Covid-19 Popolni LockDown 20.Novmeber 2021

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.754
10.121
113
Zakaj bi jo zaprli? Ker se bori proti virusu, čeprav ji mnogi aktivno mečejo polena pod noge in nagajajo?
Eni verujoči pa še vedno hodite s plašniki na očeh. Bogi Janez res. Prav smili se mi mučenik, kok ga morjo piščali bolet od vseh aktivnih polen. Pejt se mal pregledat, ker tole meji na psihozo. Vlada se lepo sama s poleni tolče po glavi.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.424
7.164
113
Vem, ampak vseeno ni potrebe, da opozicija še dodatno nagaja pri spopadanju z virusom.

Tudi vloga medijev pri tem je problematična - dolgo časa so vladi očitali, da ne zna komunicirati, čeprav večina državljanov vladne informacije prejema prav preko medijev. Ali je medijem kdo branil, da tudi sami poizkusijo kaj več narediti za zaustavitev virusa?

Sedaj sicer nekaj poizkušajo s sodelovanjem med RTVSLO in POP TV.

Čez leta, ko bomo gledali in analizirali za nazaj, se bo bolje videla ta vloga medijev.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.754
10.121
113
Milan Krek in Jelko Kacin sama sta naredila več PR škode, kot vsi MSM mediji skupaj.
Ni pa potrebe oziroma ni čas za to, da kdorkoli komurkoli nagaja, in se strinjam, da KUL ni ravno biser v tej zgodbi. V bistvu je komplet politika padla na celi črti.

• Všeč mi je
Reactions: zoom in bertoncl

erikson

Guru
25. avg 2007
23.424
7.164
113
Milan Krek in Jelko Kacin sama sta naredila več PR škode, kot vsi MSM mediji skupaj.
Ni pa potrebe oziroma ni čas za to, da kdorkoli komurkoli nagaja, in se strinjam, da KUL ni ravno biser v tej zgodbi. V bistvu je komplet politika padla na celi črti.
Na novinarskih konferencah je Milan Krek mnoge stvari podrobno pojasnil, s številkami in grafi. Zelo malo od tega so mediji posredovali naprej državljanom.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.754
10.121
113
Milan Krek je lohk marsikak pravilen graf pokazal, zraven pa vsakič par kozlov ustrelil. Novinarske so bile pa v živo in normalen človek se je sam za glavo prijel.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.492
4.380
113
Na novinarskih konferencah je Milan Krek mnoge stvari podrobno pojasnil, s številkami in grafi. Zelo malo od tega so mediji posredovali naprej državljanom.
Na njegovih prosojnicah je toliko napak da imajo mediji ob objavi "second hand embarrassment" in raje ne objavljajo tistega ker bi mu samo še zbijali že tako vprašljivo kredibilnost.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen
2. okt 2007
3.997
2.537
113

tiste njegove grafe o 90k smrti in podobno, je res bolje, da ne kažejo.... ko pa se Kacin oglasi, pa itak naredi štalo, samo poglej v petek, da se potem vsa stroka skrega in to je potem verodostojen PR. Tu niso mediji nič krivi, če sami prej preko twiterja vse zahebejo...

B81

22. jul 2007
38.726
11.667
113
Mogoce za tebe, normalni ljudje razumemo, kaj se hoce povedat.
Ce pa je treba tebe wokerja še malo pocartat zraven, pa tak povej.

• Všeč mi je
Reactions: endvatri

gr69

Guru
15. dec 2009
11.835
2.858
113
še v SLO - ampak komaj
Številke padajo a zaznavamo rast …

Kak naj to normalen človek razume? Jaz to jemljem kot zajebavanje ali da je tisti, ko to izjavi pribit ali na čem močnejšem. Ampak jaz pač nisem normalen .,.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.487
113
mogoče lahko to vzameš kot večji % pozitivnih kljub nižjih absolutnim cifram. prej 10000 testov pa 1000 okuženih, par dni kasneje 6000 testov a 900 okuženih. kaj bi rekel da to pomeni?

ali pa iz če so prej imeli velik delež iz skupnih gospodinjstev da so sedaj okužbe, katerih je sicer manj, a so veliko bolj razpršene. kar posledično lahko pomeni da bodo narastle ker se folk druži z domačimi...

samo razmišljam...

B81

22. jul 2007
38.726
11.667
113
Ajde pocartej me....
Pa dobro no, ves kaj hocem rect...

Ce neka recimo avtoriteta (drzava - leva ali desna) pove glede virusa, se menda razume bolj kot jaz ali ti. Zakaj zdaj komplicirat glede nacina povedanega?
Zakaj se vtikujemo v to, kako je povedal, namesto v to, kaj je povedal?