K: robotska kosilnica

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.153
7.540
113
A to vedno dela, ob vsakem štartu? Saj načeloma bi že morala vedeti točno lokacijo če se pozicija postaje ni spremenila
Ne vem, problem je tudi mikro lokcija, ker je kar ujeta...ni 1m levo desno, kot bi morala biti. Mogoče pa tudi lidar potrebuje nek čas, da izriše prostor okoli, saj bi bilo neprimerno, da se kar zapodi, nikoli ne veš kaj je "novega" na poti...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.539
8.690
113
Tisti, ki imate Lidar..."problem" le-teh je da ko se odklopi od postaje, rabi nekaj časa/prostora da se pozicionira...in zato se zna premikati "ne mestu"...

in seveda če ni primerna podlaga, jo lahko poškoduje...a bi bile kakšne zravne rešetke...plastične...dovolj, da se malo utrdi teren na tem mestu?

Luba gre en meter od polnilne postaje in potem naredi en obrat za 360 stopinj. Na nek način izvede kalibracijo glave. To naredi vedno ob začetku košnje.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.539
8.690
113
Nisem se še s tem ukvarjal.
Ja...tale podobno, verjetno zato rabi 1 meter prostora....kako si rešil, da ne znuca tam podlage?
Nisem se s tem ukvarjal. Če to naredi 1x na dan ali celo vsak drug dan. smatraš da bo kak problem? Bo pač trava tam malo bolj poglancana. Edino če imaš ravno tam blaten teren, z malo trave. Zna bit tečno ja. Potem boš moral riskirat še kak evro za umetno travo, pa tam tepih 1x1m položiš.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.727
13.902
113
bo, tam je trava napol ali je ni, jaz imam kupljene one segmente plastične, ampak se mi še ne da kopat... a verjetno bo potrebno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.153
7.540
113
aa..točno..umetna trava mogoče ni slaba ideja ja...ker lega je zakotna in velikokrat se hodi mimo, ni dosti naravne trave.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Clancy

Majstr
20. avg 2007
933
450
63
Postajo probaj postaviti nekam na beton, oziroma trdno podlago, če imaš možnost. Ni nujno, da je postaja postavljena na trati. Potem ji samo pokažeš "path" od postaje do trate.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.218
1.675
113
Titograd
Nisem se še s tem ukvarjal.

Nisem se s tem ukvarjal. Če to naredi 1x na dan ali celo vsak drug dan. smatraš da bo kak problem? Bo pač trava tam malo bolj poglancana. Edino če imaš ravno tam blaten teren, z malo trave. Zna bit tečno ja. Potem boš moral riskirat še kak evro za umetno travo, pa tam tepih 1x1m položiš.
Lahko postaviš postajo na tlakovce, asfalt? Ali mora biti trava?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.153
7.540
113
Saj..je tako...ravno zaradi tega je lokacij kritična, ker je želja tako imeti...ampak kot je rekel daco, se odpelje 1m izven postaje..potem se "inicializira", in šele potem gre kam želi...torej bi rabil betona nekje 2 metra...kar pa ni opcija, trenutno, edino če vse zabetonira :D

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.369
4.876
113
Pa zeleno barvo preko - to sem videl v Sun City v Kaliforniji - mestece penzionistov - ko kdo ne more več skrbet za tistih 100m2 ohišnice. Pa grmovje in drevesca v teglih, pa jih po potrebi menjajo ko kaj crkne.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Clancy

Majstr
20. avg 2007
933
450
63
Ja, en obrat naredi verjetno zato, da lažje poskenira okolico in bolj natančno določi svoj položaj. Po drugi strani, pa je prednost lidarja spet, da je postaja lahko postavljena recimo v garaži, pod balkonom, nadstreškom... saj ni odvisna od GPS signala.

raners

Guru
4. mar 2008
3.033
566
113
Če slučajno pozna kdo koga, ki ima viška polnilni adapter za Luba 2 AWD 5000 (letnik 2024), ga lepo prosim za kak kontakt. Naš ne polni vredu (napolni lubo okoli 50% in potem obstoji na polnilni postaji - moram ročno nadaljevat nalogo). Napako prijavil Pab (uvoznik), ki pravi, da jih nimajo na zalogi in da jih mogoče tudi več nebo za dobit. Glede na to, da sem jim moral poslal sliko nalepke na lubi, verjetno tudi ne ustrezajo polnilni adapterji iz drugih serij lub.
Sem tudi pogooglal in jih nikjer nimajo na zalogi.. iskal sem: "mammotion GQ180-2520700-E4"
Še slika baterije:
luba_polnilec.jpg

Če slučajno kdo ve, če se ga da kje kupit, prosim lepo.. ;) Ali če se kdo spomni kakšne druge rešitve, lepo prosim.. ;)

• Wow
Reactions: sajkek

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.539
8.690
113
Če slučajno pozna kdo koga, ki ima viška polnilni adapter za Luba 2 AWD 5000 (letnik 2024), ga lepo prosim za kak kontakt. Naš ne polni vredu (napolni lubo okoli 50% in potem obstoji na polnilni postaji - moram ročno nadaljevat nalogo). Napako prijavil Pab (uvoznik), ki pravi, da jih nimajo na zalogi in da jih mogoče tudi več nebo za dobit. Glede na to, da sem jim moral poslal sliko nalepke na lubi, verjetno tudi ne ustrezajo polnilni adapterji iz drugih serij lub.
Sem tudi pogooglal in jih nikjer nimajo na zalogi.. iskal sem: "mammotion GQ180-2520700-E4"
Še slika baterije:
Poglej priponko 105502
Če slučajno kdo ve, če se ga da kje kupit, prosim lepo.. ;) Ali če se kdo spomni kakšne druge rešitve, lepo prosim.. ;)
Si mogoče kontaktiral uradni support? Ne naše slovenčke, uradno na Kitajsko?