Dej na 24V pa poglej če se cagar na apmpermetru dvigne, če se pusti nekaj časa (1 min recimo) in dej nazaj na 12V. Če začne polnit je to to, če ne začne ponovi vajo z 24V.Polnilec ima moznost tudi 24v, ce kaj pomaga.
Ne vem sicer, če gre za enak primer, ampak meni je amp v avtu požrl EFB akumulator v nekaj dneh, tko da se avto niti odklenit ni več dalo. Ko sem pomeril je imel aku cca 5.6V , in mi hofer polnilec na načinu avto sploh ni zagrabil ,ker je bila prenizka napetost.75ah EFB akumulator je dlje casa stal (nekaj mesecev), danes sem ga probal priklopiti na navaden polnilec, na katerem pa se kazalec ne premakne, naceloma kaze, s katero amperazo polni.
Je umrl? Je kaka varianta, da ga se kako probam oziveti?
Domnevam da gre za Yuasa accu. Stare landcruserke so imele serijsko akumulatorje, ki so bili narejeni po top standardih za klasične svinčene akumulatorje. (ne vprašat koliko stane tak akumulator na uradnem servisu, ker je cena kar za "top")Bojim se, da gre za napako. Yota gor ali dol, za štartni akumulator je to desetletje preveč... Je za poklicati Guinessa?
Dej na 24V pa poglej če se cagar na apmpermetru dvigne, če se pusti nekaj časa (1 min recimo) in dej nazaj na 12V. Če začne polnit je to to, če ne začne ponovi vajo z 24V.
Če se ne bo polnilo na 24V je akumulator za v smeti.
Pusti malo dalj časa na 24V, če steče tok pri 24V vseeno lahko še kaj dobiš ven (najbrž se je naredila obloga na ploščah, nekaj časa traja da se toliko odstrani da tudi pri 12V začne prebijat).
Pa delaj to nekje v prezračenem prostoru oz. zunaj in brez cigareta v ustih, ker bo znal elektrolit hitro "vret" in se sproščat vodik.
Če pa kje dobiš dober polnilec (CTEK, NOCO, ipd) lahko poskusiš s programom za regeneracijo, to bi moralo rešit tak akumulator vsaj za osnovne potrebe.
Je opozorilo že del polnilca, tako da je odgovornost pri proizvajalcu.Za vsak slučaj mu pusti še osebne podatke, če mu slučajno aku eksplodira v obraz.
Pri vecini EV 12V akuji crknejo prej kot v 5 letih.19 let star.
Pol pa se za Električne avte bojimo
To je itak klasika, ker nekje moraš dobit denar noter. Že iz hibridov je logika taka da se postavi precenjen 12V akumulator nestandardnih dimenzij na najbolj nemogoče mesto v vozilu. In tak akumulator nima nobene resne funkcije, večino časa je na 100% napolnjen ker itak vse ostalo fila elektronika preko glavne baterije. Crkne pa tako hitro, kot da bi z njim vsak dan vžigal 6l diesel pri -20C.Pri vecini EV 12V akuji crknejo prej kot v 5 letih.
Pred casom sonpri Hy serijsko crkoval v casu 2letne garancije.
Ocitno logoka polnjenja ni ok, ali pa bo treba drugacne Aku tlacit v EV.