Torej samo nabijaš?
Na moj komentar ne boš odgovoril?
Saj sem ti že v štartu ampak itak je ena znanka bila na operaciji tako da ti že veš.
Torej samo nabijaš?
Na moj komentar ne boš odgovoril?
Ja, delam tudi to. Invisalign je “brand” in je pač zaradi tega dražji. Tisti, ki delajo to za 2500€ delajo to z minusom, oz. vam prodajo osnovne verzije enako kot drugi “full” verzije.
Lahko se naredi pač “invisalign” ali pa se naredi kako cenejšo alternativo. Tako lahko “manjše” nepravilnosti zrihtaš že za 1000-2000 eur.
Ker se mi zdiš kr "unbiased" okoli Invisaligna...
Mogoče kakšni plusi in minusi še iz tvoje strani v primerjavi s klasičnim aparatom, če vzamemo v zakup, da izgled v času terapije in razlika v ceni ne igrata vloge pri odločitvi? Imamo namreč dva ponudnika (oba delata Invisalign in klasiko), en zagovarja Invisalign, drugi trdi da bo klasika hitreje in lepše poravnala.
Ja, za vzdrževanje, kaj so mu to rekli, kako dolgo bo moral imet to? Ker poznam primere, ko je folk imel žičke v mladosti..in 20 let kasneje, so zobje spet krivi
Vse "folija" variante so za manjse premike. Odvisno od situacije tvoje, ce imas orenk razmetano bi jaz pozabil na folije. Vidim dnevno kaj pride ven iz tega, neki napol, pri nekaterih zelo slabo. Je pa res, da odvisno kaj posameznik zeli. Eni so takoj zadovoljni. Je pa v ozadju fizika, zobe vlect nazaj se s folijo ne da, ampak recimo z mini implantatom in ustreznim sidranjem, ki zadevo vlece nazaj. Potiskat naprej ni tak problem, starejsi kot si, tezje je, ker je vse "zakosteneno". So pa folije "IN" zaradi SM. Prakticno vsi zobozdravniki posiljajo skene v nek data center, kjer jim nekdo naredi zeleno simulacijo koncnega stanja, nazaj dobijo fajle ali pa modele in folije, na to dodajo provizijo. Skratka ce imas orenk premike bi jaz sel na navaden aparat. Pa ne me sprasevat kam it, ker ortodontov ne poznam, zalOdločil sem se za ortodontsko zdravljenje. Imam kar hude nepravilnosti z globokim grizom in tesnim stanjem in sem čisto zmeden, toliko je enih ponudb. Se mi zdi, da je to ratal kar en influencerski posel, poln ig jih je.
Ortodontkinja moje zobozdravnice mi še vedno zaradi takih nepravilnosti priporoča zvezdice in hoče zruvat kar 4 zobe (hvalabogu jih imam 32). VBO ponuja 30% popust na Invisalign, ampak mam malo dvoma, ker to delajo v osredni Slo. njihove franšize, ki so v bistvu zobozdravniki. Cena pa je nižja od klasičnega aparata drugje. Na pregled grem še k OrthoDentalu in OrthoM. Skratka ponudbe je preveč. Je kdo v zadnjem času koristil storitev pri nas? Pa ne tisto en lok, komplet zobje ko bi jih s fračo nastrelal.
![]()
Je obupal nad debatami tu, je pa se zivKje pa je KillaKHAN? Bi ti znal pomagat. Damo vidim, da ze leta ni bil prisoten.