Torej v živo še nihče ni videl Lube ali Lube 2?
Mam jaz Luba 2 AWD 5000.
Hardware je dober, močne naklone zmore, najbolj me iebal “zrisati” meje na naklonu (hebi ga - ravno do pregiba ozr. malo čez moram kositi) - menda je zadnji update deloma rešil vodenje.
Presentilo me je, da je dokaj natančen, kljub temu mu ob robovih, ki mejijo na javno cesto, dodajam 40 cm varnostnega odmika, ker mi je dvakrat “dol padel”.
Aplikacija pa ima še veliko potencijala - sicer dela ima pa svoje muhe, kar se tudi odraža v avtomatiziranju.
Pa nabavi SIM, da boš lahko “upravljal” ko izgubi WiFi signal In tudi “varovanje”, če slučajno noge dobi..Sam se kupil 2 extenderja s AIMesh (ASUS), da bom celi vrt pokril, ker z navadnim poceni Kitajcem ni šlo (ne spravim ga v AP mode, a kljub enakemu SSID noče Luba na njega preklopit).
Največji manjko je “varnost” - mamina Husa, ko jo dvigneš brez PINa, se dere, da še mrtve zbudi - Luba pa bolj kot ne samo mijavka … - airtag je na poti in bo zmontiran v petek, kot dodatno “varovalo”.
Zaenkrat lahko priporočam. Bo pa verjetno redni servisni strošek menjava koles - precej mehka guma in zaradi logike precej “radira”.
Pa manjka integracija v HA - nekaj se rihta, a je vorašanje kdaj in ali bo.
Aja - urejanje “maj” (področji, ki jih naj kosi) gre samo na napravi sami (telefon via BT povezan) - sam bi si želel možnost urejanja v cloudu, kar pa dvomim, da bo pri Luba 2 sploh mogoče.
Najbolj se bojim, da bo firma ali šla hitro cugrunt ali bo enostavno nehal podpirati stare modele (videno pri Android telefonih “malih” kitajskih proizvajalcih, celo pri žalmiju ).