Klima z montažo?

Yogi

Guru
1. sep 2007
5.163
1.571
113
Išče se klima, ki bo hladila (v vmesnem obdobju pa tudi grela) zelo dobro izolirano mansardo, osrednji prostor 40 kvadratov. Mitsubishi, WIFI. Nič se ne mudi, lahko konec sezone... Kdaj cene padejo in kam iti pogledati v Kranju (oz. okolici). Ali pač kar preko spleta? Potreboval bi tudi nasvet glede montaže, nič ni pripravljeno.

jonny77

Guru
16. sep 2007
13.085
2.317
113
Pomurje
Išče se klima, ki bo hladila (v vmesnem obdobju pa tudi grela) zelo dobro izolirano mansardo, osrednji prostor 40 kvadratov. Mitsubishi, WIFI. Nič se ne mudi, lahko konec sezone... Kdaj cene padejo in kam iti pogledati v Kranju (oz. okolici). Ali pač kar preko spleta? Potreboval bi tudi nasvet glede montaže, nič ni pripravljeno.

Priponke

• Screenshot_20260802_142232_Gallery.jpg
    Screenshot_20260802_142232_Gallery.jpg
    1,2 MB · Ogledi: 93

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.403
11.258
113
Kok mas razdalje med pozicijo zunanje in notranje?

jaz sm vzel za hlajenje 1/2 stanovanja, tj. dnevna, ki gleda na zahod, del hodnika in spalnica (ostalo polovico hladi aermec, ki je na hodniku, vendar hladni zrak v dnevno ne more priti, oz ga pride (pre)malo, dnevna gleda na zahod, zelena zavesa ki smo jo meli in je blažila pripeko je šla tako da je kr pestro..tendo pa sunki vetra zapirajo, tako da je bla nuja nabavt še eno klimo), ter ogrevanje v prehodnih obdobjih tole zadevšno

pride ali v petek ali v ponedeljek odvisno od vremena. Montaža, imeli 2, 3 opcije, odločili za tisto kjer se rabi košara (100€), sam bo pa naredu sam luknjo skoz zid in cevi praktično ne bo. Ostala, ostali opciji sicer ne bi meli košare, bi meli pa kilometer cevi, pa kanala (plastično ohišje)

Več variant je možnih. Lahko je zelo kratka, samo preboj. Lahko pa nekoliko vstran, okoli 5 metrov.
pa bi v primeru teh 5 metrov mel kanal po stanovanju ali drugje? Mi mamo tako pri klimi ki je na hodniku, samo je pa kala speljan po stopnišču in kot tak nemoteč. Če želiš ti lahk tud kako fotko pošljem da se boš lažje odločil

ps govoril z mojstrom, klima, košara, delavci pridejo v petek zjutaj, popoldan bi se morali že hladiti

Več variant je možnih. Lahko je zelo kratka, samo preboj. Lahko pa nekoliko vstran, okoli 5 metrov.
dans montirana, samo preboj, nocenih kanalov....prišli ob 8:00 ob 11:30 že hladila. Dela na višini (košara) cca urco, cevi praktično ni, razn kar je preboja (skozi steno), tako da prezadovoljen.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Yogi

Guru
1. sep 2007
5.163
1.571
113
Kak nasvet pa potrebujes glede montaze? Naceloma se razlikuje samo a hoces da so povezave skrite ali ne. In to pol tudi na ceno vpliva.
Znotraj nimam neke idealne lokacije kam jo namestiti. Ker mi zmanjka kakšen centimeter v višino ali širino za škatlo. In ne vem koliko okolnega prostora potrebuje notranja enota... In od tega je potem tudi odvisna montaža...

Yogi

Guru
1. sep 2007
5.163
1.571
113
pa bi v primeru teh 5 metrov mel kanal po stanovanju ali drugje? Mi mamo tako pri klimi ki je na hodniku, samo je pa kala speljan po stopnišču in kot tak nemoteč. Če želiš ti lahk tud kako fotko pošljem da se boš lažje odločil

ps govoril z mojstrom, klima, košara, delavci pridejo v petek zjutaj, popoldan bi se morali že hladiti
Odprt sem za alternative. Tudi, če bo kaj za poštemat... Bo vsaj jeseni kaj za delat. Pa še kakšno poškodbo od otrok spotoma saniram...