Okolju prijazni avtomobili

Steve

Guru
13. avg 2007
10.211
2.199
113
Včeraj sem nažgal skoraj 800km po hrvaški AC. Torej celo hr po diagonali in potem še levo. Na komplet celi poti sem srečal točno 4 evje. Sem bil kar presenečen. 2 reveža in danske, enega švaba in enega našega.

Se spomnim 3 leta nazaj, takrat so švabi masovno lezli dol s svojimi novimi eqsi in etroni. O tem ni več ne duha ne sluha. To je bil peak ev čas.

In ta moja opažanja se perfektno skladajo z nepriljubljenim podatkom: 70% prodanih evjev v eu je na firmo. Privat kupcev je za vzorec.

Počasi me že malo skrbi kako bo s temi famoznimi prehodi in net zero sanjami.

Aja prevozil sem tudi celo BiH. 0 ev, 0 polnilnic. In tako izgleda praktično ves svet izven razvitega zahoda + kitajska

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.286
1.121
113
Včeraj sem nažgal skoraj 800km po hrvaški AC. Torej celo hr po diagonali in potem še levo. Na komplet celi poti sem srečal točno 4 evje. Sem bil kar presenečen. 2 reveža in danske, enega švaba in enega našega.

Se spomnim 3 leta nazaj, takrat so švabi masovno lezli dol s svojimi novimi eqsi in etroni. O tem ni več ne duha ne sluha. To je bil peak ev čas.

In ta moja opažanja se perfektno skladajo z nepriljubljenim podatkom: 70% prodanih evjev v eu je na firmo. Privat kupcev je za vzorec.

Aja prevozil sem tudi celo BiH. 0 ev, 0 polnilnic. In tako izgleda praktično ves svet izven razvitega zahoda + kitajska

Vodikovih bomb bos se manj...

Pri 800km v enmu dnevu si res bogi... Vzam si cajt za kako kavo pa to... Bos se koga nagazu, revez.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.351
7.723
113
pri taščici

Jaz sem bil ze vsaj 3x v bosni z EV. Pa vsakic naredil vsaj nekih 300km po bosni . Bosna ima kar AC polnilnic. Zastonj! Pri DC so pa res se svoh.
Jas sem lani naredil 960km v enem dnevu z EV. Letos jih ne bom toliko ker je albanija blizje kot Romunija. Pa se AC je manj do tja

dask

Majstr
21. sep 2023
654
738
93
In the "salt flat" method of lithium extraction, large evaporation ponds are used to concentrate lithium-rich brine. This process relies on evaporation to separate lithium from the brine, and a substantial amount of water is lost to the atmosphere.

Litium poleg vode tudi izpareva v ozracje?
Lej, sem napisal. Probaj vodo s takega območja. NIma smisla debatirat, ker sam dobro veš, kako je. Ni bistvene razlike proti temu, da nafta iz vrelca onesnaži. Poleg dejstva, da kljub baterijam nafto še vedno rabiš, ker EV tudi niso iz lesa.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.286
1.121
113
V cem je point prebiranja vsebine, ki je ne maras, zavracas? Polnjenje ega s kontra pisanjem? Al si latentni navijac, ki se tipa preden se zares odloci?

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.637
7.266
113
Ocitno zivimo v okolju kjer dela folk dnevno 200+km v sluzbo, na poticnice pa se peljejo vsaj 1000km dalec.

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
154
73
28
V cem je point prebiranja vsebine, ki je ne maras, zavracas? Polnjenje ega s kontra pisanjem? Al si latentni navijac, ki se tipa preden se zares odloci?
veš v čem je point?
V tem, da nas posiljujejo s temi eko štrom konzervami in hočeš nočeš potem bereš te neumnosti, ker te zanima, kaj te čaka v prihodnosti..
Konc koncev tudi jaz berem to temo zgolj zato ker se notri več ali manj potrjuje vse tisto, kar si jaz mislim o tem. Če ne bi bilo to poslijevanje tja do 2035 in bi bilo dejansko prostovoljno, ne bi te teme niti povohal..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.637
7.266
113
Ravno zaradi takih ki laplejo na pamet se bo doba tranzicije samo podaljsala…sicer nam z EV to pase ker bo strom ceneje, pa tudi dajatev bo manj…ampak na racun cistega zraka pa tudi nocemo tega

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.895
7.057
113
Saj to bi mi radi dosegli :valjamse:

Aja... čisti zrak... saj poznaš ono... dizel euro6e dejansko čisti zrak :evil:

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.185
7.622
113
veš v čem je point?
V tem, da nas posiljujejo s temi eko štrom konzervami in hočeš nočeš potem bereš te neumnosti, ker te zanima, kaj te čaka v prihodnosti..
Konc koncev tudi jaz berem to temo zgolj zato ker se notri več ali manj potrjuje vse tisto, kar si jaz mislim o tem. Če ne bi bilo to poslijevanje tja do 2035 in bi bilo dejansko prostovoljno, ne bi te teme niti povohal..

Ojej... Danes v stiski zaradi avtov leta 2035. EV vs ICE bo tvoj najmanjsi problem leta 2035, ker vzgajas resne in realne tačas...

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
154
73
28
kje si pa ti razbrala kakršnokoli stisko????
Seveda pa me zanima, s čim me bodo "od zadaj" čez n-let.. ampak "stiska" --- aaaah, daj no :)

je pa res, da je še nekaj časa do 2035, pa bomo videli, kaj bo.. Do takrat bo še brnel en bencinski 8 valjnik in en 4 valjnik