Včeraj sem nažgal skoraj 800km po hrvaški AC. Torej celo hr po diagonali in potem še levo. Na komplet celi poti sem srečal točno 4 evje. Sem bil kar presenečen. 2 reveža in danske, enega švaba in enega našega.
Se spomnim 3 leta nazaj, takrat so švabi masovno lezli dol s svojimi novimi eqsi in etroni. O tem ni več ne duha ne sluha. To je bil peak ev čas.
In ta moja opažanja se perfektno skladajo z nepriljubljenim podatkom: 70% prodanih evjev v eu je na firmo. Privat kupcev je za vzorec.
Počasi me že malo skrbi kako bo s temi famoznimi prehodi in net zero sanjami.
Aja prevozil sem tudi celo BiH. 0 ev, 0 polnilnic. In tako izgleda praktično ves svet izven razvitega zahoda + kitajska
Saj bo tudi 2035 lahko se vse brnelo.kje si pa ti razbrala kakršnokoli stisko????
Seveda pa me zanima, s čim me bodo "od zadaj" čez n-let.. ampak "stiska" --- aaaah, daj no
je pa res, da je še nekaj časa do 2035, pa bomo videli, kaj bo.. Do takrat bo še brnel en bencinski 8 valjnik in en 4 valjnik
Po takem enakem znanstvenem postopku pa jaz letos opazam kar vec elektricarjev na Hrvaškem. Svabi majo polno ID4, očitno pa je pri hrvatih zdaj Tesla Y to kar je blo pred casom pri nas.. Frajer vagen.
Drugače ja, bogo imajo s polnilnicami.
veš v čem je point?
V tem, da nas posiljujejo s temi eko štrom konzervami in hočeš nočeš potem bereš te neumnosti, ker te zanima, kaj te čaka v prihodnosti..
Konc koncev tudi jaz berem to temo zgolj zato ker se notri več ali manj potrjuje vse tisto, kar si jaz mislim o tem. Če ne bi bilo to poslijevanje tja do 2035 in bi bilo dejansko prostovoljno, ne bi te teme niti povohal..