Klima z montažo?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.781
455
83
Goriška
www.avtopro.si
igi

Bi lahko prosil za en komentar - klima za 1. nadstropje v hiši, uporabljala se bo izključno za hlajenje spalnih prostorov zvečer/ponoči, montaža na hodniku, površina cca 50m2.

Ali bi lahko pokomentiral ta dva modela? Hvala.

tony

Guru
23. jul 2007
11.035
1.885
113
Za hlajenje 50 m2 bo dovolj vsaka kitajska klima za nekaj stotakov.

Tudi sam bi sicer vzel micko, ampak model z najnižjo močjo, kar jih imajo, ker bo dovolj.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.905
8.697
113
pri taščici
igi

Bi lahko prosil za en komentar - klima za 1. nadstropje v hiši, uporabljala se bo izključno za hlajenje spalnih prostorov zvečer/ponoči, montaža na hodniku, površina cca 50m2.

Ali bi lahko pokomentiral ta dva modela? Hvala.
Daj tloris pa mesto postavitve klime in spalnic.
Se bojim da to ne bo vsec igiju.
Pa kaksna zaprta vrata spOlnice in klima na hodniku tudi ne bo dobra kombinacija....

• Všeč mi je
Reactions: tony

igi

Guru
13. okt 2007
5.864
1.409
113
Celje
Daj tloris pa mesto postavitve klime in spalnic.
Se bojim da to ne bo vsec igiju.
Pa kaksna zaprta vrata spOlnice in klima na hodniku tudi ne bo dobra kombinacija....
pri hlajenju je manj problema, ker se hladen zrak bolj "razliva" po tleh. Bi bil pa moj predlog bolj v smeri, da naj klima pač deluje tudi podnevi. bo precej lepše temperirano...
Pa po če ni neke posebne zahteve, bi verjetno 2,5kW bila dovol močna.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.781
455
83
Goriška
www.avtopro.si
pri hlajenju je manj problema, ker se hladen zrak bolj "razliva" po tleh. Bi bil pa moj predlog bolj v smeri, da naj klima pač deluje tudi podnevi. bo precej lepše temperirano...
Pa po če ni neke posebne zahteve, bi verjetno 2,5kW bila dovol močna.

Hvala, lokacijo je v bistvu svetoval monter, vrata vseh prostorov so ponoči odprta, tako da ne bi smel bit problem.

Moje vprašanje je bolj glede modelov, ki so v igri ... kaj bi ti svetoval? WiFi recimo (ki ga dražji model ima) ni pomemben.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.342
824
113
Kot da bi sebe poslušal 14dni nazaj :)

Igi svetoval izvajalca, vse že dogovorjeno, klimo že imam doma, čakam da pride zmontirat, datum dogovorjen.
Mam pa tudi čudno razporeditev zgoraj in monter predlagal, kje se naj notranja enota postavi.

Klima je pa ista kot v tvojemu drugmu linku.

Aeon_Pax

Fizikalc
19. okt 2012
160
172
43
Ljubljana
Imam Micko AY 4.5 in 3.5 - vse dela BP od namestitve dalje. WiFi povezal, a nikoli upotrabil.
AY model je bullet proof, ni pa med najcenejšimi in najlepšimi. Če imaš majhen prostor in bo notranja enota opazen del interierja, potem glej na estetiko notranje enote. Če imaš za montažo plac, ki ne seka v oči, je AY top izbira (bela škatla brez dizajnerskih dodatkov). Ampak - vsake oči imajo svojega malarja.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
393
182
43
Sam se jebem z montažo klime, ker pač imam orodje doma, pa ker zgleda nimam druga za delati... Tale je mal bolj zajebana, 3 preboje pa še 5m višine zunanje enote. Kakšna ideja kako naj 40kg zunanjo enoto spravim gor? Škripec? Ali yolo klimo na ramo pa po lojtri gor.

igi

Guru
13. okt 2007
5.864
1.409
113
Celje
Sam se jebem z montažo klime, ker pač imam orodje doma, pa ker zgleda nimam druga za delati... Tale je mal bolj zajebana, 3 preboje pa še 5m višine zunanje enote. Kakšna ideja kako naj 40kg zunanjo enoto spravim gor? Škripec? Ali yolo klimo na ramo pa po lojtri gor.

5 metrov je najhitrje, če postaviš 2 lestvi, na vsako stran konzol eno. Pokličeš kolega na pir, prej pa primeta vsak na eni strani in greta hkrati po lestvah gor.

Jaz sem prakticiral tako, da sem dal na vrhu klime eno kovinsko cev zagurtnano na klimo. Je lažje držati, kot pa na samo klimo (odvisno od modela, eni imajo fajn ročke).

Če sem bil sam, sem si pa naredil podobno dvigalo, kot na sliki, le da sem imel gor električno vitlo in konzole, ki se lahko zložijo.

Priponke

• dvigalo.jpg
    dvigalo.jpg
    31,6 KB · Ogledi: 2
  • Všeč mi je
Reactions: first1

igi

Guru
13. okt 2007
5.864
1.409
113
Celje
Med čim si se pa odločal in zakaj si to izbral? Zaenkrat sem tukaj dobil same odgovore na vprašanja, ki jih nisem zastavil … na tisto, kar me dejansko zanima, pa ne. :valjamse:
jst modelov ne poznam več. A če na hitro pogledaš samo težo zunanje enote, ti bo precej jasno ;)

Pač BT je nižji model. Na njem piše Micka. Deluje. Ima pa manj "bombončkov". Wifi je verjetno zadnje kar boš potreboval.
Glasnost v praksi je sigurno večja kot pri višjih modelih, regulacija kompresorja in ventilatorjev je precej bolj "stopenjska", ogrevanje nslabše. Vse skupaj je malce bolj "plastično".

Moj predlog bi bil raje višji model in šibkejša (ampak jaz iz pisanja ne poznam tvojih potreb. Ti veš kakšno izolacijo imaš in koliko bo hladila še spodnje prostore) in boš z višjim modelom na isti ceni ;).

• Všeč mi je
Reactions: crashednburnt