K: robotska kosilnica

mcn

Majstr
3. sep 2007
2.021
303
83
Slovenija
hahaha, sem ga samo z daljincem žgal po naklonih na vikendu. Naprej gre kamorkoli, nazaj pa se zna matrat. Sem pa že dobil nova rezila za slabšo travo (pa bom še to sprobal) Male krtine povozi, pri večjih gre mimo (recimo 15 cm višine). Trave mi še ni poškodoval, nimam pa nežne travice, ampak sorte Domača kmečka zmešana podivjanka.

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
438
75
28
Kokice sem že dal pečt. Povej kaj več ;)
ko "narišeš pot", lahko kasneje samo en del popraviš, al moraš spet celo parcelo obkrožit?
kako se obnaša s krtinami? se preko zapelje ali naredi obvoz?
če rob parcele ni raven in mora vijugat in obračat, koliko poškoduje travo?
....
Bilo bi čudno, če ne bi uspel brisat, risat novih poti. Ali popravljat dele parcel, jih združevat, ločevat. Še kitajski Ecovacs Goat ima to.
Mu pa verjetno dela preglavice, če prestaviš docking station - a moraš tudi na novo zrisati vsa področja mape ? Pri Ecovacsu moraš to na novo risat:(, pa na naklonu pri kratkih ozkih prehodih (30cm) Ecovacs zelo poškoduje travo (če kosi po mokrem). Ecovacsu nastaviš kako visokih ovir se naj izogiba - tako da so mu lahko že talni pokrovi kanalizacije moteči in se jih izogne :)

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.474
598
113
hahaha, sem ga samo z daljincem žgal po naklonih na vikendu. Naprej gre kamorkoli, nazaj pa se zna matrat. Sem pa že dobil nova rezila za slabšo travo (pa bom še to sprobal) Male krtine povozi, pri večjih gre mimo (recimo 15 cm višine). Trave mi še ni poškodoval, nimam pa nežne travice, ampak sorte Domača kmečka zmešana podivjanka.
Hvala. Tudi jaz imam isto sorto trave:)) En del sedaj mulčam 3x na leto, tako da bi tudi verjetno rabil ista rezila. Pa nek plug spredaj, kot za sneg, da bi krtine zravnal:))

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.474
598
113
Bilo bi čudno, če ne bi uspel brisat, risat novih poti. Ali popravljat dele parcel, jih združevat, ločevat. Še kitajski Ecovacs Goat ima to.
Mu pa verjetno dela preglavice, če prestaviš docking station - a moraš tudi na novo zrisati vsa področja mape ? Pri Ecovacsu moraš to na novo risat:(, pa na naklonu pri kratkih ozkih prehodih (30cm) Ecovacs zelo poškoduje travo (če kosi po mokrem). Ecovacsu nastaviš kako visokih ovir se naj izogiba - tako da so mu lahko že talni pokrovi kanalizacije moteči in se jih izogne :)
Hja, nikol ne veš, pa rajš vprašam:)
Všeč mi je ker ima "prava" rezila. Imam travo kjer jo sedaj mulčam + veliko krtin in bi ta mala rezilca verjetno prehitro uničil. Pa še brega je nekaj. Pa če je superiorna bi imel še en kr oreng breg za njo:) Samo če zna iti na drugo cono po ozki zelo strmi poti... Ko se bom jaz odločil bodo verjetno že verzijo 2 nardil:)