Citat:
Uporabnik WolfSLO pravi:
Tako, da so me zopet prepričali, da ni tako slabo, kot nekateri jamrajo
Itak da ni!! Me zanima kolko familij je pred 20imi leti melo 2 avta. Zelo redki. Danes skoraj ni hiše
ki nima 2 avtov. Sej avto ni merilo, samo vseeno ga je treba kupit in vzdrževat, pa makar je lizing,
tut tega je treba plačat. Foter in mati pravita, da je zdaj sicer bolj strogo kot prej, ampak neprimerno
boljše...
Včasih se je šlo na morje 1x na leto, smučali so pa tisti ki so bli blizu smučišč doma.
Danes gre povprečna familija 2x na letni dopust, in 1x na zimskega. Recimo za prvi maj
za kak teden, poleti za 2 tedna, in nato še decembra smučat za kak teden. Govorim
golo povprečje, eni res negrejo nikamor, drugi gredo pa 7x...
Čisto fajn je, starca pravita da nebi zamenjala današnjih časov za stare... Pa nista bla
reveža takrat ne danes, ampak je danes vseeno lažje... Bolj organizirano, produktov je več.
Kdaj smo nazadnje šli v AU po špecerijo? Mi že ziher ne 15 let...
Danes se gre recimo v tunizijo za pol povprečne plače, včasih se je šlo tja za 6-7 plač...
Klasičn primer je babica ki je v penziji že od 74' leta, pa pravi, da so zdaj zlati časi, ko more
ona počasi it... Rada se poheca, pa pravi da se je rodila 50 let prehitro. Pa ma isto, torej skromno
penzijo že od 74' leta, že takrat si je lahko kupla pač tiste osnove + minimalna vsota v štumfo...
Danes is kupi kaj pač rabi, pa še kako dobroto, pa še ostane za štumfo...