ker "stroka" ne dela v skladu s pravo stroko oz., uradno, ker "gre za nov virus o katerem imamo vsak dan nove informacije".
Z mRNA imaš ene 3-5x boljši odziv na booster, kot če ponoviš z vektorskim.Saj ne vem kje naj pišem... skratka tisti cepljeni z JJ in Astro, dobijo booster shot z enakim cepivom ali potem z recimo Fajzerjem?
Z mRNA imaš ene 3-5x boljši odziv na booster, kot če ponoviš z vektorskim.
Študije ne bom zdej iskal, ker sem na telefonu (primerjali so kombinacije moderna/fajzr/jj)
Sej imamo vsi svoje pregrehe. Ne oporekam, ampak to je tako, kot bi najel 120kg bajsija na fitnesu za shujsevalno kuro. Ali brezdomca spraseval o financnih nalozbah, zupnika spraseval o dekletih...20 kil preveč? Dej ga še enkrat poglej. 15 kil preveč mam jest pa zlezem na Pavliča brez posebnih težav, ta se pa komaj do avta prebije
Preberi, da mi ni treba znova razlagat, ker sem enkrat že napisal:Tistim ki se nočejo cepit, naj dajo podpisat izjavo, da ne bodo iskalni zdravniške pomoči oz. bodo dali prednost pri obravnavi tistim, ki so se cepili.
Saj njih itak ščiti njihov imunski sistem... če bodo pa koga okužili dalje, pa naj delno financiranje njegovo zdravljenje.
Če si del skupnosti, moraš tudi svoj del prispevat in v tej situaciji je prispevek ceplenje.
a necepljeni, ki se okuži pa se je držal priporočila vlade?Preberi, da mi ni treba znova razlagat, ker sem enkrat že napisal:
Cepljeni, ki so se okužili pomeni, da se niso držali priporočil vlade #ostanizdrav#. Niso storili vse, da preprečijo širjenje virusa, nam necepljenim pa bi pamet solili.
Pri cepljenju jim dati podpisati izjavo, da v primeru okužbe, cepljeni ne bodo iskali zdravniško pomoč oz. bodo dali prednost pri obravnavi tistim, ki se niso cepili.![]()
Necepljeni se ni držal. Če bi, bi se cepil.a necepljeni, ki se okuži pa se je držal priporočila vlade?
pošteno...
Ja, letos koledar lahko vrzes v kanto za smeti, za drugo leto pa narocis samo polovicno izdajo.A potem bo naslednjih 14 dni ključnih?![]()
Včeraj sem bil z pubecom v bolnici zaradi nekega drugega sranja. Tam se oglasi fant ki je zbolel za covidom in tarna da težko diha in da ima saturacijo 92. Gladko so ga zavrnili in rekli naj gre na svež zrak z objasnilom da jemljejo samo covidne bolnike z potrjeno covidno plučnico. Tako da se mi zdi, da je situacija precej resna in v bolnico ne hodijo ljudje na dopust, kot smo slišali pravljice iz preteklih valov.Jeba je, ko se še dohtarji upogibajo Jajotovi vladi.
Glede na eksponentno rast okuženih, je zaprtje neminovno. Vprašanje je le, a se bo to zgodilo, ko bo še dovolj rezerv v zdravstvu ali pa se bo čakalo do konca, da gre vse k vragu in boš imel teden čakalne vrste za intenzivno nego ter dva dni za predihavanje.
Streznitev bo čez ene 3 tedne(razen pri res totalnih zadetkih). Žal prepozno.Tako da se mi zdi, da je situacija precej resna in v bolnico ne hodijo ljudje na dopust, kot smo slišali pravljice iz preteklih valov
S tako saturacijo ne vem kaj bi sploh počel tam (sploh ker je najbrž posledica paničnega odziva na težko dihanje in posledično nepravilnega dihanja). Ko ti pade pod 90 te dajo na kisik nič prej, drugače pa marsikateri kronični kadilec ali pa kronični pljučni bolnik ima velikokrat nižjo vrednost kisika v krvi pa ne visi zato na urgenci.Včeraj sem bil z pubecom v bolnici zaradi nekega drugega sranja. Tam se oglasi fant ki je zbolel za covidom in tarna da težko diha in da ima saturacijo 92. Gladko so ga zavrnili in rekli naj gre na svež zrak z objasnilom da jemljejo samo covidne bolnike z potrjeno covidno plučnico. Tako da se mi zdi, da je situacija precej resna in v bolnico ne hodijo ljudje na dopust, kot smo slišali pravljice iz preteklih valov.