Priklop TV preko wifi, UTP ali coax?

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.469
598
113
men na lg je delalo ;) Samo je mislim, da usb 2.0, pa je spet pušiona...
ko sem par testov naredil, je občasno wifi bil hitrejši...
sem potem pustil kabel v lan portu in 20GB filmi preko neta delajo brez težav.
za merjenje pa nisem uporabil apliakcije, ampak sem odprl web brskalnik na tv-ju in uporabil stran fast.com

22. jul 2007
14.503
2.270
113
125
men na lg je delalo ;) Samo je mislim, da usb 2.0, pa je spet pušiona...
ko sem par testov naredil, je občasno wifi bil hitrejši...
sem potem pustil kabel v lan portu in 20GB filmi preko neta delajo brez težav.
za merjenje pa nisem uporabil apliakcije, ampak sem odprl web brskalnik na tv-ju in uporabil stran fast.com
Kakšen adapter si to uporabil?

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
733
29
28
USB adapter ne bo imel gigabitno mrežno kartico. To ni pri takih napravah v navadi.
Na usb-a 2.0 naj bi slo do nekje 250-350Mbps. S 3.0 do +900Mbps (ce in kadar dela adapter)

v mojem primeru, bi verjetno moral nabavit original Samsung Ethernet lan adapter.
Obstojecega TP-LINK bom testiral v spalnici, ce bo deloval na Philipsu

stariata

Pripravnik
12. jul 2010
59
17
8
Takšni adapterji sploh ne morejo delovati na TV-jih, ker ni gonilnikov. TV ni tak operacijski sistem, ki bi imel milijon in enajst gonilnikov za razne naprave, tako kot jih imajo windows-si. Morda kakšen namenski USB od istega proizvajalca kot televizor.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.960
830
113
www.jernej.org
Na android tv-jih večina teh adapterjev preverjeno deluje... na drugih je pa res rizično. Ampak ne toliko zaradi driverjev (ker so tako ali tako vsi na linux osnovi, driverji pa že v kernelu, če jih niso namensko odstranili zaradi varčevanja z resorci)... večji problem bi bil, da njihov GUI verjetno ne bi vedel, kaj narediti z dodatno mrežno kartico.

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.245
2.455
113
A potem ta Android TV servisira vse? - še imaš naročnino pri ponudniku tv-ja?
Tudi Netflix?

Torej drugi TV namesto boxa ponudnika vzamam android TV?

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
733
29
28
Ker z adapterjem ne bom dosegel. Me zanima sledeče. Koliko je Wifi Mesh (6 ali 7) stabilen v primerjavi s ethernet kablom?

hvala ,lp

22. jul 2007
14.503
2.270
113
125
AI:
Izbira med Ethernet povezavo in Mesh Wi-Fi sistemom s standardom Wi-Fi 6 je odvisna od vaših potreb, prostora in želene zmogljivosti. Tukaj so osnovne razlike in prednosti obeh možnosti:

Ethernet povezava​

Prednosti:

• Najvišja stabilnost in hitrost: Ethernet je najbolj zanesljiv način za prenos podatkov, saj ni podvržen motnjam iz brezžičnih signalov.
  • Minimalna zakasnitev: Idealno za igre, video konferenca in streaming visoke ločljivosti.
  • Nadzor nad omrežjem: Lažje je upravljati in nadzorovati promet.
Slabosti:

• Fizična namestitev: Potreben je kabel, kar lahko zahteva več dela in prostora.
  • Manj fleksibilnosti: Ni primerno za prosto razporejene naprave ali velike prostore brez dodatnih razdelilcev.

Mesh Wi-Fi 6​

Prednosti:

• Enostavna namestitev in razporeditev: Brezžična povezava omogoča pokritost večjih površin brez kablov.
  • Visoka hitrost: Wi-Fi 6 podpira hitrost do 9.6 Gbps, kar je zelo primerno za sodobne naprave.
  • Dobra pokritost: Mesh sistemi so zasnovani za pokritje večjih ali zapletenih prostorov z enotnim omrežjem.
Slabosti:

• Motnje in interference: Brezžični signal je nagnjen k motnjam, kar lahko zmanjša hitrost ali stabilnost.
  • Cena: Mesh sistemi so običajno dražji od običajnih usmerjevalnikov.

Kaj je bolje za vas?​

• Če imate možnost in načrtujete stabilno, visoko zmogljivo povezavo za pomembne naprave (računalnike, igralne konzole…), je Ethernet najboljša izbira.
  • Če iščete enostavno pokritost večjega prostora brez kablov in imate več naprav, ki se povezujejo, je Mesh Wi-Fi 6 odlična rešitev.

• Všeč mi je
Reactions: Yagi

_Freak_

Zelenc'
30. jun 2025
17
13
3
Ker z adapterjem ne bom dosegel. Me zanima sledeče. Koliko je Wifi Mesh (6 ali 7) stabilen v primerjavi s ethernet kablom?

hvala ,lp
Jaz imam v meshu od Asus-a 4 naprave in sicer:
mesh router in 2 noda povezana s kablom in deluje odlično.
Je pa tretji node povezan brezžično in občasno se pojavi (connected without internet)na mobilnih napravah , ker pride slab signal do njega (2 od 4 čtric).

• Všeč mi je
Reactions: Yagi

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
733
29
28
AI:
Izbira med Ethernet povezavo in Mesh Wi-Fi sistemom s standardom Wi-Fi 6 je odvisna od vaših potreb, prostora in želene zmogljivosti. Tukaj so osnovne razlike in prednosti obeh možnosti:

Ethernet povezava​

Prednosti:

• Najvišja stabilnost in hitrost: Ethernet je najbolj zanesljiv način za prenos podatkov, saj ni podvržen motnjam iz brezžičnih signalov.
  • Minimalna zakasnitev: Idealno za igre, video konferenca in streaming visoke ločljivosti.
  • Nadzor nad omrežjem: Lažje je upravljati in nadzorovati promet.
Slabosti:

• Fizična namestitev: Potreben je kabel, kar lahko zahteva več dela in prostora.
  • Manj fleksibilnosti: Ni primerno za prosto razporejene naprave ali velike prostore brez dodatnih razdelilcev.

Mesh Wi-Fi 6​

Prednosti:

• Enostavna namestitev in razporeditev: Brezžična povezava omogoča pokritost večjih površin brez kablov.
  • Visoka hitrost: Wi-Fi 6 podpira hitrost do 9.6 Gbps, kar je zelo primerno za sodobne naprave.
  • Dobra pokritost: Mesh sistemi so zasnovani za pokritje večjih ali zapletenih prostorov z enotnim omrežjem.
Slabosti:

• Motnje in interference: Brezžični signal je nagnjen k motnjam, kar lahko zmanjša hitrost ali stabilnost.
  • Cena: Mesh sistemi so običajno dražji od običajnih usmerjevalnikov.

Kaj je bolje za vas?​

• Če imate možnost in načrtujete stabilno, visoko zmogljivo povezavo za pomembne naprave (računalnike, igralne konzole…), je Ethernet najboljša izbira.
  • Če iščete enostavno pokritost večjega prostora brez kablov in imate več naprav, ki se povezujejo, je Mesh Wi-Fi 6 odlična rešitev.

Hvala ta odgovor in pripet AI odgovor. Vsega in vedno AAI Chat GPT ne verjamem. Sem mislil bolj v smeri, če lahko kdo poda odgovor iz osebnih izkušenj. Sicer trenutno imam/sem imel Powerline 600 in direkt na modem s CAT8 kablom in na drugi strani prav tako. Zdaj, za test bom povezal direkt ethernet kabel na modem in v TV box. Ker preko POwerlien se mi pogostoi zgodi, da izgubi ali signal ali toliko zanima, da vrže kod C1000 (internet). Potem, vrjanta je tudi probat s Powerline 1000Mbps, če bo kaj bolj stabilno.
Ker prej s Telekom PLC powerline in optiko, ni niti enkrat vrglo ven.
Me pa zanima koliko je Mesh stabilen....?!

lp

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
733
29
28
Jaz imam v meshu od Asus-a 4 naprave in sicer:
mesh router in 2 noda povezana s kablom in deluje odlično.
Je pa tretji node povezan brezžično in občasno se pojavi (connected without internet)na mobilnih napravah , ker pride slab signal do njega (2 od 4 čtric).
Aha, se pravi ni nekaj bolj stabilen Wifi, kot preko routerja. Na Mesh bi povezal TV box od Telemacha.

hvala za odgovor.