POPRAVILO nedelujočega nuvija

frenki

Pripravnik
12. sep 2007
186
0
16
Ljubljana
Pozdravljeni,

Potreboval bi malo pomoči pri mojem "novem" nuviju. Dobil sem nefuknkcionalnega Garmina Nuvi 1350, ki bi ga v prihodnje uporabljal v radioamaterskih vodah (APRS) sicer se mi gre za Fleet Management.
Da vam kar predstavim svoj problem:
Torej ob prižigu garmina, se je vse skupaj ustavilo. Na sredini zaslona izpiše garmin, to je tudi vse (naprava ne pride v meni). Če priklopim Garmina na PC, se ta mounta kot "mass storage device". Če grem na njegovo particijo, na njemu ni nič. Torej smatram, da je lastnik pred menoj sformatiral napravo. Zanima me, če bi bilo mogoče dobiti kje te datoteke, da bi napravo spravil nazaj v funkcionalno stanje?

Hvala in lp
 

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
289
0
16
Preberi prvi post v tej temi in uporabi link Za popravit13xx in 14xx preverjeno deluje.
 
Nazadnje urejeno:

molanb1

Zelenc'
4. okt 2014
10
0
1
Tudi meni je obstal nuvi 1350 ob zagonu na sliki. Usposobil ga z popotnikovim datotekam, sedaj se mi pa vedno ugasne ko grem na ikone kam -- naslov -- ko pa pritisnem zdaj črkujte mesto ali preišči vse ali pa spremeni državo je pa mrk. Ne vem kaj sem naredil narobe ?
 

molanb1

Zelenc'
4. okt 2014
10
0
1
Izbrisal karto, probal tudi drugo, skopirano na garminu ali na SD kartici, ko grem v te menije se ugasne.
 

molanb1

Zelenc'
4. okt 2014
10
0
1
stvar deluje samo tako, da pobrišem mapo keyboards, tako pa potem nimam šumnikov imam pa možnost izbire države...
 

molanb1

Zelenc'
4. okt 2014
10
0
1
popotnik, hvala za popravke - deluje.
Se mi je pa pojavila še ena težava, vsi meniji so samo v ang. jeziku, kljub možnosti spremembe jezika v slovenščino. Spremeni se jezik samo takrat ko dam novo ruto. To se mi je pojavilo po večkratnem updatanju nuvija.
 

molanb1

Zelenc'
4. okt 2014
10
0
1
kljub večkratnem resetu nastavi nazaj na ang. jezik, ampak je vse eno, glavno da deluje. Še 1x hvala popotnik.
 

popotnik

GPS presidente
Osebje foruma
25. feb 2010
13.226
7
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Pa si naredil clearnon vol?
Probaj izbrisat mapo keyboards in še 1x razpakiraj tisto iz rar datoteke zraven ostalih map.

p.s.
Preveri še, da ti ni slučajno označilo mape keyboards samo za branje.
 

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.663
6
38
Rogaška Slatina
Lep pozdrav, dobil sem eno nuvi 37xx , pa ne vem kaj naj naredim . Priklopim na pc mi ga zazna in napiše Garmin F 1.72 GB prostega od 1.72 gb. Mislim da je nekdo vse pobrisal dol al kaj. Ta ki mi je dal to navigacijo je rekel do so nekaj šarali po njej in da sedaj ne dela.

Prosim za pomoč kaj narediti, če se sploh da kaj
 

GaVu

Zelenc'
12. jul 2017
3
0
1
Popotnik pozdravljen,
še dva dni nazaj sem bila srečna lastnica Garmina Nuvi 2589LM, ki pa sem ga v postopku posodobitve preko Garmin Expressa konkretno pokronala. Ob nepopolni posodobitvi in očitno nepravilni odstranitvi naprave iz računalnika je situacija takšna, da se naprava samo zaganja in razen logota (brez podatka o napravi) ter belega bliskajočega zaslona od nje ni nič.
Danes mi je zadevo pogledal sodelavec računalničar - kljub namestitvi gonilnikov za napravo je ni bilo mogoče pre boot-ati. Po nekaj urah poskusov mi je svetoval dvoje:
- uradni servis v Šenčurju, kjer so mi po opisu napake svetovali, da jo naj zamenjam in mi priporočali, da grem nadomestno iskat na Petrol, ker je v akciji
- tebe popotnik, ker če kdo, potem menda problem lahko rešiš ti.

Naprava nima nikjer backupa (saj vem, sem malo brala forum in to je MUST), v njej je 16 GB SD kartica, do pred dveh dni se je posodabljala po trotl ziher varianti in delovala brez težav.
Kaj je mogoče storiti?
Hvala.
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
6.573
72
48
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če še nisi, za začetek odstrani kartico in probaj garmina zagnat brez nje. Dostikrat je za boot loop kriva napaka v datotečnem sistemu kartice do katere pride, če se naprava iz usb-ja odklopi nepravilno.