K: robotska kosilnica

andyy

Pripravnik
17. avg 2007
53
5
8
Zaenkrat sem pozitivno presenečen, predvsem nad njihovo predanostjo zadovoljstvu prvih lastnikov. Spremljam FB skupine, zato moje mnenje temelji predvsem na izkušnjah drugih uporabnikov. Ena letošnja košnja seveda še ne more biti merilo – več bo jasno spomladi. Njihov ciljni trg so lastniki večjih in manj optimalnih terenov (neravnine, bregovi, plevel, veje in listje). Košnja je lahko manj pogosta, saj uporablja klasična rezila. Baterija je morda dražja, vendar gre za LiFePO₄ – priporočam preveriti njene prednosti v primerjavi s klasičnimi litij-ionskimi baterijami.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.590
7.448
113
Ampak a je manj pogosta kosnja prednost? Meni je ravno top da robotek vsak dan kosi ali pa sesa…ne pa tako kot klasicno

andyy

Pripravnik
17. avg 2007
53
5
8
Pri nas so deli parcele fizično ločeni s škarpami, zato mu moram ročno pomagati. Sicer pa je najbrž pogostejše košenje boljša izbira. Vendar smo se tudi pri robotskem sesalcu, odkar imamo majhne otroke, vrnili na tedenski interval (sesanje sledi pospravljanju). Ob vseh rekvizitih, ki ležijo po zelenici, bo morda taktika s košnjo precej podobna.

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.691
631
113
Travo se naćeloma kosi glede na prirast in vremenske pogoje. Je pa treba seveda mal poklikat aplikacijo. Pojma nima kolk neumno pametne so te zadeve med firmami. Worksa pač poklikam za nekaj dni naprej glede na vreme. Načeloma pa tudi če pustiš vsak dan ni problema. Razen kake padavinske dni se zagotovo spusti ali nastavi konkretno zamudo ob padavinah. In ja včasih je lajko problem, ker je padavin precej ali vsak dan nevihte. Mal je pač treba pogledat vsakih nekaj dni kaj dogaja...
Je pa dobro pred sušo pustiti malo večje in tam v septembru (odvisno od lokacije), da se koreninen nekoliko opomorejo za zimo.

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
442
75
28
Upostevajte, ce ne boste kosili vsak dan, da morate kupiti tolikokrat vecjo kosilnico = za vec m2.
Ker so vse casovno in baterijsko pogojene = izracunane na vsak dan kosnje. Cca.