Otrok se ponoči zbuja

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Pozdravljeni
Ali ima še kdo opravka s tem, da se otrok ponoči zbudi in pride spat k staršema? Naj povem, da smo se pred 4 meseci preselili v večje stanovanje in ima otrok svojo sobico in posteljo. V prejšnjem stanovanju smo spali v enem prostoru, pa je imel otrok tudi svojo posteljico ampak kar zraven najine.
Ko smo se preselili in je začela spati v svoji postelji pa se je začela prebujati in to vedno ob približno isti uri in prihaja spat v najino posteljo. Nekaj časa sem jo nosil nazaj in je zaspala, potem je teden ali dva spala skoraj vse noči v svoji postelji. Proti zadnji polni luni pa se je spet začelo prebujanje. Sedaj grem večkrat zraven spat v njeno sobo ko se zbudi ponoči, pa se čez čas zbudim in grem v svojo posteljo, samo to je utrujajoče. In se ne naspimo. V otroški sobi je bila postelja pri prejšnjih lastnikih enako postavljena saj drugače ne ge in njihov otrok ni imel nobenih težav.
Ali ima kdo kakšno rešitev za ta "pojav"?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Selitev je za otroke velik stres. Tudi mi imamo podobne težave.
Probaj ugotoviti če otroka še kaj drugega žuli.
Drugače je pa najbolje, če gre en od staršev z otrokom do njegove sobe in počaka da zaspi. Pač na izmeno, da enega ne pobere če je to pogost pojav.
Pri nas se to ponavadi zgodi v noči iz nedelje na ponedeljek, ko smo vsi nekaj "nataknjeni" zaradi naslednjega delovnega tedna in to otrok seveda čuti.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Vsak dan zaspi med 20:30 in 21:00 uro. Skoraj vedno. Preko dneva ne spi. Zvečer ji v večini primerov preberem kakšno kratko pravljico, potem pogleda kakšno risanko in zaspi. Tv se sam izklopi. Okoli 2 do 3 ure ponoči pa se zbudi in pride k nama v posteljo. Tudi ko jo vprašam, če se ji je kaj takšnega sanjalo, reče da ne, da se je prišla cartat.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.654
5.843
113
Prvi se je zbujal do tretjega leta. Drugi je 1,5 in se še vedno zbuja. Pri obeh je bilo da sta od začetka bila auf vsaj 3x na noč. Pri ta malem smo tako, da se zdaj zbudi okoli 4-te ure in potem ga vzameva k sebi in spi do 7ih. Tako da popolnega spanca nismo imeli že skupaj enih 5 let.

Se navadiš čez čas...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Podobno je tudi pri naši 4 letnici...

Selitev pred enim letom je bila tudi stresna in kljub temu, da je poznala novo stanovanje je potrebovala par mesecev, da se je čisto udomačila.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kapadimul pravi:
Pozdravljeni
Ali ima še kdo opravka s tem, da se otrok ponoči zbudi in pride spat k staršema? Naj povem, da smo se pred 4 meseci preselili v večje stanovanje in ima otrok svojo sobico in posteljo. V prejšnjem stanovanju smo spali v enem prostoru, pa je imel otrok tudi svojo posteljico ampak kar zraven najine.
Ko smo se preselili in je začela spati v svoji postelji pa se je začela prebujati in to vedno ob približno isti uri in prihaja spat v najino posteljo. Nekaj časa sem jo nosil nazaj in je zaspala, potem je teden ali dva spala skoraj vse noči v svoji postelji. Proti zadnji polni luni pa se je spet začelo prebujanje. Sedaj grem večkrat zraven spat v njeno sobo ko se zbudi ponoči, pa se čez čas zbudim in grem v svojo posteljo, samo to je utrujajoče. In se ne naspimo. V otroški sobi je bila postelja pri prejšnjih lastnikih enako postavljena saj drugače ne ge in njihov otrok ni imel nobenih težav.
Ali ima kdo kakšno rešitev za ta "pojav"?

S tem ni nič narobe, naj spi pri vama, če je bila tak navajena, se bo že odvadila.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Selitev je za otroke velik stres. Tudi mi imamo podobne težave.
Probaj ugotoviti če otroka še kaj drugega žuli.
Drugače je pa najbolje, če gre en od staršev z otrokom do njegove sobe in počaka da zaspi. Pač na izmeno, da enega ne pobere če je to pogost pojav.
Pri nas se to ponavadi zgodi v noči iz nedelje na ponedeljek, ko smo vsi nekaj "nataknjeni" zaradi naslednjega delovnega tedna in to otrok seveda čuti.
Mi smo se preselili v istem bloku v drugo stanovanje, tako da bi naj bil stres manjsi, pa se veliko je bila ze prej v tem stanovanju, saj smo se z prejsnimi lastniki kar veliko deuzili.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nič ni narobe, dokler se ne uleže počez in oba skoraj zbrca s postelje.
cool-1.gif

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
S kakšnimi "problemi" eni živite, po možnosti sedaj k psihologu, predavanja, denar skoz ipd..

Pač potrebuje in želi bližino.

Ko trdno zaspi pač greta v drug del stanovanja opravit in dalje spat.

Eni pa res delate probleme, kjer jih ni.

http://www.alenkarebula.com/alenkadrupal/content/otroci-v-postelji-svojih-star%C5%A1ev
smile-1.gif

Nobenih psihologov itd.... pac me zanima ce ima kdo kaksno enostavno resitev. Pac zelim, da je otrok v svoji sobi. Ni pa to neka katastrofa

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Zdaj sem spet pri računalniku, s telefonom je dokaj zamudno vse skup.
Čisto na začetku sem pozabil omeniti, da je alergična na pršice in ima v svoji sobi namensko posteljnino in prevleko za vzmetnico. Predvsem zato želim, da je v svoji postelji.

jello

Guru
22. sep 2008
10.111
3.855
113
Normalno je da spi sam, če ima svojo posteljo. Torej, tolikokrat kot vstane tolikokrat bo šel tudi nazaj. Saj ni treba na grd način, ampak spanje pri tastarih ni na izbiro. Tudi čakanje ob postelji da bo zaspal ni na izbiro. Če nečesa ne želiš, potem ga na to ne navajaj. Je pa to kratkoročno težja pot, seveda, lažje mu je ob dveh ponoč rečt ajde ne da se mi naj ti bo, ulež se zraven, sam da bo do zjutraj mir. In to potem ponavljaš do kdaj? Do lepega dne ko se zbudiš z 12 letnikom v postelji? Verjetnost da se bo sam naveličal spat pri mami je enaka nuli.

Je pa normalno da lune in bolezni in še kaj tretjega in četrtega vplivajo na spanje in zbujanje. Ampak glej, takoj ko bo dobil na izbiro bo izbral tisto kar je lažje in bolj udobno, ne tisto kar je najbolje zanj. Najbolje pa je seveda če imajo tako otroci kot starši ponoči mir.

jello

Guru
22. sep 2008
10.111
3.855
113
Ja glej, če pa je samo to pomembno, potem pa otroško posteljo preseli v spalnico, enega starša daj na kavč ,drugega v otroško sobo, otroka pa na antialergijsko vzmetnico v spalnico. A lahko enkrat ugibam kam bo šel otrok?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Čisto na začetku sem pozabil omeniti, da je alergična na pršice in ima v svoji sobi namensko posteljnino in prevleko za vzmetnico. Predvsem zato želim, da je v svoji postelji.

Nimata Dormeo jogija?
evil.gif

Kak pa veš, da je alergična? ste preveč čitali, poslušali prijateljice ipd?

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Hehe. Se strinjam. Z napisanim.
Velikokrat ponoči vstanem in jo pospremim nazaj v njeno posteljo, včasih pomaga včasih ne. Grem in se uležem tudi kdaj zraven nje ponoči, da zaspi nazaj. Včasih zaspim tudi sam in se zbudim čez kakšno uro. Če pa se zbudi in pride do naju ob 5.00 takrat pa res pride spat k nama saj vstanem ob 5.30.
Seveda pa bi rada ob z partnerko, da bi bila hči celo noč v svoji postelji v svoji sobi.
Pač sem misli, da ima kdo podobne "probleme" in kakšno finto kako to rešit. Zraven naju v postelji v prejšnjem stanovanju ni spala. Če jo ponoči vprašam, če se ji je kaj sanjalo, reče da ne. Tako da strah in sanje so izključene.
Upal sem na kak nasvet, kako to rešujete drugi.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:

Nimata Dormeo jogija?
evil.gif

Kak pa veš, da je alergična? ste preveč čitali, poslušali prijateljice ipd?
Smo bili pri alergologu in so naredili teste.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ok.

Doma močno "načitani" o deci? furanje zdravega življenjskega sloga? permisivna vzgoja?