4.609
31
48
www.jernej.org
Meni ni treba robota vsakič znova priklapljat na wifi in povezovati z aplikacijo. Tako da ne vem, ali ti delaš kaj narobe, ali je problem v tvojem sesalniku/telefonu. Skratka... nekaj ni v redu, če se ti vedno znova izbriše iz aplikacije. Je pa pri nas doma robot stalno v standby načinu (priklopljen na wifi... nihče ga fizično ne izklaplja).
 
4. maj 2014
1.194
12
38
Dark Chest of Wonders
Nekako sem si zamislu tako (zaenkrat), na dva dni ga bom zalavfu da spuče in to je to. Morn pogledat še one gumbe na samem robotu, mislim da ga lahka štartaš prek samega robota tudi.

Glede uporabnosti aplikacije? Vidim uporabno samo to da zbereš kako močno ti sesa in ali imaš pripeto krpo zadaj. Da pa gledaš kje v stanovanju se trenutno nahaja je pa samo bombonček.

Preden dam robota v akcijo morm itak dvignat stole v kuhni, mačjo vodo in hrano umaknat, pisarniški stol zapelat vn v sobo kjer ne sesa...
 

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.194
12
38
Dark Chest of Wonders
Nekateri ste mi na PM poslali več vprašanj glede robotrocka2 :) bom kar javno razpisal, mogoče pride še komu prav.

Trenutno je za našim robotrockom2 cca. 18 čiščenj kar je naneslo 300 min in cca. 300 kvadratov. Če sem si prav zapomnil od zadnjega čiščenja.

Naš je bil kupljen direktno pri Robotix d.o.o, garancija je 1 leto (na priloženi), čeprav sem nekje na netu zasledil da naj bi bilo 2leti.

Dejansko je v uporabi vsak drugi dan in enkrat na teden čiščenje z mokro krpo kuhinje in hodnika kjer je vinil, če bo kasneje potreba bo v uporabi vsak dan.

Stanovanje je cca. 70 kvadratov, trenutno po aplikaciji čisti 30 kvadratov ( otroška še ni "pripravljena" da gre robot sam not, zato je pač par kvadratov manj in seveda wc in kopalnica tja tudi ne gre)

Mačje dlake...

Imamo mačko z dolgo dlako ... Če pogledaš po tleh se dlake ne vidijo, ko odpreš koš po čiščenju je not en kup dlak.... Pobere vse kar je na tleh. Js sm živel vse življenje v bloku in sem navajen hodit bos ali v zoknih, punca iz hiše nosi vedno copate. Opažam odkar imam ta sesalc da se mi pod zoknih če hodim bos ne pozna nič dlak in las ( punca ma dolge lase), kar nekako pomeni da stvar deluje... (tole se že skor sliši ko reklama za dormeo...) Tudi večje kupe dlak pobere, ponavadi jih iz vreče kjer spi mačka ročno poberem in dam na tla (predvsem sem testiru če pobira kupe dlak).

Polnjenje koša...

Kot sm reku če lavfa na dva dni, se napolni mogoče 30% koša. Ko sem ga prvič vklopu v stanovanju je bil koš na 80% :D, verjetno bo poleti drugače ker imamo dva balkona in je poleti veliko več prahu ker imamo odprta oba balkona za "prepih" in itak ful vleče not prah. Koš se enostavno odpre in strese v smeti. Koš in filter sta pralna. Jaz sem se nekot odloču da bom 1x na mesec raje filter spihal na kompresor kot pa z vodo, ker je sedaj ko je hladno problem s sušenjem.... ne da se mi čakat da se posuši.

Men konča v kuhinji, dock je pa v hodniku. Ko se pelje iz kuhinje proti hodniku ga vmes ustavim in spraznim koš, potem se pelje naprej do docka in se polni. Če koša in filtra ni v sesalcu se ne pelje naprej, zato tudi ne čaram z vodo...

Krtača...

Dlak okrog krače ni niti malo, so pa levo in desno na krtači lasje od punce... to potem po vsakem čiščenju ali pa max na dva čiščenja potem poberem stran, je zraven tak nožek priložen in shranjen v sesalcu da lepo porežeš stran.

Krtača, košek, krpa, sprednja krtača, "zapiralo" krtače spodaj na aliexpresu zelo poceni... čakaš 1 mesec, na amazon.de cena dražja za 30% pride pa v roku enega tedna.


Upravljanje s telefonom...

Ko je dock prižgan in baterija polna je možno z aplikacijo vozit robota kot avto na daljinca, opcija ena je virtualen joystick ali pa preko virtualnih tipk. Zadeva je zanimiva za otroke :D

Aplikacija..

Jaz jo imam na IOS-u, je pa verjetno tudi za andorid imenuje pa se MI home

Aplikacijo uporabljam predvsem zato da zberem mode suho čiščenje/ mokro čiščenje. Zadnjič sem malo spreminjal tudi nastavitve samega sesanja ima tri stopnje kako močno "vleče". Silent mode mi je najbolj všeč dela lepo efektivno in tiho.

Pa še ena pozitivna je v aplikaciji.. za krtače in filter ter čiščenje senzorjev ti v procentih in urah odšteva kok še rabiš do "menjave" krače in filter se menja senzorji pa se samo spučejo

Območja čiščenja....

Pisarniški stol umaknem v otroško (trenutno še ne čisti v otroški), v kuhinji dam stole na mizo. Če bi imeli klasične stole z štirimi nogami bi jih pustu na tleh, tk je pa zadnja noga mal vesoljska pa rajš dvignem. Tudi mačjo hrano umaknem (zaenkrat) čakam magnetni trak s katerim označiš kje naj ne čisti, potem zazna preko senzorja in ne gre čez. 2m stane cca. 6e to je identično temu kar ima roomba tist virtualn zid.

Zraven sem dodal tudi sliko aplikacije, ima neko funkcijo da preko aplikacije določiš v kater prostor gre, a nism tega še nikol uporabu ker jaz ponavadi ko konča z delom po tem ko se napolni izklopim dock iz napajanja in ugasnem robota. Lahko bi označil v aplikaciji območje in ga poslal samo tja da to počisti. Ampak to z pošiljanjem v določen prostor je možno samo po tem ko je poskeniral celoten prostor. S tem ko ga ugasnem on zgubi sliko skeniranga prostora in je treba spet da obhodi cel prostor.

Glede na to da ga ugašam v celoti traja ponavadi 2-3 min in takoj je spet viden in uparjen na apliakciji. Ni potrebno nič dodatno klikat ali povezovat.

Kot slabost lahka rečem da me moti da se vedno zaganja in pleza na 1.5 cm visok rob od mačjega drevesa, tudi tu okrog bom dal ta magnetni trak.

Opazil sem da je bolje če se krpa zmoči in se natakne že mokra gor, ker traja nekaj metrov da se iz rezervoarja vode lepo razlije po celi krpi.

Jaz sem dal za njega cca. 540e, kolega je kupil identičnega na aliexpresu za malo pod 400, eni so celo malo čez 300 ampak nevem kako je z garancijo...

Ali bi ga kupil še enkrat? Če bo še vsaj 2 leti tako delal, nimam pripomb.

Sm pa razmislu da bi na ist "teritorij" spustu eno roombo, morn pisat uvozniku če je prpravlen dat na test da nardimo primerjavo roomba VS. rock2 :D

če pa še koga kaj zanima pa kar pogumno
 

Priponke

Nazadnje urejeno:
Všečki: map

amacar

Fizikalc
29. apr 2010
3.116
23
38
Btw pred kratkim je prišel updejt za to tadrugo verzijo roborocka, ki ti omogoča, da v aplikaciji nastaviš na katera območja naj ne gre, pa tudi mapo stanovanja si shrani, tako da magnetni trak ni več nujen. Za prvo verzijo ta updejt še čakamo.
 

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.194
12
38
Dark Chest of Wonders
Btw pred kratkim je prišel updejt za to tadrugo verzijo roborocka, ki ti omogoča, da v aplikaciji nastaviš na katera območja naj ne gre, pa tudi mapo stanovanja si shrani, tako da magnetni trak ni več nujen. Za prvo verzijo ta updejt še čakamo.

hmm zadnič sm kliknu tam update pa piše da mam zadnjo verzijo, bom jutr pogledu kera je. Drugač shranjuje se mi zgodovina čiščenja in vse mape in poti kje je furu. Sam za čiščenje po prostorih ni to to. Je tista live ko je trenutna od zadnje "fure"
 
11. sep 2007
4.994
238
63
Evo baterija na moji Roombi 780 vidno peša, niti 2 sobe več ne porihta. Nujno moram kupit drugo. Katera je top buy price performance? Po možnosti pod 40 eur.
 
Nazadnje urejeno:

amacar

Fizikalc
29. apr 2010
3.116
23
38
hmm zadnič sm kliknu tam update pa piše da mam zadnjo verzijo, bom jutr pogledu kera je. Drugač shranjuje se mi zgodovina čiščenja in vse mape in poti kje je furu. Sam za čiščenje po prostorih ni to to. Je tista live ko je trenutna od zadnje "fure"
Na tej verziji: 3.3.9_001618
S to verzijo lahko rises virtual zide in zapomni si mapo tudi ce vmes posesas samo eno sobo itd, kjer je vcasih pozabil.

Edit: sodec po sliki nimas zadnjega fw (prestavi na mainland china da najde updejt, potem lahko das nazaj)
 
Všečki: THEDuke
18. sep 2008
2.666
36
48
Evo baterija na moji Roombi 780 vidno peša, niti 2 sobe več ne porihta. Nujno moram kupit drugo. Katera je top buy price performance? Po možnosti pod 40 eur.
Jaz vem za take odlične, samo, so nad tvojim željenim zneskom. Žal malo denarja je praviloma manj muzike, razen, pri originalnih, kjer je največ denarja pa žal najmanj muzike ..... ;).